Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Przewód wspomagania

czarny1pl - 2013-01-17, 10:43
Temat postu: Przewód wspomagania
Witam,
Od niedawna jestem dumnym posiadaczem VW Vento ;)
Niestety kilka dni temu wymieniałem w nim maglownicę żeby usunąć luz w kierownicy, wczoraj byłem w warsztacie i okazało się, że w miejscu gdzie wymieniali mi ww. maglownicę uszkodzili przewód wspomagania. Przez to nie posiadam wspomagania, ponieważ wycieka mi płyn..
Przewód ten jest metalowy, wychodzi z maglownicy i również w nią wchodzi. Z tego co patrzyłem są tam tylko 2 takie przewody, mi chodzi o ten dłuższy.
Nie da się tego zespawać ponieważ jest ogromna dziura na początku przewodu a następnie szpara przez całą długość.
Dzwoniłem już chyba do każdego z warszawy i okolic kto ma części do vento, jeździłem, wszystko na marne nigdzie nie mogę tego dostać. Zawsze próbują mi wcisnąć całą maglownicę albo odmawiają transakcji, w serwisie VW to samo...

Jeżeli ktoś wie gdzie mogę dostać taki przewód albo jak rozwiązać mój problem proszę o jak najszybszą informację, mogę na maila wysłać zdjęcia jak ten przewód wygląda.

Pozdrawiam

Kruchy69 - 2013-01-17, 11:49

A powiedz mi, czy wymieniali cała maglownice, czy regenerowali...? Bo jesli wymieniali cala, to razem z tymi przewodami, bo nikomu sie nie bedzie chcialo meczyc w zamiane, bo to nie ma sensu, wec wychodzi na to ze w nowej maglownicy ten przewód był uszkodzony. Jeśli masz stara maglownice, to z niej wyciagnij, jesli nie masz to pojedz do tego mechanika, może jeszcze jej nie wyrzucił na złom.
Jeśli nie uda Ci sie z mechaniorem nic wskurać, to podzwoń po sklepach zajmujacych sie dorbianiem przewodów hamulcowych, może cos Ci dobiora/dorobia. ;)