|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Nasze Ventki - Moja Ventura ;d
deepirate - 2013-03-11, 17:32 Temat postu: Moja Ventura ;d w koncu dodaje zdjęcia, dodam że na tych zdjęciach wygląda troche lepiej niż w rzeczywistości ;d troche o Vencie:
rok produkcji 1996
silnik 2.0
w wyposażeniu niewiele, ale zawsze coś 2 el szyby z przodu, z czego jedna działa od strony pasażera prowizorycznie założona korbka , abs który z niewiadomych przyczyn też nie działa , el lusterka (działające ;dd) i to chyba tyle ;d
fotele od Vw Bory przód + tył, obniżony przód.
a teraz troche zdjęć niewiele bo niewiele ale zawsze coś )
http://imageshack.us/phot...461vwvento.jpg/
Generalnie dużo chce przy nim zrobic ;d plan działania jeszcze nie gotowy prace w toku ;d
vwjanekvento - 2013-03-11, 17:39
Skas kojaze to vento chyba stalo na tablicy pl. albo w calosci albo na czesci nie pamietam, ale najwazniejsze ze ktos ma plany co do tego egzemplarza rocznik dobry silnik tez troche pracy Cie czeka ale kazdy zaczynal od zera
deepirate - 2013-03-11, 17:41
stał stał, mieliśmy stłuczkę z moim chłopakiem w sylwestra, nic się takiego nie stało jedynie błotnik do wymiany, były plany żeby sprzedać samochód dlatego wystawiliśmy, ale nie mogłam go oddać i w końcu zostało w "rodzinie"
vwjanekvento - 2013-03-11, 17:48
A tak wogole to sory za wtope bo myslalem ze to jakis nowy kolega przedstawia autko, ale po tym jak napisalas ze mialas stluczke ze swoim chlopakiem to zrozumialem ze mamy kolejna kolezanke na forum co jest rzadkoscia dobrze ze ventka zostala czekamy na jakies zmiany i relacje, noi zapraszam do udzielania sie na forum
szefuniopaslek - 2013-03-11, 17:48
Powitać na forum Kolejny czarny bandit na forum
Tył trochę niżej!!
Powodzenia w modzeniu!
deepirate - 2013-03-11, 17:52
no są plany, żeby obniżyć tył, ale pierwsza rzecz jaką chcemy zrobic to blacha i lakier, bo jest koszmarny nad kolorem się jeszcze zastanawiam ;d kobieca natura chciałaby różowy mat haha, ale chyba zostane przy jakimś rozsądnym ładnym kolorze ;d
hrubek18 - 2013-03-11, 22:20
Witamy Koleżankę na forum
trochę racy i będzie dobrze a z blachą mam to samo więc nie jesteś sama
deepirate napisał/a: | natura chciałaby różowy mat |
dawaj ten kolor będzie jedyny w swoim rodzaju
deepirate - 2013-03-11, 22:33
a no zastanawiam, się ale niestety jako że samochod został w rodzinie i przyznam się szczerze że dużo pracy w samochód pewnie włoży mój chłopak więc musimy pójść na kompromis w sprawie koloru ;d może żółty ? ;d hah ;d
pajelek - 2013-03-11, 22:35
Na lato alusy i ogień;d. Siedzenia i kanapa z bory bezproblemowo włożone?
deepirate - 2013-03-11, 22:40
a no z tym problemów troche było no to tak wytłumacze tak jak umiem ;d
kanapa z tyłu generalnie pasuje, ale fotele z przodu to jest masakra mieliśmy problem z przednim mocowaniem i ta kulka od przesuwania (nie wiem jak się to fachowo nazywa) była za duża ;d wytłumaczyłam jak umiałam ;d
pajelek - 2013-03-11, 22:47
a co stało się ze starą kanapą?miała zagłówki>;d
deepirate - 2013-03-11, 22:50
ma zagłówki ;d jeszcze ją mam ;d
Kruchy69 - 2013-03-11, 22:54
Rocznik to chyba nawet najlepszy. U mnie jest 98 i gnije bardziej niz poprzedni 93. :/ tak wiec 96 to najmłodszy majacy dobrą blache. No jest pare rzeczy do ogarniecia, ale mój wygladal podobnie, a po roku, calkowicie zmieniłem jego oblicze. powodzenia w naprawie, modzeniu i detaliśmie oraz wielu, wielu kilometrów przejechanych Ventylkiem.
