|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - Xenon HID-opinie
pawel66600 - 2013-10-16, 22:24 Temat postu: Xenon HID-opinie Planuje na kolejny sezon włożyć do ori lamp soczewki H1, a do tego założyć hid xenon z przetwornicami slim.
Chciałbym uzyskać informację na temat pracy przetwornic po kilku miesiącach używania.
Czy podłączyć przetwornice przez przekaźnik?
Oraz ogólne informacje, na co zwrócić uwagę podczas użytkowania/montażu.
TT600 - 2013-10-27, 00:22
Przetwornice to pikuś, ale jak znajdziesz żarniki np. 4300k, które trzymają nominalną barwę dłużej niż 2 tygodnie to daj znać - biorę od razu 5 kompletów Z chęcią bym zakupił żarnik Philipsa czy Osram, ale robią tylko D1S itp. Reszta to jedna wielka chińszczyzna, której żaden przekaźnik nie pomoże
Mateush - 2013-10-27, 05:56
powiem tak miałem hid-y co do wytrzymałości nie mam zastrzerzeń ale co do jakości świecenia to porażka, nie trafia światło w ogniskową odbłyśnika czy jakoś tak poprostu są krzywe i cięzko lampy ustawić, a jak założyłem sobie teraz OSRAM NIGHT BREAKER UNLIMITED i świecą cudnie nie było problemu z ustawieniem itd. Jak xenon to tylko oryginalny którego za h7 raczej nie znajdziemy...
sebastian - 2013-10-27, 11:39
Coś takiego znalazłem: http://www.youtube.com/watch?v=vhaTJ3XQ--I
Nie ma to jak made in china
pawel66600 - 2013-10-31, 23:55
O kurde, faktycznie nie ciekawa sprawa. To teraz już sam nie wiem co o tym myśleć, jedni jeżdżą i jeżdżą a tu takie cyrki.
TT600 - 2013-11-01, 13:33
Moje zdanie jest takie - na pewno jest dużo więcej światła niż przy zwykłej żarówce, ale jakość zestawu pod każdym innym względem pozostawia wiele do życzenia
Mateush - 2013-11-01, 13:40
jeździsz na HID-ach?? jaki masz zestaw??
TT600 - 2013-11-01, 23:10
Ja mam HIDy na H7, bizenon na soczewie. Kupiłem jakiś zestaw 4300k na alledrogo z przetwornicami - po pół roku żarniki zaczęły żyć własnym życiem i jakoś dziwnie świeciły. Wsadziłem jakieś stare żarniki, które walały mi się po garażu (kiedyś wymieniałem znajomemu, bo mu barwa 6000k nie pasowała), też chińszczyzna, ale bez porównania do tego co miałem. Dopiero po tej zmianie zasmakowałem co to dobry zenon. Jedyna wada to właśnie ta barwa - na mokrym ch.. widać, a przy kontroli pierwsze do odstrzału. I od tamtej pory cały czas szukam takiej dobrej chińszczyzny tylko, że o barwie 4300k, niestety bezskutecznie. Kiedyś udało mi się takie kupić, ale są w drugiej rodzinnej furmance, jeżdżą już 2 rok, barwa cały czas prawdziwe 4300k, święcą masakrycznie dobrze, poza tym przy tej barwie nikt się nie czepia, bo wygląda to jak zwykła żarówka. Generalnie niebo a ziemia porównując je chociażby do tych moich aktualnych, nie mówiąc już o tych pierwszych żarnikach. Także obecna chińszczyzna to już nie to samo co kiedyś Może im mniej ryżu dają, dlatego taki spadek na jakości
sebastian - 2013-11-02, 20:11
TT600 napisał/a: | po pół roku żarniki zaczęły żyć własnym życiem i jakoś dziwnie świeciły |
TT600 napisał/a: | Jedyna wada to właśnie ta barwa - na mokrym ch.. widać |
A może po prostu się zużyła? Było tak, jak na tym filmiku? http://www.youtube.com/wa...5P9jE4Q&index=5
TT600 - 2013-11-03, 14:20
sebastian, zgadza się, zużyły się, jednak po pół roku świecenia to ostra przesada, nieprawdaż? Odnośnie barwy, chodziło mi o te żarniki co mam obecnie, czyli 6000k - nie są one wypalone, ale niebieska barwa światła powoduje, że na mokrym asfalcie nic nie widać. Najlepsze światło to światło białe lub lekko żółte, czyli odpowiednio 4300k/5000k, takie też żarniki są montowane oryginalnie. Czasem widać lekką niebieską poświatę, jednak snop światła jest bialutki.
vwjanekvento - 2013-11-03, 18:23
Tez ostatnio myslalem żeby dac se xenon, tylko jestem zielony co do takich rzeczy ale ostatnio dużo czytam
Mam pytanko czy mogę do tych lampek zalozyc zarnik h7?
