|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Brak sygnału włączonych świateł
sylveriusz - 2007-06-18, 12:59 Temat postu: Brak sygnału włączonych świateł Witam !
Ostatnio wymienilem rozrząd oraz olej.
W aucie jest tak ze trzeba samemu włączać światła mijania a gdy zgasimy silnik w wysiadamy to sygnał dzwiękowy przypomina nam o wyłączeniu świateł.
No i teraz zdarzyło sie tak ze jest brak tego sygnału ( światła są ) i nie wiem co sie stało.
Moze ktoś doradzi co jest przyczyną.
Dzieki
Gavel - 2007-06-18, 16:02
Brzęczyk alarmujący o włączonych światłach nie był montowany seryjnie więc jak miałeś coś takiego to znaczy że poprzedni właściciel taki gadżet sobie zamontował.
Ciężko zatem określić jak to zrobił, gdzie się wpiął przewodami itp.
Ale pierwsze co bym sprawdził to ten niby czujnik w drzwiach bo one super trwałe nie są. Sprawdź czy jak otwierasz drzwi to czy się lampka w podsufitce zapala.
MAPET - 2007-06-18, 17:04
byly wersje z tym brzeczkiem.. nawet mk3 mialy ja mam dorabiany np do wlacnizka swiatel mi wpinal elektryk...
markus - 2007-06-18, 19:22
u mnie też jest ten brzęczyk, ale nie wiem czy był zamontowany fabrycznie, czy przez poprzednika?
MAPET - 2007-06-18, 20:56
orygibalnie byl w 1 z przekaznikow
spyro - 2007-06-18, 21:51
U mnie nie było, montowałem po kupnie a aktualnie wywaliłem go wogóle bo mnie wnerwiał
sylveriusz - 2007-06-18, 22:41
w takim razie musze to sprawdzic
Dam znac co z tym fantem
dzieki za rady
[ Dodano: 2007-06-20, 10:32 ]
witam!
problem sie sam rozwiazal prawdopodobnie brak bylo styku w drzwiach.
Przejechalem sie kilka razy dla pewnosci trzasnalem bardziej drzwi ( oczywiscie bez przesady) i juz zrobione
|
|