|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - brak oświetlenia wnętrza
kynio - 2007-04-30, 17:29 Temat postu: brak oświetlenia wnętrza witam pisze bo mam napewno mały ale uciążliwy problem. coż poradźcie jak sie dostać do włącznika krańcowego oswietlenia wnętrza drzwi tylne lewe bo wiem że nie działa tzn nie odskakuje do końca i chciałbym go wyjąć i przeczyścic a jeśli nie pomoże to wymienie ale nie wiem jak go wyjąć. Troche sie obraca w lewo i w prawo ale nie chce pieroństwo wyjść a nie chce uszkodzić. Za podpowiedzi serdecznie dziękuje jak będe w stanie to się zrewanzuje
spyro - 2007-04-30, 18:02
nie warto tego czujnika naprawiać, bo nowy kosztuje koło 15 zł...
kynio - 2007-04-30, 20:23
ale jak go wymienić próbowałem go wyjąć ale naprawdę brak mi pomysłu od środka raczej się nie da ...
Gavel - 2007-04-30, 20:26
15 to kosztują 2 sztuki
http://allegro.pl/item189...olo_galaxy.html
sam jakiś czas temu kupowałem bo się nimi bawiłem i jednego popsułem
kynio jak nie chce Ci łatwo wyjść to znaczy że gdzieś się zaklinował. Na początku musisz zlokalizować czy włącznik jest dobrze włożony. Tzn musisz go obrócić tak aby mógł spokojnie wyjść bo jego kształt nie jest okrągły więc "wychodzi" i "wychodzi" tylko w jednym położeniu. Spróbuj delikatnie zobaczyć w innych drzwiach jak to wygląda.
Potem spróbuj podważyć go jakimś cienkim śrubokrętem to w końcu powinien wyskoczyć.
Co do jego działania to w środku jest taka mała sprężynka i to ona powoduje "odskakiwanie". Teoretycznie można spróbować to naprawić ale są tam też takie małe i cienkie blaszki, które łatwo się łamią a na nich jak i na tej sprężynce opiera się cały skomplikowany system tego włącznika tak więc Spyro ma rację - lepiej wymienić na nowy i masz po kłopocie
kynio - 2007-04-30, 20:36
dzięki GAVEL jutro to draństwo spróbuje wyjąć bo muszę to zrobić nie to że popsute ale u mnie w Ventce wszystko ma byc sprawne hi hi
spyro - 2007-04-30, 23:45
Kupowałem dokładnie ten sam, tyle że wtedy był za coś koło 10 zł za sztukę i to u tej babeczki właśnie, bo jest z Łodzi.
Gavel - 2007-05-01, 00:01
no ja też od niej kupowałem bo mi ją poleciłeś
(kurcze jak to zabrzmiało )
|
|