Zakladam ze będą potrzebne jeszcze przetwornice do tego.
Noi co ze swiatlami długimi? Mijania mam na brzegach a długie w srodku czy jak przelacze z mijania ( po zmianie na zarnik ) czy mi to zgasnie i zaświeca normalnie długie na zwykłych zarowkach h7 i odwrotnie?
pawel66600 - 2013-11-03, 23:50
vwjanekvento napisał/a: | Mam pytanko czy mogę do tych lampek zalozyc zarnik h7? |
Musisz założyć żarnik H7
vwjanekvento napisał/a: | Zakladam ze będą potrzebne jeszcze przetwornice do tego. |
Oczywista sprawa
vwjanekvento napisał/a: | Noi co ze swiatlami długimi? Mijania mam na brzegach a długie w srodku czy jak przelacze z mijania ( po zmianie na zarnik ) czy mi to zgasnie i zaświeca normalnie długie na zwykłych zarowkach h7 i odwrotnie? |
Masz dwie soczewki, jak masz zworkę w skrzynce bezpieczników to po włączeniu długich świecą się i mijania i długie, po montażu ksenonu będzie tak samo, z tym że ksenon będzie tylko na mijania, na każdy palnik jest jedna przetwornica, wg mnie nie ma sensu montowania ksenonu na długie, ponieważ żarnik się jakiś czas "odpala" i takie włączanie i wyłączanie żarnika szybko go zabiję
TT600 napisał/a: | Także obecna chińszczyzna to już nie to samo co kiedyś |
Rozmawiałem z wujkiem o ksenonach, powiedział że kilka lat temu, jak wchodziły HIDy kupił sobie zestaw z przetwornicami SLIM, te HIDy jeździły w dwóch samochodach i nie było z nimi żadnego problemu, mówił że by zamontował sobie je w obecnym samochodzie ale nie ma soczewek w lampach. Więc coś w tym jest że dawne HIDy sa lepsze od nowych
tom cio - 2013-11-04, 08:09
W in pro jest tak zrobione właśnie że jak zapalasz długie to krótkie gasną, a to też w sumie byłoby szkodliwe dla żarnika.
pawel66600 - 2013-11-04, 10:45
tom cio napisał/a: | W in pro jest tak zrobione właśnie że jak zapalasz długie to krótkie gasną, a to też w sumie byłoby szkodliwe dla żarnika. |
Vento ma instalację na H4 więc normalna sprawa że będą gasnąć krótkie po włączeniu długich, natomiast zmieniając lampy na dwukomorowe, dwu soczewkowe, można włożyć zworkę w skrzynkę bezpieczników(oryginalnie w golfie III w lampach h1 h1) i wtedy świecą po włączeniu długich i długie i krótkie.
vwjanekvento - 2013-11-04, 15:29
O tej zworce to nie wiedzialem ale panowie ja nie widze problemu, po pierwsze xenon bylby użytkowany tylko w sezonie, a po drugie długich swiatel praktycznie nie używam, i nie musze ich uzywac A i nawet w razie policji czy spaleniu sie jednego zarnika zawsze można zalozyc normalne zarowki i dalej smigac bez problemu Także nie widze przeciwskazan do tego żeby sprawić sobie zarniki i przetwornice Pytanie sa jakies na allegro godne polecenia przetwornice?
pawel66600 - 2013-11-04, 15:52
Moje zdanie do twoich lamp jest takie, ksenon na mijania żarówki na długie, i zworka do skrzynki bezpieczników i będzie malina nawet jak wsadzisz teraz zworkę to na żarówkach zobaczysz różnice na długich, co 4 żarówki to nie dwie
tom cio - 2013-11-04, 15:56
O widzisz pawel66600, ile to się można tu nauczyć A czy dla instalacji w aucie takie 4 żarówki na raz to nie za duże obciążenie? Bo kiedyś w jakimś aucie spotkałem się ze zwarciem w kablach bo za duży prąd na nich był po zmianie w instalacji na 4 żarówki właśnie.
pawel66600 - 2013-11-04, 16:54
tom cio napisał/a: | A czy dla instalacji w aucie takie 4 żarówki na raz to nie za duże obciążenie? |
Oryginalnie tak było stosowane w Golfie III z lampami H1 H1 dwukomorwymi, że po włączeniu długich świeciły też krótkie, więc jest to bezpieczne, w końcu tak fabryka wymyśliła
TT600,
Masz przetwornice cyfrowe?
