|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - Ventylek wariuje na biegu ja³owym
krzys9262 - 2013-02-12, 19:09 Temat postu: Ventylek wariuje na biegu ja³owym Cze¶æ Ch³opaki.Dawno mnie tu nie by³o bo dawno nie mia³em problemu z samochodem.Az do teraz chodzi o to ¿e vento gdy jest zimne czyli na ssaniu chodzi piêknie,ale gdy sie rozgrzeje jest masakra nie trzyma 900 obrotów tylko wacha sie od 200 do 1000,jak ju¿ spada w te najni¿sze obroty to potrafi zgasn±æ co najlepsze nie zawsze tak ma, bo zdarza sie ze chodzi równiutko trzymaj±c 900obrotów.syty³acja dotyczy gdy pracuje na LPG . silnik 2E.spotka³ sie kto¶ z czym¶ takim kiedy¶? prosze o pomoc.Pozdrawiam
dymuus - 2013-02-12, 19:31
A lpg z krokowcem czy nie?
Polecam sprawdziæ krokowce (benzyna i opcjonalnie LPG). Potem Lambdê. To na razie tyle
krzys9262 - 2013-02-12, 19:35
LpG z krokowym ale jesli go od³acze jest to samo brak jakiej kolwiek reakcji a po zdjeciu wtyczki od silniczka krokowego silnika samochód ga¶nie....
dymuus - 2013-02-13, 17:39
bo krokowy lpg dzia³a troszke inaczej ni¿ ten benzynowy. Jak po odpiêciu benzynowego ga¶nie to wygl±da na sprawny. Gazowy krokowy siê nie zamyka po od³±czeniu go od zasilania. Co dalej.. mo¿e k³ania sie juz regeneracja parownika? Regulacja, mo¿e sterownik lpg ? Kontroler sondy ? Musisz sprawdzaæ wszystko po kolei. Nikt Ci tutaj nie wywró¿y odpowiedzi jak niczego nie sprawdzisz Czujnik temp. Te¿ mo¿liwe, ¿e walniêty
krzys9262 - 2013-02-13, 18:24
ju¿ po problemie przyczyn± by³ w³asnie czujnik teperatury cieczy,ten w króæcu przy g³owicy dzieki za pomoc i pozdrawiam
|
|