|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - ham. ręczny
wojtas - 2007-06-13, 21:58 Temat postu: ham. ręczny witam, czy wie ktoś jak ściągnąć rączkę, tzn. obudowę od ręcznego, bo już próbowałem kilka razy i jakoś nie mogę dać rady i nie chcę nic połamać. z góry dziękuje za wskazowki i pozdrawiam
Paweł J. - 2007-06-13, 22:02
Musisz z tego schowka co masz między przednimi siedzeniami wyciągnąć to coś co pokrywa dno tego schowka(taka jakby gumowa wykładzina) wystarczy podważyć. Po tej czynności powinny pokazać się dwie śruby, odkręcasz je i po sprawie, wystarczy tylko umiejętnie ściągnać. Przód tego plastiku co jest pod ręcznym wchodzi pod plastik od drążka zmiany biegów.
Gavel - 2007-06-13, 22:09
dokładnie
jak ktoś nie wie to ciężko wpaść że coś jest pod tą "gumową wykładziną"
potem to już bułka z masłem
Paweł J. - 2007-06-13, 22:16
Gavel napisał/a: | jak ktoś nie wie to ciężko wpaść |
Dokładnie, ja się meczyłem żeby wymienić obicie ręcznego i nie wiedziałem jak to rozebrać. Aż pewnego razu jak czyściłem samochód i wyjmowałem ze schowka kapsle po piwie i niechcący ściągnąłem tą ową "wykładzine"....
spyro - 2007-06-13, 23:06
o to chodzi... Musisz wyciągnąć to gumowe coś i pod spodem ukrywa się śrubka krzyżakowa. Odkręcasz ją i gotowe. Tylko delikatnie ściągaj żebyś nie urwał kabli od oświetlenia tylnej popielniczki...
sebastian - 2007-06-30, 23:01
sorki, że się wtrącę, ale nie zabardzo wiedziałem, gdzie to napisać, a z resztą - nieważne Chodzi i o to, w jaki sposób wyciągnąć popielniczkę tą z tyłu? Bo tak od samego początku, od kiedy kupiłem auto ciągle się głowiłem i zastanawiałem, jak to wyciągnąć. Wychyla sie normalnie, jest u góry taki cycek, ale nie chce nic na siłę wyjmować, by nic nie uszkodzić
Dzolo - 2007-06-30, 23:39
sebastian, poprostu wsiskasz ten cypelek, pociagasz w strone kanapy
i wychodzi
spyro - 2007-07-01, 17:52
Dokładnie tak jak Dzolo napisał... Z powrotem wkładając musisz podgiąć ten metalowy drucik pod spodem, żeby popielniczka po przyciśnięciu sama się otwierała...
sebastian - 2007-07-01, 22:25
Heh, dzięki za radę, udało się Co prawda z małym trudem, bo ciężko strasznie wylazła, ale wyszła. Jeszcze raz dzięki. A ten przycisk-guzik co sie wciska, by popielniczka się otworzyła, on nie powinien być przypadkiem podświetlany?
spyro - 2007-07-01, 22:59
jak ściągniesz cała obudowę ręcznego to powinieneś mieć pod nią wtyczkę podłączoną do tej obudowy, dzięki czemu po otwarciu popiołki oświetli się jej środek, ale na pewno nie sam przycisk...
sebastian - 2007-07-02, 21:48
No tak, to sie świeci, ale myslałem, że sam przycisk tez sie będzie świecił, ale trudno
spyro - 2007-07-02, 22:12
sebastian napisał/a: | ale myslałem, że sam przycisk tez sie będzie świecił |
takie rzeczy to tylko w Erze
sebastian - 2007-07-03, 20:52
Hehe
..i chcesz więcej
Polibo - 2007-07-03, 21:45
ale co chcesz to możesz sobie sam zrobić
Waldek - 2007-07-13, 11:17
spyro napisał/a: | powinieneś mieć pod nią wtyczkę podłączoną do tej obudowy, dzięki czemu po otwarciu popiołki oświetli się jej środek, |
no proszę...
u mnie nie ma podświetlenia tylnej popiołki i nigdy bym pewno nie wpadł na to że powinno być. Bardzo rzadko tam się z resztą zagląda bo generalnie NIE MA PALENIA W MOIM VENTYLU!!!
Będę musiał to sprawdzić. Tam jest jakaś żarówka czy jakieś inne rozwiązanie ("świecący plastik")?? Żeby to reaktywować to trzeba zdejmowaś całą osłonę czy jest dojście po wyciągnięciu samej popiołki??
spyro - 2007-07-13, 14:43
Waldek napisał/a: | NIE MA PALENIA W MOIM VENTYLU!!! |
odkąd nie palę tez u mnie w aucie jest totalny zakaz palenia. Ale odkryłem to kiedyś przez przypadek, jak zmieniałem skórę na ręcznym, odkręciłem ten tunel tylni a tu coś ciągnie, patrzę jakis kabel. Okazało się, że to podświetlenie tylniej popiołki.
|
|