Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Diesel - Nie odpala

vwkrzysio - 2013-07-14, 22:09
Temat postu: Nie odpala
Niestety, auto nie odpala. Kluczyk przekręcam na rozruch, wał wykonuje lekki ruch i nic dalej. jak by go blokowało. Co to może być ?? Kruchy powiedział mi że może to być woda która się dostała do silnika (w czasie gaszenia auta była mocna zlewa) Jakie macie pany propozycje ??
v3n70 - 2013-07-15, 10:26

Kruchy może i mieć rację.. kiedyś dałem Renault 19 na "profesjonalne" mycie silnika i tak mi go zalali, że też przy odpalaniu był objaw, jakby coś go blokowało.. wycierałem kopułkę, świece, wszelkie przewody szmatką, ale i tak musiałem kilka dni poczekać, aż obsechł.. a w zakładzie powiedzieli, że to normalne i kasy nie zwrócą :młotek:

P.S. NIE POLECAM ŻADNEGO MECHANIKA W MALBORKU!!

vwkrzysio - 2013-07-15, 18:51

samochód u mechaniora. Prawdopodobnie rozrząd przeskoczył o 1 czy 2 ząbki (taką mam nadzieję) bo odpalę to strasznie dymi a jak lekko dałem gazu to odezwały się zawory :młotek:
muchomorek165 - 2013-07-15, 22:53

vwkrzysio,

Cytat:
Prawdopodobnie rozrząd przeskoczył o 1 czy 2 ząbki

W TDI przeciez tam jest klin na wale i jak sie obetnie to juz sie obroci.

W TD klin byl czescia kola i jak sie scinal to czasem tylko troche.

Miejmy nadzieje ze uda sie naprawic i nic powaznego nic sie nie stalo. Szklanki po tyłku dostaja jak mowisz ze tak sie działo.

vwkrzysio - 2013-07-16, 09:37

rozrząd na swoim miejscu, sprawdzamy dalej
Kruchy69 - 2013-07-21, 02:37

wiadomo co to?
vwkrzysio - 2013-07-21, 12:39

niestety jeszcze nie bo mechanior nie ma czasu zajrzeć. w tym tygodniu dopiero będzie dłubał