Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Jaki kluczyk do mojego alarmu

LayoS - 2013-09-10, 15:36
Temat postu: Jaki kluczyk do mojego alarmu
Witam wczoraj dowiedziałem sie ze mam alarm przy aucie zawył mi jak otworzyłem drzwi po odłączeniu aku i teraz moje pytanie czy idzie dokupic pilota tak zeby domykał mi dzwi na guzik ? i pasowało by zeby tez syby domykał jak da rade;P
tom cio - 2013-09-10, 17:21

Jeśli nie masz pilota to nie da rady, bo każda centralka zaprogramowana jest na inną częstotliwość tak aby danym pilotem otworzyć tylko jedno auto.
LayoS - 2013-09-11, 08:38

NIe da sie zakodowa od nowa samemu jakoś?
Cebulaa - 2013-09-11, 09:07

Sprawdź jakiej firmy jest to alarm, poszukaj pilota pasującego do tego rodzaju i zaprogramuj pilota i powinno działać :)

1. Alarm pewnie masz za bezpiecznikami obok sprzęgła, przy wiązce kabli, a na puszce będzie napisany model.
2.Szukaj pilota do tego modelu lub o takiej samej częstotliwośći.
3.Zaprogramuj pilota wg. instrukcji do tego alaramu.

tom cio - 2013-09-11, 16:44

Cebulaa, co do programowania to się zgodzę że można zaprogramować pod daną centralkę, ale często to nie działa przy dokupywanym pilocie(chyba że masz oryginał z zestawu, a pilota o tej częstotliwości nie znajdzie (bynajmniej nie powinien chyba że robią takie gówno) bo np. ktoś mógłby otworzyć Twoje auto swoim pilotem.
Cebulaa - 2013-09-11, 17:09

ale skoro ma już kostki i całe podłączenie, to najlepszym wyjściem byłoby kupić nowy sterownik tej samej firmy, podpiąć wszystko tak jak jest i cieszyć się dwoma pilotami :)
LayoS - 2013-09-13, 15:42

Nie ma nic za bezpiecznikami o obok sprzęgła same kable tylko ale puszki nic nie widzę od alarmu. Moze ktoś gdzie indziej miał to montowane?
Cebulaa - 2013-09-14, 19:53

Tak naprawdę to może być wszędzie :)