|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - problem z pompa wtryskową
mirek1711 - 2013-01-05, 19:07 Temat postu: problem z pompa wtryskową Witam chłopaki. Problem polega na tym że nie ma wcale prądu na drugim tym zawarku tzw( przyspieszać) wymieniłem już przekaźnik nr 120 ale dalej to samo. Był u mnie elektryk i powiedzial ze najprawdopodobniej jest do wymiany czujnik temp który znajduje się na gumowym przewodzie zaraz obok głowicy który steruje tym wszystkim. Ostatnio zauwazylem że krotko świece mi grzeje. Brak słów i pomysłów. proszę o pomoc
shranz - 2013-03-07, 23:59
Witam, tez mam problem z pompą wtryskową, ale z tego co sie dowiedzialem od kolegi mówił podobno ze jakas tulejka niby sie wytarła gdzies w pompie i przez to falują obroty raz są za niskie ok.500/600obr a raz 1100obr.?? W czym moze tkwić problem?
Wyczytałem coś gdzies wczesniej ze pasek jest słabo moze napięty i to przez to? Bo jak używam jednej(bo tylko tyle mam) elektrycznej szyby tez obroty potrafia sie lekko obnizyc , jest to i widoczne i odczuwalne +- 70/100obr spadają obroty bo wciskaniu zamykania szyby jak jest juz i tak dosunięta.
CZEKAM na rady , bo jesli nic nie po kombinujemy bede musial 150zł wtopić w naprawe tego. Ze niby to ta tulejka.
Luqua - 2013-03-08, 09:15
mirek1711 napisał/a: | . Był u mnie elektryk i powiedzial ze najprawdopodobniej jest do wymiany czujnik temp który znajduje się na gumowym przewodzie zaraz obok głowicy który steruje tym wszystkim. pomysłów. proszę o pomoc |
Przecież już odpowiedź dostałeś.
Oddaj auto w ręce tego elektryka, powiedz mu niech paździerzy i chyba problem z głowy.
shranz napisał/a: | Witam, tez mam problem z pompą wtryskową, ale z tego co sie dowiedzialem od kolegi mówił podobno ze jakas tulejka niby sie wytarła gdzies w pompie i przez to falują obroty raz są za niskie ok.500/600obr a raz 1100obr.?? W czym moze tkwić problem?
|
W pompie
Za 150zł można na szrocie wyrwać jakąś elegancką regenerowaną pompę. Ja bym się z tym nie bawił. Swapujesz pompę, drugą sobie na spokojnie lepisz i masz na przyszłość lub możesz sprzedać.
Jak rozgmerasz swoją, a o pompach nie masz pojęcia to nie wróże sukcesów przy jej montażu.
Poniżej masz zdjęcie chyba tej tulejki, o której mówił kolega. Nie wiem czy na pewno, nie znam typa hyhy
Możesz też skoczyć do pompiarza i poprosić o regulację. Jeśli się da ja wyregulować to zapłacisz 50zł i problem z głowy, jeśli się nie da to pompiarz od razu Ci powie co jest skrzaczone i będziesz wiedział na czym stoisz.
shranz napisał/a: | Wyczytałem coś gdzies wczesniej ze pasek jest słabo moze napięty i to przez to? Bo jak używam jednej(bo tylko tyle mam) elektrycznej szyby tez obroty potrafia sie lekko obnizyc , jest to i widoczne i odczuwalne +- 70/100obr spadają obroty bo wciskaniu zamykania szyby jak jest juz i tak dosunięta.
|
Alternator dostaje obciążenia i obroty lekko spadają.
A nie zauważyłeś, że jak np włączysz światła na uruchomionym silniku to obroty też delikatnie spadają?
To normalne.
Ponadto jeśli masz obiekcje do paska dlaczego go zwyczajnie nie naciągniesz?
shranz - 2013-03-08, 12:59
Dopiero wczoraj odebrałem samochód i go badam bo jeszcze umowy nie spisałem czyli lepiej nowa pompe znaleźć regenerowaną , niż się w to bawić?
shranz - 2013-03-08, 18:15
http://allegro.pl/pompa-w...3080897694.html
Ta pompa by pasowała?
|
|