Pytanie jeszcze takie, ktoś montował soczewki bihalogenowe h7 ze Skody Roomster do oryginalnych lamp?
vwjanekvento - 2013-11-04, 17:50
Wiem jak to swieci na 4 zarowki wystarczy ze manetke przytrzymam od długich, ale to jest na tych pajacow co na halogenach jezdza kiedy nie trzeba ale dobry pomysl z ta zworka bo wtedy mijania by nie gasly i tym samym zarniki by tak po dupie nie dostawaly, ma ktoś namiary na dobre przetwornice? bo zarniki h7 to po 15zl widzialem
tom cio - 2013-11-04, 20:36
pawel66600, ja takowe soczewki do serii lamp wrzuciłem ale jeszcze nie wiem jak świecą bo blacharz sobie konkretnie w &*($&&+_ leci, a czemu pytasz?
vwjanekvento - 2013-11-04, 21:03
Kolega Aeternus wydaje mi się ze montowal takowe soczewki, tylko ze ciężko je dostać, patrzałem ostatnio to masakra
sebastian - 2013-11-04, 21:26
Panowie, tak się przyglądam tej całej dyskusji i mam mieszane odczucia co do logiki zakładania xenonów przez was... ich montaż to nie tylko same lampy, ale również układ samopoziomowania, czyszczenia itp. Nie wiem, może się nie znam, albo czegoś nie kumam, ale czy takie "druciarstwo", jak bym to nazwał - ma to sens? Patrząc nie z poziomu osoby mającej to, tylko z perspektywy auta jadącego z przeciwka?
vwjanekvento - 2013-11-04, 22:09
sebastian ale przecież ja mam soczewki w lampach z homologacja jak zaloze zarniki i przetwornice to normalnie sam będę regulowal lampy silniczkiem, wydaje mi się ze to będzie lepsze niż wkładanie soczewki w ori lampe, jak zaloze zapraszam na nocnego spota i zobaczymy czy Cie raza ok?
sebastian - 2013-11-05, 18:01
vwjanekvento napisał/a: | jak zaloze zapraszam na nocnego spota i zobaczymy czy Cie raza ok? | A wiesz, że bardzo chętnie
TT600 - 2013-11-20, 20:28
vwjanekvento napisał/a: | ale panowie ja nie widze problemu, po pierwsze xenon bylby użytkowany tylko w sezonie, |
Hah, dobre - wyciągać xenon na zimę, wtedy gdy przydaje się jak najwięcej światła pawel66600 napisał/a: | TT600, Masz przetwornice cyfrowe? |
Mam zwykłe przetwornice, ale w ten weekend jadę do gościa z Wrocka i kupuję kompletny zestaw H7 z przetwornicami slim. Jak będzie dobry (a podobno ma być) to zrobię reklamę Gość ma też żarniki z metalową podstawą, taką jak przy zwykłych żarówkach. Obadam wszystko na żywo, potestuję i zdam relację.
Odnośnie instalacji w aucie - cokolwiek robicie starajcie się jak najrzadziej włączać i od razu wyłączać żarniki, bo to je zabija i przetwornice też dostają. W nowych furmankach często jest zabezpieczenie, że xenon jeśli zostanie wyłączony zaraz po włączeniu to i tak jeszcze chwilę będzie świecił, aż do ustabilizowania, nawet po opuszczeniu samochodu z kluczykiem (nie mylić z coming/leaving home itp)
vwjanekvento - 2013-11-20, 20:34
TT600 po 1 swiatla teraz i tak mam pod dostatkiem na tych soczewkach, plus dobre zarowki siedza osrama, także nie narzekam na brak swialta a po 2 xenon ma być tylko na sezon, po 3 co roku w lutym mam przegląd , po 4 nie mam zamiaru w mrozie przy niebieskich grzebać w lampach
TT600 - 2013-11-20, 20:53
vwjanekvento napisał/a: | TT600 po 1 swiatla teraz i tak mam pod dostatkiem na tych soczewkach, plus dobre zarowki siedza osrama, także nie narzekam na brak swialta |
Nie wątpię, aczkolwiek jakbyś zasmakował w dobrym xenie to byś szybko zdanie zmienił Najlepszą opcją jest wrzucenie ori soczewek z jakiejś świeżej furmanki, żeby były na D1S lub coś w tym stylu, do tego oczko na kloszu lub gładki klosz i jest naprawdę wypas - nawet przy kontroli nie ma problemów, bo to nie zajeżdża chińszczyzną z kilometra jak HIDy i nie świeci w kosmos w poszukiwaniu ufo
sebastian - 2013-11-21, 16:16
vwjanekvento napisał/a: | po 3 co roku w lutym mam przegląd , po 4 nie mam zamiaru w mrozie przy niebieskich grzebać w lampach | Nie, no ręce opadają... Kuźwa, zacznijmy jeździć na 200W żarówkach, no bo lepsza widoczność, a raz do roku się założy na zwykłe i z powrotem założy, a jak misie coś wywęszą, to się ponownie założy. Myślałem, że tu poważni ludzie są...
