|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Problem z Lusterkami Elektrycznymi... !! POMOCY
matrix1415 - 2013-02-23, 11:27 Temat postu: Problem z Lusterkami Elektrycznymi... !! POMOCY Witam, mam problem z lusterkami bocznymi. Lusterka są elektryczne, więc i powinny by podgrzewane problem jest taki ze od pasażera lusterko nie przestawialo się. Od kierowcy caly czas działało, lecz ostatniego czasu ani jedno nie dziala lusterko. Nie bylo uderzone ani nic ... panel do przestawiania lusterek ma oświetlony panel, więc prąd dostaje...
Jeśli miał ktos taki problem pomóżcie mi proszee jesli sie nie myle dwa lusterka jeszcze mam na części
muchomorek165 - 2013-02-23, 11:52
Sprawdż wtyczke która idzie do przełacznika od lusterek mi sie kiedys wypieła i podświetlenie było ale lusterkami nie sterowało, czasem same kabelki sie wysuwaja z wtyczki. Cały przełacznik jest na wcisk jeśli dobrze pamietam.
Zaczni od tego. Bo watpie bys miał pecha i dwa silniczki by sie popsuły
matrix1415 - 2013-02-23, 12:01
Ok, dzięki. Czyli mam wyciągnąć tylko przyciski i zobaczyc czy dobrze wtyczka jest włożona wraz z kablami tak dobrze rozumiem A wtedy kolego to będzie równiez podgrzewanie lusterek?? wiąże się to również z przełącznikiem do ustawiania
muchomorek165 - 2013-02-23, 12:20
Tak od tego zacznij wycjagnij przyciski najprostsze to bedzie jak sie okaże oki to bedziemy szukać dalej. Co do podgrzewania u mnie tez nie działa, obstawiam że podgrzewanie lusterek jest zrobione jak podgrzewanie tylnej szyby i może scieżki sie już powypalały jesli sie nie mylę.
Kruchy69 - 2013-02-23, 12:36
jesli chodzi o podgrzewanie, to faktycznie maty sie przepalają. A odnośnie lusterek, to dziwna sprawa, ale ja bym posadzał przełacznik który odpowiada za sterowanie lewym/prawym lusterkiem. Bo skoro najpierw jedno padło, a potem drugie to raczej to by było winne. Spróbuj rozebrać i wyczyscic styki, może gdzies wody kiedys dostało i zasniedziało.To jest proste w rozebraniu.
matrix1415 - 2013-02-23, 14:10
no wiec tak, zmieniłem wyłącznik i nic tez nie ruszyło, kostki wszystkie są w porządku... nie wiem co się stało i nie wiem jak to jest, mam drugi przełącznik L/P i joystick i tez nic nie ruszyło ... wiec nie wiem powiedzcie co jeszcze możne być
Kruchy69 - 2013-02-23, 18:31
sprawdz czy w ogołe dochodzi prad do przełacznika, bo podswietlanie to jedno, a sterowanie to drugie. Mi podświetlanie nie działało, z lusterka działały, wiec może u Cb bedzie odwrotnie?
zB3ig - 2013-02-24, 12:30
,ja bym zaczą od przelotek między drzwiami a słupkiem, to najczęstrza dolegliwość elektryczne w naszych autkach
matrix1415 - 2013-02-25, 11:33
no więc tak... od drzwi kierowcy wymieniłem elektryke i tez nic nie pomoglo. obawiam sie ze nie dochodzi mi prąd do wiązki w drzwiach ... wiec nie wiem co to moze być... więc nie wiem co teraz robic ... przelotek kolego powiedz moze cos więcej o tym co tam sie dzieje i co tam sprawdzać. pozatym kiedyś miałem problem z deska bezpiecznikowa więc powiedzcie mi co tam moze sie stac i jak leci ta cala elektryka moze to trzeba sprawdzic ...
Pozdrawiam
matrix1415 - 2013-02-27, 18:44
Pomógł by mi ktoś jeszcze z lusterkami Bo naprawdę nie wiem co robić ;( ...
i gdy by mi mógł ktoś powiedzieć jak jest z elektryka skąd idzie prąd i jakimi kablami oraz czy jakiś bezpiecznik jest od nich, powiedzcie proszę bo mnie już krew zalewa ...
matrix1415 - 2013-03-03, 15:18
Pomoże ktoś
qbas190 - 2013-03-18, 22:49
sprawdź bezpiecznik licząc od lewej to będzie 14 pozycja powinien być niebieski ma 15 Amper
|
|