|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Mechanizm podnoszenia szyb
LayoS - 2013-07-08, 11:43 Temat postu: Mechanizm podnoszenia szyb Witam mam problem tylną prawą szyba jak nacisnę guzik to podnosi sie 10cm i potem stop i potem znowu jak nacisnę to znowu 10cm tak samo z opuszczeniem. Miał ktoś podobny przypadek z szybami i czy wie ktoś gdzie znajduje sie cały układ elektroniczny od szyb bo znalazłem tylko od centralnego w bagażniku . Dodam ze reszta szyb chodzi dobrze i nie ma z nimi problemu. Aaa i jeszce jedno czy wam tez bierze płyn chłodniczy venciawa? bo boje sie ze am uszczelkę do wymiany:PP Ale znowu kumpel mówił mi ze te silniki tak maja:)
Pozdrawiam LayoS
muchomorek165 - 2013-07-08, 12:02
LayoS,
Cytat: | czy wam tez bierze płyn chłodniczy venciawa? bo boje sie ze am uszczelkę do wymiany:PP Ale znowu kumpel mówił mi ze te silniki tak maja:) |
To spytaj sie kumpla czy dobrze sie czuje i nie ma goraczki
Płynu nie ma prawa ubywac jest kilka mozliwosci, dziurawa chlodnica, uszkodzony kruciec od bloku, pompa wody (uszcelniacz)
A w najgorszym przypadku uszczelka.
Płyn czysty czy maziowaty?
LayoS - 2013-07-08, 12:16
Płyn jest czysty i nie śmierdzi spalinami nigdzie nie widzę żeby był ubytek ale zaraz posprawdzam jeszcze raz wsio czy jest suche
LayoS - 2013-07-08, 19:25
Dobra teraz to jestem w kropce trochę podeptałem mu żeby specjalnie zagrzać silnik nie doszedł nawet do 90 stopni wł się wiatraki a płynu przybyło powyżej max:O No i znalazłem chyba gdzie on ubywa bo poci się po prawej stronie jak wchodzi w silnik ogólnie widać pęknięcie i jest stylu całe mokre muszę to wymienić i dowiem się czy ubywa czy nie ale czemu przybyło płynu dziś to nie mam pojęcia dodam ze jak wyjechałem było na minimalnej wartości może zna ktoś odp na to czemu płynu przybyło?
LayoS - 2013-07-08, 20:06
Teraz silnik ostygł i znowu jest na minimalnej wartości to chyba coś nie tak z ciśnieniem jest będę musiał chyba koreczek wymienić
Kruchy69 - 2013-07-15, 01:13
Chyba wywala Ci cisnienie w układ chłodzenia, czyli uszczelka pod glowicą. :/ bo w cisnieniowym ukladzie to powinno byc odwrotnie, jak sie rozgrzeje to powinien opadac ze wzgledu na to ze weze sie rozszerzają. :/
LayoS - 2013-07-19, 19:25
On własnie raz opada a jak od kręcę korek to wypierdala do góry.. ale nie zawsze zalerzy od jego kaprysu xD
v3n70 - 2013-07-19, 21:08
kolego staraj się nie używać wulgarnych słów, bo admini mogą się na Ciebie pogniewać
a co do Twojego problemu, Kruchy69 chyba ma niestety rację.. u mnie były podobne przypadki i po wymianie uszczelki pod głowicą ustąpiły
LayoS - 2013-07-20, 10:32
Ok wulgarnych już nie będzie. Kurde myślałem ze nie będzie problemów z autkiem a ma dosyć dużo wad:(( . Uszczelka bok do wymiany cos puka przy ruszaniu i hamowaniu muł silnika do 2k obrotów... zaciął sie chyba obiek w aucie bo wsio paruje jak pada, progi do zrobienia bo zaczynają gnić coś mi sie zdaje ze wpakuje 2 tyle w autko jak nie więcej^^ Czeka mnie trochę pracy nad nim ale mam nadzieje ze dojdę do ładu i będzie mi służył trochę:)
menhils - 2013-07-20, 13:14
LayoS, mam to samo z przednią szybą pasażera, otwiera się po 10 cm. Jak na razie nic z tym nie robiłem. Jak coś wymyślisz to daj znać
LayoS - 2013-07-20, 14:49
Pewnie padł sterownik od nich trzeba będzie coś wymienić tylko ja nie wiem gdzie ten sterownik jest xD. Może wiesz ty gdzie on się znajduje? A resetowałeś jeszcze niby jakiś tak komputer od nich? Moza zresetować to na 2 sposoby dojedziesz na max do góry szybą i trzymasz jeszcze z 30s guzik do góry albo jedziesz na max na duł i tez trzymasz 30s guzik nie wiem zobacz mi to nie pomogło ale u kuzyna w oplu dało rade;P Coś tam jeszcze ze skręcaniem max w lewo albo prawo kierownicą było ale nie wiem dokładnie ;P . Ja musze sie dorwać do sterownika i go pomierzyć pewnie jakiś kondensator padł albo coś ;(
pablomed - 2013-08-01, 23:31
późno ale odpowiadam co do szyby: nie działa czujniczek halla modułu szyby, możne to poprawić opisy dałem na golf3.pl i http://forum.vwgolf.pl/ - tam jest też cała porada foto z rozbiórki drzwi. Albo szukaj sprawnego mechanizmu z używek jeśli nie masz czasu grzebać w elektronice
|
|