Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Elektryczna szyba strona kierowcy - działa jak chce ...

alien - 2013-08-06, 09:14
Temat postu: Elektryczna szyba strona kierowcy - działa jak chce ...
Witam panowie !

Doradzcie coś bo ()*#^% dostaje ...
Jakis czas temu wymieniłem cały mechanizm szyby od strony kierowcy kupiłem od kolegi z z forum , ogólnie podejżewałem , że sterownik w moim padł , ale co się okazuje były różne wersje sterowników i ten który dostałem nie pasował , wiec z ciekawości przełożyłem swój i działa !

Problemem natomiast jest fakt , że szyba działa jak chce , tzn wcisne przycisk i działa
Czasem wcisnę i w ogóle nie działa ... nawet nie słychać silnikczka
Aktualnie otworzyłem ale nie chce się zamknąć i ventyl stoi na parkingu przed firmą ... :mur:

Ogólnie zauważyłem jeszcze , że otwiera się na otwartch drzwiach , jak zamknę to przestaje dopuki nie przekręce kluczyka .
Teraz nie chce się podnieść bo znowu ma swój świat :)
Sprawdziłem przelotke , odkręciłem dokręciłem i nie wiem co to moze jeszcze byc , wiązka cała.

alien - 2013-08-06, 12:19

dodam tylko , że otwieranie i domykanie nie działa w tej szybie w momencie kiedy ma focha .
jak focha nie ma to i domykanie z kluczyka działa :)

alien - 2013-08-06, 14:39

Chyba naprawiłem :D
Wyciągnąłem wtyczke co jest w budzie na łączniku z drzwiami dmuchnąłem i wsadziłem , całość skręciłem i działa.
oby to to .

alien - 2013-08-06, 17:07

Jednak problem nadal występuje... wrrrr
arthur - 2013-08-07, 09:36

Masę sprawdź pomiędzy "budą" a drzwiami.
alien - 2013-08-07, 13:04

Który to przewód i gdzie go znajde ?
arthur - 2013-08-07, 13:09

W tej osłonie harmonijkowej. A przewód jak dobrze pamiętam to brązowy.
alien - 2013-08-07, 13:25

Ok tylko powiedz mi czy dobrze rozumiem .
Chodzi Ci o ten przewód który idzie od wtyczki w drzwiach ( tej łączącej bude z drzwiami ) do wtyczki takiej ?

Czy ten brązowy ma iść właśnie tak jak napisałem czy inaczej ?

arthur - 2013-08-07, 14:26

zdejmij tą gumową harmonijkę i zobacz czy nie jest przerwany ten brązowy przewód. co do jego relacji pewny nie jestem ale może być tak jak piszesz.