|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Cykanie przekażnika od wycieraczek i pompki spryskiwacza
hrubek18 - 2013-02-24, 13:39 Temat postu: Cykanie przekażnika od wycieraczek i pompki spryskiwacza Witam szukałem i nie mogłem znaleźć mojego problemu który wygląda tak:
posiadam chyba manetkę wycieraczek od golfa chyba bo jak odciągnę ja w stronę licznika to słychać że pompka pracuje więc wczoraj podłączyłem sobie to tak żeby można było prysnąć szybę bez włączania wycieraczek i tutaj jest problem gdy tak zrobię i później słychać cykanie jakiegoś przekaźnika i nie uspokoi się do póki nie wyłączę silnika,czasami tez tak się zrobi jak normalnie umyje szybę z wycieraczkami co to może być?dodam że wycieraczki działają poprawnie
chopin87 - 2013-02-24, 16:23
nie wiem jak to jest u Ciebie ale moze byc ze przekaznik wyczowa jakbys mial wlaczona wycieraczke tylna. manetki w vento i golfie byly takie same. u mnie tez mozna wcisnac manetke w strone licznika z tym ze u mnie normalnie dziala spryskiwacz i psika na przednia szybe bez wlaczania wycieraczek. dodam ze u mnie jest to fabrycznie.
hrubek18 - 2013-02-24, 16:35
u Ciebie też słychać tykanie przekaźnika przy samym spryskaniu szyby ?u mnie też leci leci płyn bo wczoraj to podłączyłem bo wcześniej miałem pękniętą rurkę i nie używałem tego.trochę dziwne bo powinno nawet ze dwa razy cyknąć i przestać który przekaźnik jest od wycieraczek?bo może przekażnik kijowy jutro pojadę do mechanika i jak będzie miał taki to podmienię może pomoże a jak nie to gdzie indziej trzeba szukać.
Pewnie jest to ori a naszych ventylkach,bo jak by nie było to raczej po zmianie manetki nie ujawniła się nowa opcja bo ktoś musiał by się podłączyć pod istniejąca instalacje poczekamy na inne sugestje
chopin87 - 2013-02-25, 12:18
przekaznik od wycieraczek to 99 jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi. szczerze mowiac to nigdy nie zwracalem uwagi czy mi przekaznik tyka ale dzisiaj jesli nie zapomne to sprawdze. wydaje mi sie ze nie bo raczej bym zwrocil uwage.
|
|