|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - powiedźcie jeśli możecie czy to jest to samo
Szkurli - 2013-02-20, 15:09 Temat postu: powiedźcie jeśli możecie czy to jest to samo szukałem po necie ventylka i nie wiem czy to to samo ale na moje oko tak dzięki za pomoc chce byście tylko powiedzieli czy to jest to samo
to jest auto do kupienia
http://tablica.pl/oferta/...4ca3e43f5;r:;s:
a to chyba jego przeszłość
http://www.gumtree.pl/c-V...?AdId=449884174
Misieq69 - 2013-02-20, 15:28
wszystko na to wskazuje podobna rejestracja, tylne lewe drzwi, szyberdach, ciemne Hellenki z tyłu, no i brak zdjęć z frontem samochodu.
bradley - 2013-02-20, 16:08
Te same tylne drzwi od kierowcy wiec to samo
Kruchy69 - 2013-02-20, 16:28
to i tak jest tak w miare poskładany
Paweł J. - 2013-02-20, 16:30
Rozbite nie ma anteny z tyłu na dachu.
szefuniopaslek - 2013-02-20, 16:41
Możliwe że to ten sam ventyl po tej naklejce jedynie widać że to samo
data dodania rozbitka 22/01/2013
data dodania całego 12/02/2013
tak szybko bo poskładał przerejestrował itd?
Może 2 razy był bity ? bo ten zderzak w rozbitku od golfa
bradley - 2013-02-20, 17:15
A co to za problem? Calego Ventyla do golej blachy rozbieralem w 1 dzien Potem drugi dzien poskladanie i na zlom.
W sumie przy takiej operacji jaka tu widac to najgorzej spasowac przedni pas zeby otwory pod sruby pasowaly do podluznic, ktore sa wygiete. Jak przedni pas spasuje to juz mozna skladac
Luqua - 2013-02-20, 17:40
Paweł J. napisał/a: | Rozbite nie ma anteny z tyłu na dachu. |
Ja mam z przodu na dachu. Czy mam wymieniany dach? hehe W dodatku antenę założyłem sobie z Mercedesa 190
Odnośnie auta z linku, czy aut z linków. Czy ten sam, tego nie wiem. Może tak, może nie.
Dziwi mnie, że w ogłoszeniu nie jest pokazany przód. Pewnie nie ma czego pokazywać...
Za to tył, to już temat na dobrą powieść historyczną. W szkole zawsze czytałem streszczenia, więc i tutaj historię tyłu auta chciałbym streścić w dwóch zdaniach.
Wygląda, jakby fadroma w bagażniku kiedyś zaparkowała, lub ewentualnie tir, który ewidentnie musiał być przeładowany.
Tył jest na prawdę koszmarny i na bank w bagażniku po pierwszych deszczach można zakładać hodowlany staw karpia.
Podsumowując - drogo i nie warto.
Paweł J. - 2013-02-20, 17:41
Luqua napisał/a: | Ja mam z przodu na dachu. Czy mam wymieniany dach? |
A czy ja piszę o Twoim aucie czy o autach z linku
Ale to nie są te same auta, różnią się otarciami i stopniem korozji....np korozja na "poskładanym" u dołu lewego,przedniego błotnika i obok na progu, której rozbity nagle nie ma. Tak samo otarcie na lewym tylnym błotniku. No i po co ktoś miałby nagle wiercić dziurę w dachu i dorabiać antenę składając auto do kupy jak również nie usuwać korozji, która nagle w miesiąc wyskoczyła
A hak jeden ma drugi juz nie.
Misieq69 - 2013-02-20, 18:21
oba auta są z tych samych okolic, prawdopodobnie ten z drugiego linku jest tylko dawcą części dla pierwszego. można gdybać cały wieczór, najlepiej jednak zobaczyć na żywo
vwkrzysio - 2013-02-20, 19:24
mi się zdaje że to to samo auto. Pod tylną lewą lampą jest blacha za bardzo wciągnięta na obu fotkach po mojemu.
Radex - 2013-02-20, 20:11
Zobaczcie jak bagażnik się ładnie domyka (2 foto):D trzeba wiercić dziury w podłodze, żeby nie było basenu we bagolu poza tym przy lewym przednim kole rudy aż mlaszcze przypuszczam, że po włożeniu lewarka, wychodzi kolo nogi kierowcy
Matej29 - 2013-02-20, 20:30
To samo, dzwi z tyłu ta niebieska rysa i zderzak na starym ma porysowany, a na nowym już tego niema, tylko jest nie udolnie nałożony lakier
Odradzam
Paweł J. - 2013-02-20, 20:46
To nie rysa tylko naklejka z wersji atlantis czy jakoś tak.....to samo jest na drugich drzwiach i klapie.
