Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Prawo a samochody - Mandat - jak sprawdzić ile zostało

house2000maker - 2013-01-27, 20:14
Temat postu: Mandat - jak sprawdzić ile zostało
Witam

Mam problem z mandatem :/ załapałem we wrześniu 800zł , przyszło wezwanie do zapłaty ale dalej zwlekam , wiem że w 1 kolejności ściągną mi ze zwrotu podatku tylko teraz taka kwestia - skąd bede wiedział ile zostało mi do zapłaty bo napewno az tyle nie dostane zwrotu ( realne jest 400 zł ze zwrotu więc 400 zostanie do spłaty tylko teraz jak to sprawdze dokładnie?)

Prosze o porade:)

Paweł J. - 2013-01-27, 20:22

Mi kiedyś weszli na konto....tzn kasa mogla wpływać, a nie mogłem wziąć ani grosza....i to za głupie 200zł....do tego doszły koszty komornika....według mnie zapłać od razu bo Donald wcześniej czy później Cię dorwie....w końcu muszą mieć na premie ;)
pawlunio1987 - 2013-01-27, 20:36

Ja kiedys zalapalem 500 zł mandatu i ze nie bylo mnie stac zaplacic od razu, tez mialem mysli zeby to olac i pewnego razu rozmawiajac z kierowca jezdzacym zawodowo poradzil mi abym wplacal co miesiac jakals kwote np 10 zł i sie nie przyczepia bo jak to oleje to raz ze moze sie podwoic dwa ze moga dojsc koszty sadowe, wiec poinformowalem ta straz miejska ze nie stac mnie wplacic w calosci i bede wplacal po 100 zł miesiecznie i odpisali ze ok. minelo juz dwa lata i zwroty z podatkow sa i nic na minusie. Podsumowujac radze zaplacic na poczatku mojej kariery kierowcy dostalem 100 zł za pasy i po 3 miesiacach wpadl komornik i juz bylo 150 zl do zaplaty i powiedzial ze jak jego wizyte oleje to spotkamy sie w sadzie i dojda koszta sadu.
Kruchy69 - 2013-01-27, 20:43

a co w sytuacji, gdy nie mam zadnych dochodów i sie ucze...?
Paweł J. - 2013-01-27, 20:50

Kumpla tak dorwali na scigaczu gdy bez prawka nie zatrzymal sie do kontroli...oznakowanej astrze zwiał ale nieoznakowanej vectrze juz nie......dwa razy......po dwóch razach dostał 2000zł mandatu i ponad 20 punktów....teraz ma juz prawie 2300zł od komornika i tez jest zarejestrowany jako bezrobotny.
pawlunio1987 - 2013-01-27, 20:57

Kruchy69 napisał/a:
a co w sytuacji, gdy nie mam zadnych dochodów i sie ucze...?

ich to nie interesuje, raz jak sie targowalem przy kontroli na suszarce, mowilem ze sie ucze i nie pracuje a policjant do mnie skoro bylo cie stac kupic auto to musisz miec i na utrzymanie jego, slyszalem tez ze nie zaplacenie sady kieruja na odsiadke lub prace spoleczne...

house2000maker - 2013-01-27, 21:03
Temat postu: Mandat - jak sprawdzić ile zostało
Eh:/ Serce boli żeby oddać tym darmozjadom tyle kasy , ile można było by zrobic w aucie za tyle hajsu....

Troche mnie poryliscie jutro pójde ogarne temat i wysle przelew

pawlunio1987 - 2013-01-27, 21:12
Temat postu: Re: Mandat - jak sprawdzić ile zostało
house2000maker napisał/a:
Eh:/ Serce boli żeby oddać tym darmozjadom tyle kasy , ile można było by zrobic w aucie za tyle hajsu....

bardzo dobrze cie rozumiem, tez sobie to tak przeliczam ale jak masz sie wpedzic w dodatkowe nieprzyjemne i niepotrzebne koszta to lepiej to teraz zaplacic, ewentualnie mozna ich troche podenerwowac i placic malymi kwotami :mur:

szefuniopaslek - 2013-01-27, 21:30
pawlunio1987 napisał/a:
placic malymi kwotami

albo....

http://www.youtube.com/watch?v=5eNcm3t7LR0

http://www.youtube.com/watch?v=GV40oE1uSXs

Matej29 - 2013-01-27, 21:55
szefuniopaslek napisał/a:
pawlunio1987 napisał/a:
placic malymi kwotami

albo....

http://www.youtube.com/watch?v=5eNcm3t7LR0

http://www.youtube.com/watch?v=GV40oE1uSXs

HAHAHAHA xD zaj*biste ;P

house2000maker - 2013-01-28, 16:51

pawlunio1987, miales racje doliczyli sobie za pier**** list 48 zł......
mieciu - 2013-09-16, 16:19

W Polsce, to tylko złodziejstwo, dosyć że na paliwo dużo wydajesz, na sprawy urzędnicze to i z mandatami taki duży kłopot :połbie:
mielenkoVW - 2014-09-09, 08:19

Dokładnie. Nie ma co czekać, bo będzie tego jeszcze więcej do zapłaty. Raczej nie będzie tak, że nagle mandat się przedawni.
przemolas4 - 2014-09-09, 17:09

Pany . Ja kazdy mandat place!!! Po dwadziescia zlotych miesiecznie .... Ale place i szczerze pajace noe moga dojsc o co kaman .... Czesto jest tak , z e mam mandat za dwiescie a wplacam w sumie 140 i sie gu ia , a reszta sie przedawnia po 3 latach ... Koszty komornocze strasznoe drogie sa w polsce ......i obligatoryjnoe zawsze z pitu moga skubnac ....ale jak soe im pcha po te 10 - 20 zlotych to komornik nie przychodzi . Sprawdzone na moim przykladzie i dziala .... Pozdrawiam .:-)
Ps. Kiedys pizne komornikowi tak specjalnie mandacik za dwiescie zlotych taka drobnia i to wszystkie nominaly razem . Niech sobie nieroby licza hahahahahahaha

Hitchhiker - 2014-09-09, 21:54

przemolas4 napisał/a:
Pany . Ja kazdy mandat place!!! Po dwadziescia zlotych miesiecznie .... Ale place i szczerze pajace noe moga dojsc o co kaman .... Czesto jest tak , z e mam mandat za dwiescie a wplacam w sumie 140 i sie gu ia , a reszta sie przedawnia po 3 latach ... Koszty komornocze strasznoe drogie sa w polsce ......i obligatoryjnoe zawsze z pitu moga skubnac ....ale jak soe im pcha po te 10 - 20 zlotych to komornik nie przychodzi . Sprawdzone na moim przykladzie i dziala .... Pozdrawiam .:-)
Ps. Kiedys pizne komornikowi tak specjalnie mandacik za dwiescie zlotych taka drobnia i to wszystkie nominaly razem . Niech sobie nieroby licza hahahahahahaha
Mam złą wiadomość dla Ciebie. Jak zaczynasz spłacać dług to się on nie przedawnia. Przedawnia się jedynie jak nic nie zapłacisz z tego
przemolas4 - 2014-09-09, 22:50

Heh . Moze tak jest . Ale faktem jest ze kilka mandatow mi polecialo noe do konca splaconych . Wiekszosc wkoncu i tak splacam placac soboe po te pare zlotych , a czes tak przeleciala .