|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - Większy parownik
tom cio - 2013-03-10, 15:56 Temat postu: Większy parownik Witam. Otóż prawdopodobnie mam do wymiany parownik od gazu. I mam takie pytanko: teraz mam do 100hp a chcę do ok 150hp bo mam co do venciaka pewien plan i nie chcę potem kupować znów drugiego parownika. Czy mój aam będzie chodził na większym parowniku? Czy te pół roku może trochę więcej się muszę przekulać na tym co teraz mam?
Paweł J. - 2013-03-10, 18:46
Ale te 150HP ma byc na Twoim silniku Tzn na instalacji mieszalnikowej Czy np.... masz teraz instalke na mieszalniku, swapujesz na 1.8T i zakładasz sekwencję To dwie rózne sprawy. Bo jeśli potem gaz ma być zasysany przez mieszalnik tak jak masz teraz to powiedzmy że ok, ale jeśli ma byc potem podawany przez wtryski czyli sekwencja lub nowsze to niestety nie.
tom cio - 2013-03-10, 19:07
Planuję 9a lub abf, mój aam pewnie pójdzie na zlom bo wątpię że ktoś kupi 1.8 i to "ten słabszy", a szkoda bo silnik nie ma nawet pół życia za sobą. Więc tak dokładniej planuję coś 16v na blosie najprawdopodobniej, do tego w dalszej przyszłości digifant.
Paweł J. - 2013-03-10, 19:32
9A ma wtrysk mechaniczny, więc ciężki temat dla instalacji mieszalnikowej.....tylko blos ratuje sprawę....jeśli masz wiedzę lub znasz kogos kto ogarnia blos no to ok......ABF-według mnie tylko sekwencja.....na blosie pojedzie, ale będa spadki mocy.
tom cio - 2013-03-10, 19:40
Właśnie bardziej skłaniam się do 9a bo abf to już wydatek, i właśnie tylko blos w tym silniku, a speca od takich cudów mam więc coś tam się wymodzi. Ale to jeszcze trochę czasu minie.
Paweł J. - 2013-03-10, 19:42
No to jeśli ma być potem blos to wiekszy parownik możesz kupowac juz teraz i zakładać pod aam, byleby ktoś go dobrze ustawił.
tom cio - 2013-03-10, 21:12
Ok wielkie dzięki za pomoc! Punkt poleciał.
|
|