No to ktoś mi powie czemu nagle na poskładanym aucie znalazła się antena na dachu i próg przy przednim lewym błotniku skorodował Przecież to poskładane auto ma 5 razy więcej rdzy niz rozbitek. Jak znajdę jutro czas to zadzwonię pod ogłoszenie z rozbitkiem i zapytam o silnik....ciekawe czy będzie taki sam.
czarnysauber - 2013-02-20, 20:48
A czy ten nowy ma szyber
Luqua - 2013-02-20, 20:51
Paweł J. napisał/a: |
A czy ja piszę o Twoim aucie czy o autach z linku |
Sorki, troszkę zbyt dwuznacznie odczytałem to zdanie (w sensie, że każde Vento powinno mieć z tyłu na dachu antenę)
Radex napisał/a: | Zobaczcie jak bagażnik się ładnie domyka (2 foto):D trzeba wiercić dziury w podłodze, żeby nie było basenu we bagolu |
No widać ewidentnie (wyżej pisałem o hodowli ryb słodkowodnych).
Ogólnie auto wg mnie warte jakieś 600-700zł.
Paweł J. - 2013-02-20, 21:00
Luqua napisał/a: | Sorki, troszkę zbyt dwuznacznie odczytałem to zdanie (w sensie, że każde Vento powinno mieć z tyłu na dachu antenę) |
Mają na dachu...z tyłu lub z przodu jak u Ciebie, ale i na tylnej szybie w formie paskow lub jak u mnie obok wewnętrznego lusterka.
Co do szybra, to w powiększeniu na 80% to "poskładane" go nie ma.
Tak czy siak....według mnie bez sensu pchać się w tak podkorodowane auto....za duże koszta i za dużo elementów do malowania....no chyba, że ktos lubi i zrobi to sam...w tedy inna bajka.
wojtas83 - 2013-02-20, 21:17
Misieq69 napisał/a: | oba auta są z tych samych okolic, |
Dobre tak dla informacji to Radom posiada nr rejstracyjne WR oraz WRA, a WOR to jest Ostrów Mazowiecka, więc pisanie że są z tych samych okolic wprowadza kolegę w błąd bo na moje oko to te auta są od siebie oddalone o ok. 200km, chyba że jak w ogłoszeniu rozbitek był w Warszawie więc ta odległość zmniejsza się do 100km.
Co do głównego wątku to na moje oko są to dwa różne samochody
Luqua - 2013-02-20, 21:37
Paweł J. napisał/a: | no chyba, że ktos lubi i zrobi to sam...w tedy inna bajka. |
I tak koszty urosną do tego stopnia, że samochód osiągnie wartość rynkową, choć kupiony w cenie złomu. Jak człowiek sam sobie mula w swojej kanciapce to dochodzi do wniosku, że przecież robi dla siebie i chce zrobić dobrze. W pewnym momencie leje na tanie zamienniki bo są o kant ... i za chwilę budzi się z ręką w nocniku po po podliczeniu, że to pas, to lampa, to gówno to trzaska i wpierdzielił 3,5k
Przerabiałem temat na własnej skórze.
Misieq69 - 2013-02-21, 00:05
wojtas83 napisał/a: | Misieq69 napisał/a: | oba auta są z tych samych okolic, |
Dobre tak dla informacji to Radom posiada nr rejstracyjne WR oraz WRA, a WOR to jest Ostrów Mazowiecka, więc pisanie że są z tych samych okolic wprowadza kolegę w błąd bo na moje oko to te auta są od siebie oddalone o ok. 200km, chyba że jak w ogłoszeniu rozbitek był w Warszawie więc ta odległość zmniejsza się do 100km.
Co do głównego wątku to na moje oko są to dwa różne samochody |
mój błąd, lekkie niedopatrzenie
Swistakes - 2013-02-21, 09:29
Misieq69 napisał/a: | oba auta są z tych samych okolic, prawdopodobnie ten z drugiego linku jest tylko dawcą części dla pierwszego. |
Pewnie tak, ale mimo wszystko ten (dobry) ventyl to i tak porazka za taką cene, bagaj krzywy i wszedzie rdza, progi, blotnik, klapa
4sin - 2013-02-21, 10:38
moim zdaniem to ten temat nie jest warty świeczki.
Dłubiecie Panowie w "gówieneczku"
przeszłość czy też nie za 3ipół takiego szrota ? :O
zamiast oglądać z każdej strony, pomóżcie koledze znaleźć coś lepszego w tej cenie.
Paweł J. - 2013-02-21, 10:59
4sin napisał/a: | Dłubiecie Panowie w "gówieneczku" |
A Ty razem z nami
Tak czy siak.....większość pisze o tym, że nawet ten cały nie jest warty gry.
Swistakes - 2013-02-21, 11:11
http://allegro.pl/volkswa...3040674101.html
I nie wiem o co chodzi ale to chyba 3ci ten sam hehehe
http://otomoto.pl/volkswagen-vento-C28046312.html
tez ma te naklejki na drzwiach, tylko inna rejst i pulke na klapie
4sin - 2013-02-21, 11:13
Swistakes, mój miszcz allegro ładna ta 1wsza
Swistakes - 2013-02-21, 11:26
miszcz
4sin - 2013-02-21, 11:33
|
|