Misieq69 - 2013-03-11, 23:35
tył trochę w dół, bo krzywo stoi i będzie git majonez powodzenia w modach.
PS. w końcu 4sin będzie miała koleżanke na forum
Swistakes - 2013-03-12, 10:35
Takze czekam na wiosne i lepsze foty czarnucha
czarnysauber - 2013-03-12, 10:51
Powitac koleżanke
Autko ładne ,kolorek róż mat najlepiej jeśli chodzi o negocjacje z chłopakiem to zaczynaj od róż połysk a skończna róż mat
Mała prosba ,jak wrzucasz fotki na forum to dawaj miniaturki
deepirate - 2013-03-12, 11:19
Cytat: | Mała prosba ,jak wrzucasz fotki na forum to dawaj miniaturki |
jeszcze nie doszłam do tego jak się dodaje miniaturki, ale przy następnych zdjęciach postaram się to już ogarnąć ;d
majkel00230 - 2013-03-12, 12:13
witam witamy ;> ABS może nie działa z powodu walniętego czujnika prędkości koła ? wystarczy zwykły omomierz do sprawdzenia .
deepirate - 2013-03-12, 21:26
zaczęliśmy dzisiaj pomału rozbierac vento tzn zderzaki listwy i takie tam, i niestety odkrylam kilka dziur z ktorymi nie za bardzo wiem co zrobic...
ale to nie wszystko najbardziej martwi mnie to :
co z tym zrobić? szczególnie z tym drugim, trzeba będzie wspawać całą ćwiartke ?
vwjanekvento - 2013-03-12, 21:39
deepirate pomoge Ci w dodawaniu fotek, jak dodasz juz fotke na imageshacku to potem klikasz moje obrazy, klikasz z boku zdjecia na image details, i potem wybierasz po prawej stronie zamiesc ten obraz kopiujesz 1 link Forum, wklejasz do wiadomosci i usuwasz ostatnia 3 linijke tak zeby zostaly 2 gorne i dodajesz, sproboj jak nie wyjdzie zawzze mozesz usunac post w ciagu 30min ale musi sie udac bo ja tak robie
deepirate - 2013-03-12, 21:44
vwjanekvento dziękuje bardzo udało się ;d
hrubek18 - 2013-03-12, 22:28
taka dziurę tez miałem pod tą listwą na dachu ale żywica włókno szklane szpachla lakier i jak nowe teraz a ta w nadkolu to masakra a ja myślałem że ja mam złe kielichy... co do tego kielicha to najlepiej wyciąć z jakiegoś rozbitka który ma zdrowe te elementy i wspawać cały kielich zakonserwować porządnie i będzie spokój na lata,bo w łatanie to szkoda pieniędzy.takie moje zdanie i dopiero teraz zobaczyłem czemu masz przełączniki od kierunków i wycieraczek od passata b3?
deepirate - 2013-03-12, 22:33
no własnie wiem ze łatać to raczej nie ma co, ale to tylko ten 1 jest taki drugi zdrowy, czyli zostaje spawanie ;d
hrubek18 - 2013-03-12, 22:37
jak będziesz się dowiadywała o spawanie kielicha to powiedz ile sobie za to życzą bo mnie też to czeka
deepirate - 2013-03-12, 22:49
okej okej
pewnie w najbliższym czasie to będę robić żeby zdążyć przed malowaniem ;d
pawel39106 - 2013-03-12, 23:22
Nooo trochę wielka ta dziura.
hrubek18 napisał/a: | jak będziesz się dowiadywała o spawanie kielicha to powiedz ile sobie za to życzą |
Od 150zł do 300zl za stronę.
|
|