|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Lewy migacz!!!
lukasz3k007 - 2012-10-23, 08:27 Temat postu: Lewy migacz!!! Witam forumowiczów!! Niestety znowu w ventylku mam dziwną przypadłość, przy skręcie w lewo załącza mi sie lewy migacz ( zaznaczam że tylko przy skręcie w lewo), aż śmiać mi się chce z tego troszkę, ale niestety jest to kłopotliwe na krzyżówkach. Miał ktoś może już taką przypadłość? Grzebałem w kablach ale wszystko wydaję się być ok. Czym to może byc spowodowane?
lesny1982 - 2012-10-23, 08:39
kiere rozbierz i zobacz moze zapadki sie zwalily w nabie
lukasz3k007 - 2012-10-23, 09:08
Też o tym myslałem ale to nie będzie to, wyglada to tak jakby przy skrecie w lewo ze wzgledu na przechył auta jakies kabelki sie dotykały, np. jadąc na prostej drodze i wykonując ruchy samochodem raz w prawo i raz w lewo migacz mruga z taką czestotliwościaz jaką wykonujemy te ruchy )))))))))
bradley - 2012-10-23, 21:10
Masz poduszke powietrzna?
Radex - 2012-10-23, 21:14
na postoju też jak kręcisz?
sebastian - 2012-10-23, 21:18
lukasz3k007 napisał/a: | Też o tym myslałem ale to nie będzie to |
Zadajesz pytanie, ale sam oczywiście wiesz lepiej...
Bez rozebrania kiery i sprawdzenia niczego się nie dowiesz... A to tam trzeba szukać raczej rozwiązania tego problemu, skoro coś się dzieje przy tym skręcie...
No.
lukasz3k007 - 2012-10-24, 13:33
poduszki nie mam, na postoju kręcąc kierownica tez nnic sie dzieje, gdyby prfzyczyna leżała w kierownicy (przynajmniej tak mi sie wydaje) na postoju tez by to się działo, w skrócie powiem tak wyglada to tak jakby sobie jakis kabelek odkryty gdzies wisiał i podczas skretu dotykał masy. ale za cholere nie moge tego znaleśc, sprawdzałem większość połączeń i nic , nie mam juz pomysłu! Chyba zostało mi fdaktycznie rozebranie kierownicy. Jakby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł proszę o pomoc.
bradley - 2012-10-24, 17:29
Zawiodla mnie twoja odpowiedz o poduszce Kiedys tasma poduszki jakos sie zle ulozyla bo wypadla z zaczepu i jak krecilem kierownica na skrzyzowaniach gdzie musialem skrecac o 90 stopni to kierunkowskazy same sie wlaczaly. "Rewelacja" taki automat
in4nity - 2012-12-22, 21:15
Kolego rozbierz obudowe z kierownicy i sprawdz kostkę pod kiero to jest ta od dołu pierwsza, prawdopodobnie tam mozesz mieć , albo w kierunku
in4nity - 2012-12-22, 21:15
Kolego rozbierz obudowe z kierownicy i sprawdz kostkę pod kiero to jest ta od dołu pierwsza, prawdopodobnie tam mozesz mieć , albo w kierunku
|
|