|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - problem ze światłami
bart_jawelin - 2013-07-18, 22:34 Temat postu: problem ze światłami Witam.
Mam problem ze światłami. Ostatnio podjeżdżałem pod dom i w odbiciu zobaczyłem, że po naciśnięciu pedału hamulca świeci się lewa postojówka z PRZODU! Świeci się trochę słabiej niż normalnie, ale przecież nie powinna w ogóle. Do tego z tyłu w ogóle nie reaguje żarówka również z lewej strony. Myślałem, że się przepaliła, ale po wymianie również nie ma poprawy.
Prawa strona wszystko działa jak należy. Kierunki również działają normalnie. Gdzie może być problem? Kable? Jakieś zwarcie?
arthur - 2013-07-19, 09:35
Masy posprawdzaj. W tylnej lampie styki nie są "zaśniedziałe"?
bart_jawelin - 2013-07-19, 10:32
No właśnie od tego zacząłem i wydaje się być wszystko ok... a jednak nie działa jak powinno... Jakieś jeszcze inne pomysły?
NoNick - 2013-07-19, 17:48
Ale że cały czas ? Bo ja mam tak jak pierwszy bezpiecznik włożę to palą się światła a nie mam włączone zapłonu ani świateł zostawionych , wyszstko wyłączone i się palą . Nie wiem też o co biega
bart_jawelin - 2013-07-19, 18:36
Nie, ja tak nie mam. Jak wyłączone to wyłączone (chyba, że wcisne hamulec to świeci się postojówka lewa z przodu...) z elektryką to ciężka sprawa.
LayoS - 2013-07-19, 19:18
Posiadasz miernik? Jeżeli tak to zobacz czy jest zwarcie na tylnej kosce pomiędzy postojówką a hamulcem wiadoma masa będzie zwarta ale chodzi o + czy jest przejśćie czy nie jeżeli jest to wiesz ze masz zwarte trzeba będzie jej tylko poszukać jeżeli nie to czarna magia xD. Napisz wyniki jak nie zadziała dom kolejny miejsce gdzie może być zwarte. Pala sie bo masz za duze napięcie zobacz jakie jest ;P . Pewnie czeka cie wymiana płytki od alternatora:) Jak sie pala żarówki
v3n70 - 2013-07-19, 21:10
a podpinałeś kompa pod VAGa i sprawdzałeś błędy? może coś by wykazał?
bart_jawelin - 2013-07-19, 23:06
Nie wiem czy poprostu nie wymienie całej tej puchy gdzie są światła, bo za dużo zabawy z tą elektyką. Może to pomoże...
v3n70 napisał/a: | a podpinałeś kompa pod VAGa i sprawdzałeś błędy? może coś by wykazał? |
U mnie to raczej nie pomoże, chyba, że pisałeś w związku z problemem kolegi NoNick,
v3n70 - 2013-07-20, 07:26
bart_jawelin, to do Ciebie było
|
|