|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Problem z elektrycznymi szybami.
Misieq69 - 2012-12-26, 12:53 Temat postu: Problem z elektrycznymi szybami. Witam.
od pewnego czasu występuje u mnie pewien problem z szybami, albo nie działają albo same się odsuwają... czasami podczas jazdy szyba od kierowcy sama sie odsuwa. można ją zasunąć ale zaraz samoczynnie opada na sam dół. aby została na samej górze, trzeba sie zatrzymać, zgasić silnik, otworzyć i zamknąć te drzwi i dopiero wtedy szyba zostaje na swoim miejscu. inna sprawa to to, że prawa tylna szyba w ogóle nie reaguje na przyciski zarówno na drzwiach jak i na desce rozdzielczej. co może być tego przyczyną? instalacja ma jakieś zwarcia, czy może przyciski do sterowania szybami już są wysłużone? rocznik auta to 94, jeśli na coś sie przyda.
z góry dziękuje za pomoc.
Bimber - 2012-12-26, 16:51
Kolego a rozkrecales tapicerke z drzwi i zagladales tam? Ja mialem podobna sytuacje to linka sie blokowala az wrescie spalila silniczek bo miala zadziory zacznij od sprawdzenia co sie tam dzieje
areczek0000000 - 2012-12-26, 17:23
sprawdź wiązkę między słupkiem a drzwiami lubi pękać
Kruchy69 - 2012-12-26, 21:55
Hmm, a może moduł komfortu? Nie wiem gdzie w Vento sie znajudje (o ile sie znajduje), ale u mnie w octavii to to byla przyczyna podbonych wariacji.
chopin87 - 2012-12-27, 13:23
w vento modul komfortu (o ile tak go mozna nazwac) jest w drzwiach kierowcy. przynajmniej tak gdzies wyczytalem.
Misieq69 - 2013-01-08, 20:46
przy najbliższej okazji napewno tam zaglądne. kiedyś wszystko ładnie działało, ale po przejechaniu kilku km wszystkie szyby odmówiły posłuszeństwa. od tamtej pory nikt tam nie zaglądał
|
|