|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Progi którego producenta kupić?
Marcel - 2013-02-08, 21:25 Temat postu: Progi którego producenta kupić? Witam. Za niedługo muszę wymienić progi. Czy słyszał ktoś o progach takich producentów jak Blic, Klokkerholm, Schlieckmann, Van Wezel, Prasco, Hart, Polcar? Które z tych będą najlepsze, a może innego producenta? Jak ktoś miał styczność z takimi to proszę o opinie. Pozdrawiam
Paweł J. - 2013-02-09, 08:03
Tu chyba więcej zależy od blacharza i tego jak wspawa (czy nie przepali blachy) i od zabezpieczenia z zewnątrz i od wewnątrz. Progów nie wymieniałem, ale mam reperaturki przednich błotników z polcaru...według mnie grubsza blacha niż w serii,ale czy lepsza Nie wiem. Z jedną były cyrki ze spasowaniem, za to bawiłem się potem ścinkami i traktowałem je woda i solą....i trzymały się dzielnie. Potem to wyrzuciłem, ale teraz żałuję....przynajmniej byłoby wiadomo ile w tak skrajnych warunkach wytrzyma goła blacha. z polcaru.
4sin - 2013-02-09, 10:32
Ja też będę zamawiać , i raczej nie patrzyłam na producenta, tylko żeby były w ocynku ...
a czy to dobrze to nie wiem , czekam , aż mnie ktoś nakieruje
Rafik - 2013-02-09, 10:44
Marcel, ja kupywałem progi z polcaru i powiem że nie spodziewałem sie rewelacji po nich patrzac na cene lekko ponad 30 zeta za sztuke ale spasowały sie dobrze i są solidne wiec można powiedziec ze są godne polecenia
4sin napisał/a: | tylko żeby były w ocynku ... |
ASO
4sin - 2013-02-09, 10:48
Łooo za 3 dychy to kurde zaszalałeś xD hahahahaahahah
ja myślałam nad tym
http://allegro.pl/progi-p...2987107793.html
alem jam siem nie znam
ma to ogarnąć ten, kto to będzie składał do kupy xD
czarnysauber - 2013-02-09, 10:54
Polcar najlepiej spasowac a jesli chodzi o ocynk to i tak przy spawaniu go wypali ,i jesli mechanik nie psiknie ocynkiem jeszcze raz po spawach to będzie z tego
4sin - 2013-02-09, 10:57
aha przynajmniej bez bicia mówię- njewiem nijewiem nic .
Respect - 2013-02-09, 14:05
te z linku wspawywałem już dwukrotnie i mam nadzięję że nigdy więcej, w sumie zawsze ciężko powiedzieć jakie przyjdą bo każda partia jest inna,
z polcaru tak jak chłopaki mówią całkiem przyzwoite , dupy nie urywaja ale i nie ma tragedii, kiedyś mi znajomy mówił że pare lat temu jakaś firma robiła progi które były w czarnym podkładzie ale były lane z gotowej formy i idealnie się wpasowywały i rynienka była z grubej blachy nie szło ich nawet przepalić , niestety chyba ich już nie robią były sporo droższe
Marcel - 2013-02-09, 14:38
A o progach producenta Van Wezel nikt nie słyszał? Chodzi mi o to jak z ich jakością i dopasowaniem?
Podaję linki do tych progów Van Wezel:
http://www.macteille.pl/p...,58-80-103,3947
http://www.macteille.pl/p...,58-80-104,3947
Czy ktoś kupował u nich progi lub inne części blacharskie?
czarnysauber - 2013-02-09, 15:05
Marcel napisał/a: | A o progach producenta Van Wezel nikt nie słyszał? |
Pierwsze słysze
Rafik - 2013-02-09, 16:40
Respect napisał/a: | te z linku wspawywałem już dwukrotnie i mam nadzięję że nigdy więcej, |
tak dokładnie raz sie znajomemu przytrafily zakrótkie :| wez sie później piernicz z odsyłaniem lub czymś takim znajomy odpuścił wiadoma rzecz i zamawiał na miejscu zresztą progi i reperaturki to zazwyczaj na półce mają także lepiej takie rzeczy załatwiać na miejscu
Respect napisał/a: | kiedyś mi znajomy mówił że pare lat temu jakaś firma robiła progi które były w czarnym podkładzie ale były lane z gotowej formy i idealnie się wpasowywały i rynienka była z grubej blachy nie szło ich nawet przepalić , niestety chyba ich już nie robią były sporo droższe |
no tez o nich słyszałem podobno była to włoska produkcja ale nigdzie trafic ich nie mogłem i kupiłem te z polcaru
Respect - 2013-02-09, 21:32
Rafik, właśnie ja też ich szukałem ale już chyba ich nie robią, z tymi z kródkimi to tak jest i ciężko je spasować na lukach bo są w charmonijke jak by robione
arthur - 2013-09-17, 11:10
Podłącze się do tematu.
Czy polcar robi jeszcze progi? bo na stronie www.polcar.com nie mogę nic znaleźć.
Daro - 2013-09-17, 15:01
arthur napisał/a: | Podłącze się do tematu.
Czy polcar robi jeszcze progi? bo na stronie www.polcar.com nie mogę nic znaleźć. |
Nie znajdziesz bo musisz mieć ich katalog na płytce.
Numer progów do vento to
953842-1 prawy
953841-1 lewy
arthur - 2013-09-17, 16:22
Dzięki
|
|