Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Malowanie plastikow

pawlik1993 - 2013-06-16, 08:06
Temat postu: Malowanie plastikow
Cześć ;)
Panowie jak pomalowac listwy na drzwiach i czarny plastik na zderzakach?? Jak wiecie sa one takie szorstkie a chce zeby byly po pomalowaniu gladziutkie ;) jak to zrobic zeby mi lakier nie popekal a zarazem wyszedl taki efekt jaki chce?:)

Wydym - 2013-06-16, 09:00

listwy najlepiej jak byś znalazł w kolorze jakimś pomalowane już oryginalnie w igła stanie i je tylko przemalować.....a co do ogólnego malowania plastików to masz coś takiego jak plastyfikator....dodajesz go do podkładu i malujesz....ma on za zadanie uelastycznić cały siuwaks....
pawlik1993 - 2013-06-16, 11:36

no wlasnie slyszalem o zmiekczaczu do plastikow ze mozna kupic u lakiernika ;)
igi87 - 2013-06-16, 12:37

ja to bym na łatwiznę poszedł pomalował bym to spreyem zamówił bym folie w tym samym kolorem bo w dzisiejszych czasach to nie problem i okleił bym foliom

albo pomalował bym jeszcze raz plastikiem typu
http://sklep.texpert.pl/c...tion-kleen.html

a wracając do tematy tutaj masz specyfik który nakładasz przed kolorem

http://www.gruszka2005.pl...ayu-400-ml-boll

Kruchy69 - 2013-06-16, 20:03

a nie mozna by było wziac papieru sciernego i objechac do gladkosci? Bo z przodu mam zderzak ze strukturą, i mój lakiernik (ten od mojej maski :D ) nałożył szpachle na to i dopiero lakier. Nie musze chyba tłumaczyc co sie stało, gdy mnie goscio pocalował bo mu sie auto z gorki stoczyło... I wlasnie myslałem zeby zedrzec do konca ta szpachle, wyrównac papierem sciernym, dac podklad do plastiku i pomalowac w kolor, bo popekało tylko na tej struktórze, w innych miejscach jest sztosik. Co sądzicie?
v3n70 - 2013-06-16, 21:17

Kruchy69, też o tym samym myślałem, żeby pawlik1993 wyszlifował na gładko listwy, podkład i jazda z malowaniem :P szpachla starczy na kilka miesięcy i pęka, wiem coś o tym :P
pawlik1993 - 2013-06-19, 21:47

oo to mi sie wydaje dobry pomysl z matowieniem:D bo na latwizne to niee, wiem z doswiadczenia ze to nie jest dobre rozwiazanie:D