|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - panel climatronika
Arek - 2012-11-02, 14:02 Temat postu: panel climatronika Witam mam u siebie taka przypadłość ze po włączeniu zapłony mruga mi chwile panel climatronika czy to może ma coś z tym ze mam silniczek od nawiewu walnięty czy coś z panelem zapomniałem zapytać teraz mi się przypomniało dzięki za każda podpowiedz:D
sebastian - 2012-11-02, 14:12
Zbyt małe ciśnienie w układzie bądź jego całkowity brak. jak nabijesz klimę problem zniknie. Chyba, że masz nieszczelnośc i spier.ada czynnik
Arek - 2012-11-02, 20:06
musze go przejrzec po calosci i deske sciagnac silnik pod kabinowym wymienic bo mi blad wywala
Aeternus - 2012-11-17, 22:43
Arek, miga Ci za każdym razem? Mi miga rzadko bo rzadko ale zawsze wraca do poprzednio zapamiętanego ustawienia
devill4 - 2012-11-18, 21:40
znalezione na forum passata do vento także tak samo btw miganie panelu jest spowodowane błędami
Kod: |
By wywołać pamięć błędów w climatronicu należy nacisnąć i przytrzymać na dłużej niż 3 sekundy guziki [zamknięty obieg powietrza] oraz [ECON]. Po lewej stronie zobaczymy liczbę trzycyfrową a po prawej liczbę 00. Poprzez naciśnięcie guzika [temperatura +] przełączamy do następnego błędu. Gdy z lewej strony pojawi się kod 000 znaczy, że nie ma więcej błędów. Przytrzymując guzik [ECON] na dłużej niż 3 sekundy czyścimy pamięć błędów. Poprzez naciśnięcie guzika [ECON] powracamy do normalnego trybu climatronica.
|
sebastian - 2012-11-19, 16:00
devill4 napisał/a: | miganie panelu jest spowodowane błędami |
Miganie panelu zaraz po odpaleniu świadczy o nieskim lub całkowitym braku czynnika chłodzącego w układzie. To, że błędy są, nie ma nic wspólnego z miganiem...
majkel00230 - 2012-11-19, 19:39
mi tak migało po mojej wyprawie eksploracyjnej w podświetleniu climatronica itp ;p ale po jakimś czasie ustało samo ;>
devill4 - 2012-11-19, 22:51
sebastian, ja mogę się mylić człowiek się przecież całe życie uczy ale skoro inni użytkownicy też tak twierdzą :
http://forum.vwgolf.pl/vi...?f=140&t=363202
to chyba coś w tym jest nie twierdzę że to nie może być od braku czynnika bo to oczywiście też pewna usterka związana z działaniem klimy
|
|