|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Uciekajace duze ilości wody
LayoS - 2013-08-01, 20:56 Temat postu: Uciekajace duze ilości wody Witam własnie jestem w trakcie wymiany uszczelki pod głowicą i toche sie podłamałem ponieważ uszczelka jest cała;/ nie jest nigdzie przepalona itd:( niby świece miałem białe na każdym tłoku ale uszczelka cała.. Co wy na to? czy wydam kasę w błoto czy nie?:D bo jestem trochę podłamany Powiedzcie ze jutro jak złoże będzie git ! xD
Małe foto z remontów:P
v3n70 - 2013-08-01, 21:28
hmm.. co by tu powiedzieć.. ciężko mi doradzić co mógłbyś zrobić w takim momencie..
u siebie wymieniłem uszczelkę pod głowicą, a i tak nadal lubi się napić płynu chłodzącego + oleju..
z diagnozy wynika, że raczej także do wymiany uszczelniacze zaworowe i pierścienie, więc lepiej sprawdź u siebie w jakiej są kondycji
LayoS - 2013-08-01, 21:32
oleju mi nic nie brało ani grama nie mam luzów na tłokach itd ;/ tylko to głupia woda ja rozumiem np 100ml na 1000km ale nie 100ml na 10km ... Dodoam ze tez mam zamiar wymienić uszczelniacze jak juz rozebrałem
v3n70 - 2013-08-01, 21:36
kolega Rafik nie tak dawno mi doradzał:
Cytat: | sprawdz krucce od płynu i weze czy któres nie puszczaja płynu bo czesto stare krucce pekaja a weze parcieja i tam ucieka płyn |
spróbuj się zastosować do tych instrukcji, może zdiagnozujesz problem
LayoS - 2013-08-01, 21:39
To robiłem przed uszczelką były sprawdzane i nawet 1 wymieniłem bo byłem jego nie pewny
v3n70 - 2013-08-01, 21:43
hmm.. a zbiorniczek i chłodnica całe? szczelne, nigdzie nie ciekną?
jeżeli tak, niestety, chyba już nic nie wymyślę..
miejmy nadzieję, że któryś z kolegów z forum będzie wiedział co się może dziać
LayoS - 2013-08-01, 22:01
korek tez wymieniłem zbiornika nie sprawdzałem ale było by widać jak by kapało
wojtas83 - 2013-08-01, 22:12
Jeśli masz już zdjętą głowicę i nie widać nic po uszczelce to daj ją do zakładu obróbki silników żeby sprawdzili ją na szczelność i będziesz miał pewność. Jeśli będzie ok to splanują i założysz, albo poszukasz drugiej głowicy.
LayoS - 2013-08-01, 22:34
ale głowica gdzie może przepuszczać?:P
wojtas83 - 2013-08-01, 23:07
może być pęknięta wewnątrz któraś za ścian między kanałami i np płyn przedostaje się do kanału ssącego lub wydechowego, przez co go ubywa a poziom oleju się nie podnosi
pablomed - 2013-08-01, 23:16
LayoS, nie mogę być pewien na odległość ale należy podejrzewać spękane węże i trójniki szczególnie od grzania reduktora LPG. Bardzo często nawet takiego wycieku jak u ciebie nie widać bo płyn od razu paruje, obejrzyj dokładnie te wszystkie połączenia. Nie byłbyś pierwszy setki uszczelek wymieniono już bez potrzeby
LayoS - 2013-08-03, 21:30
no i jestem po wymianie uszczelki wsio podogrencanie pierwsze odpalenie z benzyny i wielki chałas bede musiał kupic uszczelkę pod kolektor wylotowy co łączy sie z tmnikiem taka kwadratowa bo stara nie dała rady i czy to moze byc przyczyną ze silnik nie ma wcale mocy na 4 biegu max 60km a jak jakas leka gorka to trzeba zredukować bo nie daje rady coś zle złorzyłem ? mysle ze zapłon mogłem zle ustawić o jeden ząbek moze macie jakieś inne porady
dodam jezce ze silnik zaczoł łapać normalna temperaturę przed wymianom nie było nawet 80c a teraz wychodzi troszke za 90c czyba jedeyny narazie plus tego
Edit czytałem cos ze bez wyłonczenie czegoś w kompie nie usatwie tego tak jak trzeba to prawda?
|
|