|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - przestalo kapac...
Hemi77 - 2007-06-05, 21:35 Temat postu: przestalo kapac... problem polega na tym ze jeszcze niedawno jak wlazylem klime to z osuszacza czy skraplacza jak to zwa , kapala woda i bylo ok.
ale ..
od pewnego czasu nie kapie...
za to po wylaczeniu klimy para ( wilgoc ) wydostaje sie przez kratki nawiewu w kabinie , a tak byc nie powinno.
wiec , czyzby sie zatkal ten osuszacz? jest to mozliwe?
mozna go przetkac ?
czy trzeba wymienic?
czy przy wymianie rozszczelni sie klima?
theority - 2007-06-06, 00:05
Najlepiej sprawdzić szczelność układu na pompie i pozostałych elementach. Warto też wymienić filtr, jeśli jest zawalony to cyrki wychodzą. A grzybek Ci się nie urodził w klimie ?
Choć powiem Ci szczerze że jeśli masz jakiś warsztat pod ręką, co naprawia klimy to jedź do nich i sam się z tym nie babraj bo może być z tym trochę zachodu (wiem coś o tym, bo u mnie na warsztacie też czasem naprawiamy klimy).
Hemi77 - 2007-06-06, 19:43
ogolnie klima dziala i to nawet bardzo dobrze, napewno jest szczelna ,
grzybka jeszcze nie ma ale jak tak dalej pojdzie to pewnie bedzie ,
jesli ci chodzi o filtr przeciwpylkowy to wymieniony jest , jesli o inny filtr to nie wiem o jaki moze chodzic,,,.....
martwi mnie to troche bo cieplo jest i ogolnie dziala klima , ale gdzie w takim razie sie zatkalo ze nie kapie?
.
theority - 2007-06-07, 13:16
A czy w Ventce nie ma filtru obiegu płynu chłodzącego ?
Hemi77 - 2007-06-07, 20:11
to nie ten obieg , czynnik chlodniczy jest w zamknietym obiegu,
mi chodzi o to ze wilgoc pobierana z kabiny powinna byc wydalana na zewnatrz samochodu , po prostu przy wymianie ciepla na zimno , skrapla sie woda i powinna gdzies kanalikiem badz jakas rurka wylatywac na zewnatrz, pewnie ten osuszacz jest po to ale nie wiem na pewno dlatego sie pytam czy w tym moze byc problem.
pewnie pozostanie mi podjechac do znawcow od klimy......
theority - 2007-06-07, 23:21
Cytat: | pewnie pozostanie mi podjechac do znawcow od klimy...... |
Sugeruje to od początku
Ja sam jeszcze na oczy nie widziałem klimy w Ventce więc tak bardziej pomóc to nie mogę bo nie wiem gdzie jest osuszacz
Hemi77 - 2007-06-09, 18:38
dzieki za checi
|
|