|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - 1.8 AAM - brak kontrolek, nie odpala
MalinaIno - 2013-09-22, 21:43 Temat postu: 1.8 AAM - brak kontrolek, nie odpala Witam. Szukałem przypadku podobnego do swojego ale niestety nie znalazłem..
Nie ma kontrolek, rozrusznik kręci, nie odpala. Zmieniona cewka, zmieniony aparat, kontrolek dalej brak, auto dalej nie odpala ale zaczęło pufać przy próbie odpalenia. Nie mam fabrycznego alarmu, mam dokładany, ale jest w tym momencie rozpięty. Nie jest to kostka stacyjki(po przekręceniu na zapłon el. szyby działają, "spinane na krótko"), sprawdzone. Gdzie moge dalej szukać? Bo koncepcje już mi się pokończyły..
muchomorek165 - 2013-09-22, 23:11
Imobilajzer może blokować i będzie jak mówisz kontrolki nie świecą a kręci lub alarm .
MalinaIno - 2013-09-22, 23:39
Nie ma immo, alarm jest rozpięty.
wally44 - 2015-04-18, 23:20
wlamo napisał/a: | Sprawdź czy rozrząd nie jest przestawiony.. U mnie jak przeskoczył o 2 ząbki też nie mógł zapalić za to strzelał w dolot |
A co ma rozrzad do kontrolek????
Sprawdz wkladke stacyjki tam jest w 99% przyczyna.
cobramas - 2015-04-19, 12:25
miałem podobny problem... tylko pytanie czy po przekręceniu kluczyka świecą kontrolki a po daniu na zapłon dopiero gasną?
sztabson - 2015-04-19, 15:34
Panowie trochę Was zaskoczę, też miałem podobnie ostatnio z Ventylem że kręcił lecz nie odpalał, ale w porównaniu do założyciela tematu kontrolki mi nie gasły (przynajmniej kontrolka akumulatora) powodem była zepsuta instalacja gazowa która wyłączała wtrysk benzynowy a nie załączała wtrysku gazowanego, po fizycznym odcięciu instalacji gazowej zaczął normalnie odpalać. Więc jeśli masz gaz sprawdź też z tej strony.
|
|