|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Zepsuty Thermotronic
VW_Kriss_PZL - 2013-10-02, 14:25 Temat postu: Zepsuty Thermotronic Witam, mam problem z thermotronikiem. Ciągle leci zimne powietrze bez względu jak ustawione jest pokrętło, jednak gdy ustawie na max na gorące i tak zostawie to po jakimś czasie(czasem na drugi dzień) leci gorące jak cholera i wtedy nie mogę przestawić na zimne
Rozkręciłem i wszystkie zębatki są całe i niby wszystko działa jak należy, możliwe że nawaliła ta niebieska skrzynka? i od czego ona jest
vwjanekvento - 2013-10-02, 16:48
Tez tak miałem z tym ze ja z gorącego moglem przestawić na zimne, i było albo gorace albo zimne nic pośrednio, teraz jest ok, naprawilo się samo w sumie to jak miałem walnięty termostat to mi tez wariowal thermotronic, weź zobacz czy bezpiecznik jest dobry
VW_Kriss_PZL - 2013-10-02, 18:54
Ok, jutro sprawdzę bezpiecznik. U mnie właśnie też nie ma pośredniej temp, albo zimne albo gorące, tylko że nie mam nad tym kontroli
Kruchy69 - 2013-10-02, 21:00
Sprawdz silniczek sterujacy klapka. Musisz zdjac ten schowek pod konsola miedzy fotelami. Ewnetualnie czujnik temperatury, ten obok radia, albo ten mały wentylatorek, ktory doprowadza powietrze do tego czujnika.
|
|