Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Gaz/Benzyna - problem z kierunkiem

lukspeed - 2012-11-21, 22:58
Temat postu: problem z kierunkiem
Witam
Mam problem z lewym kierunkowskazem,dziwne bo awaryjny działa prawy też a lewy sie czesto zacina. Polega to na tym że przełaczam manetke w lewo nie działa skrecam kierownica to albo zadziała albo wcale,nastepnym razem kierunek działa i czy skrecam kierownica czy też nie.Jak macie jakis pomysł co to może być prosił bym o porade :(

vwjanekvento - 2012-11-21, 23:07

Pewnie gdzies cos nie laczy przy kierunku i tyle sprawdz to i zobacz czy kostka jest w srodku sucha, mi troche wilgoci poszlo i wariwal kierunek, a jak nie to moze manetka juz slabo z nia :]
lukspeed - 2012-11-22, 13:01

hmm jeśli chodzi o łacznośc powinno byc wszytsko ok, bo robiona była kostka stacyjki,potem znów była rozbierane bo było wymieniane łożysko drązka kierownicy czy jak to sie tam nazywa:-) dziwna sprawa bo w prawo działa ok a lewo kiedy mu sie zechce, może faktycznie juz manetka ma dość. nie wiem czy ma to cos do rzeczy ale zauważyłem tak na oko jak by prawa strona (światła) swieciła troszke bladziej niż lewa, wymieniłem zarówke w lampie przedniej bo sie spaliła na jakąs tymczasową marketowa czy moze mieć związek z tym?
nygus80 - 2012-11-22, 14:51

Miałem podobnie. Okazało się że masy nie miałem. Przy włączeniu kierunku to mi z tyłu światła migotały jak na choince w święta. :]
lukspeed - 2012-11-29, 16:47

hmm dziś przyuważyłem że podczas właczenia kierunku lewego-nie działa kierunek a kontrolka na tablicy sie tak delikatnie żarzy, przekaźniki w tablicy sa ok w czym tu szukac?manetka?czy gdzieś przebicie na mase lub jej brak jak tu kolega wyzej zauważył
MustangGT - 2012-11-29, 17:33

Musisz popatrzeć tu masz jak rozebrać przełącznik kierunków:

Filmik - http://majsterek-debescia...tion=film&id=33

Pozdro.

dejzi - 2012-11-30, 20:04

MARIO!! WITAM KOLEKO KOMBAJN POD KIEROWNICA SIE KONCZY!!! DO WYMIANY!
lukspeed - 2012-12-01, 10:48

Tnx za porady będe działał :)
lukspeed - 2012-12-20, 16:44

sytuacja opanowana,okazało się że styki w światłach były zaśniedziałe i gdzie nie gdzie jak np. kierunki w zderzakach pływały:d mimo to świeciły:-) Dzięki za pomoc i porady :oklaski: