|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - Vento 1.8 75 kM Huczenie w czasie jazdy.
Pharooo - 2013-05-25, 14:27 Temat postu: Vento 1.8 75 kM Huczenie w czasie jazdy. Witam tak jak w temacie . Posiadam Venciaka 1.8 75 kM 92 rok. Od trzech miesięcy mam problem . Najpierw przy około 120km/h usłyszałem głośne huczenie w samochodzie . Myślałem ze to opony lecz z czasem się nasilało i później już było przy 100 , 80 i teraz już przy 40 km/h huczy jak głupie. Podniosłem samochód na podnośniku odpaliłem rozpędziłem na 5 do 120 i zaczęło huczeć w okolicach skrzyni biegów/przegubów . i w tym momencie zauważyłem ze przegub wewnętrzny prawy jest rozwalony (Guma pęknięta wiec pewnie dostała się woda i skorodowało). Przy wymianie przegubu ściągnąłem pól oś i dla sprawdzenia czy to na pewno to odpaliłem auto rozpędziłem do 120 i huku nie było. Ku mojemu zdziwieniu po założeniu nowego przegubu i dokręceniu pól osi zaczęło znowu huczeć . Może miał ktoś podobny problem i wie co się dzieje ? Dziękuje za wszelaką pomoc. Pozdrawiam
(PS. Przy tym wali w podłogę tak jakby się coś obijało)
majkel00230 - 2013-05-25, 23:03
Sprawdź może takie podstawowe rzeczy na początek jak cały wydech czy nie wali nigdzie o belkę czy inne lementy, często uszkodzone poduszki silnika lub skrzyni powodują stykanie się niektórych elementów podczas jazdy, osłony rur wydechu one często się obrywają i najlepiej jeszcze podnieś auto i ruszaj każdym kołem żeby wykluczyć łożyska.
|
|