|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Puk Puk
pawel66600 - 2013-09-11, 22:55 Temat postu: Puk Puk Siema
Dziś troszkę popadało, na drodze zrobiło się mokro. Klika razy ruszałem energiczniej i wiadomo że zrywały koła przyczepność. Normalna sprawa. Ale jak już zerwały to zaczynało pukać z prawej strony....UWAGA.... ale z tyłu Nie wiem co to może pukać, miał ktoś podobną sytuacje? co to może pukać? To takie głuche szybkie pukanie. Nie metal o metal.
Pozdro
tom cio - 2013-09-12, 16:56
A może się niesie przez auto i tak się wydaje że z tyłu? Np tak jak z łożyskami koł też czasem ciężko powiedzieć które. A z tyłu to chyba tylko gumy na belce bo co tam innego może być, ewentualnie wydech przy większych drganiach o karocę dotyka.
v3n70 - 2013-09-13, 19:42
może żwir spod kół uderza w nadkola?
ale tak serio, zatrudnij kogoś niech stoi na zewnątrz i słucha skąd dobiegają stuki. tom cio dobrze mówi, czasami dźwięk niesie się przez auto i można stracić orientację, czy z przodu czy z tyłu do nas dobiega
bart_jawelin - 2013-09-13, 19:57
może poducha amortyzatora?
areczek0000000 - 2013-09-13, 21:20
może dzięcioł się wsadził i robi puk puk moim zdaniem coś nie teges z układam napędowym.
navas049 - 2013-09-13, 23:11
Miałem podobnie u siebie, też mi się wydawało, że to nie metal o metal. Okazało się, że to tłumik tak walił. Posadź 3 ciężkie osoby z tyłu i kilka razu rusz i zatrzymaj się, jeśli stuki nasilą się to prawdopodobnie wydech No chyba że ten niemetalowy dzwięk był u mnie dlatego, że waliła rdza o rdzę
|
|