|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Problem z radiem/elektryką ?
Seeken - 2013-06-23, 23:00 Temat postu: Problem z radiem/elektryką ? Witam koledzy ! Potrzebuję informacji co mogło się stać. Mianowicie jechałem dziś i jak to bywa podczas jazdy, wjechałem w nie dużą dziurę, ledwo odczuwalna, ale po niej moje radyjko (JVC KD-AVX20) zapikało 3 razy i zgasło . Teraz nie idzie go włączyć, jak sprawdzałem prąd na kostce po wypięciu radia to po wtyknięciu tego bolczyka w kostke zapalala mi się cała decha łącznie z zegarami mimo, że zapłon był wyłączony jak i światła. Bezpiecznik na radiu jest ok, ale za to w skrzynce jeden bezpiecznik niby jest cały, ale jak siedzi w gnieździe to nie ma prądu na nim, jak się go wypnie to prąd na gnieździe jest :| Aa i jeszcze dodam, że poprzednio padł jeden halogen żarka jest cała, ale działa tylko jeden, nie wiem czy dziś czy kiedy, ale nie świecą jeszcze światła cofania. I tu pojawia się moje pytanko czy padło mi radio (czym nie byłbym pocieszony), czy może to elektryka coś nawaliła ? Z góry dzięki za wszystkie informacje . Pozdrawiam
lesny1982 - 2013-06-24, 09:44
sprawdz radio na krotko i bedziesz wiedzial
majkel00230 - 2013-06-24, 19:35
jak zmierzyłes prąd na bezpieczniku
Seeken - 2013-06-24, 20:13
Takim próbnikiem z żarówką. Dziś jeszcze raz mierzyłem i powiem tak żeby miernik zaświecił trza głęboką wcisnąć bolczyk, prawie na całą długość. A i jak sprawdzałem styki na radyjku to lekki prad na nich jest, ale widocznie za słaby żeby radio odpalić. I teraz nie wiem czy radio czy prąd zaniknął. A radia na krótko nie podłączałem bo tam jest podjedyncza kostka, nie ta podwójna ISO i nie wiem jak to zrobić, a boję się żeby go nie popalić.
lesny1982 - 2013-06-25, 18:43
plus do plusa , minus do minusa co za problem na radiu powinienes miec opisana kostke albo w instrukcji albo kup kostke iso http://archiwumallegro.pl...1214620664.html
Seeken - 2013-06-25, 19:23
Dzięki za wszystkie info. Temat ogarnięty, masa z jednej kostki sie wypięła dlatego nie działało, doszedłem nawet czemu światła cofania padły, czujnik się zespół
|
|