[ Komentarz dodany przez: muchomorek165: 2013-11-21, 16:55 ]
Są poważni ludzie. A każdy ma prawo robić co chce. Choć świecenie po oczach innym nie jest do końca rozsądne.
vwjanekvento - 2013-11-21, 16:43
Nie wiem o co ci chodzi kolego sebastian, moje auto wiec robie co mi się podoba prawda? Jeśli dostane mandat to ja go dostane a nie ty, wiec nie wiem czemu probojesz stwierdzić ze większość ludzi na forum jest niepowazna, będę przekladal lampy 100razy do roku i nic ci do tego, przejmujesz się tak bardzo jakbys chciał otworzyć instytucje charytatywna i placic forumowiczom mandaty
sebastian - 2013-11-21, 16:47
vwjanekvento napisał/a: | przejmujesz się tak bardzo jakbys chciał otworzyć instytucje charytatywna i placic forumowiczom mandaty | Nie, tylko dziwi mnie takie jakieś dziwne podejście do sprawy, ale no masz rację, przecież to nie moje małpy, nie mój cyrk
Dla mnie to bez sensu i w ogóle nie logiczne, ale jak kto woli
Paweł J. - 2013-11-21, 18:47
TT600 napisał/a: | nawet przy kontroli nie ma problemów |
Nie zupełnie, możesz mieć wszystko na tip-top, ale to i tak na nic jeśli misiak zapyta o homologację wybitą na lampie....polecam kodek drogowy a szczególnie art 70
sebastian - 2013-11-21, 18:49
Akurat tak się ciekawie złożyło, że w Jeździe polskiej był owy temat poruszony, więc nagrałem. Sorry za jakość, ziemniakiem nagrywałem, nic innego pod ręką póki co nie miałem, ale coś tam pewnie słychać
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
TT600 - 2013-11-21, 19:17
Paweł J. napisał/a: | Nie zupełnie, możesz mieć wszystko na tip-top, ale to i tak na nic jeśli misiak zapyta o homologację wybitą na lampie....polecam kodek drogowy a szczególnie art 70 |
Heh, prawnie nigdy nie będzie OK, ale prawdziwy zenon nie zwraca tak na siebie uwagi jak HID, choćby ze względu na barwę i poświatę, także zawsze łatwiej uniknąć problemu.
Darujmy sobie temat legalności - generalnie sporo modów na forum (jak nie większość) jest wbrew przepisom
TT600 - 2013-11-23, 21:31
Zakupiłem cały nowy zestaw zenona i jestem pozytywnie zaskoczony - prawdziwa barwa 4300k, patrząc na soczewkę wygląda jak zwykła mocna żarówka halogenowa, czyli wszystko jak chciałem Jakość wykonania dużo lepsza, nawet głupie przewody są grube i elastyczne, nie to co wcześniej. Odnośnie świecenia - jest dobrze, ale mam folię na kloszu, więc na pewno świecą jeszcze lepiej w normalnej lampie. Miesięczna gwarancja "rozruchowa" na żarniki i chyba roczna na przetwornice. Także jakby co to polecam, zakupiłem tutaj http://kaboauto.pl/bswiat...czesci-c-3.html
Mateush - 2013-11-24, 08:20
a powiedz TT600, jak z obsadą żarowki jest ona metalowa?? bo mam teraz 5000k takie plastikowe i jakoś za dobrze nie siedzą ale w miarę swiecą. A dla użytkownikow lamp IN-PRO, ABM mała ciekawostka można przerobić sobie przeslony z typowych halogenowych na typowo jak w lampie ksenonowej. Wystatczy odrobina blachy, i trochę samozaparcia i można zrobic coś takiego: Dla porównania nasz Halogen: http://www.imagebam.com/image/d326e6178089664
A tu lampa z przeslonami ksenonowymi: http://pawelad.w.tkb.pl/pliki/lampy20.jpg
TT600 - 2013-11-24, 15:30
Mateush, pytałem gościa czy brać metalowe czy zwykłe plastiki, bo ma takie i takie - powiedział mi, że jak nie ma miejsca w lampie to metalowe, a jak wszystko się mieści to zwykłe, więcej różnic nie ma. Tak samo mówił na temat przetwornic slim, jeśli jest miejsce to lepiej wziąć większą przetwornicę.
Mateush - 2013-11-24, 17:13
TT600, wiesz co, chodzi o to że plastikowe nie siedzą bynajmniej u mnie w gnieździe tak jak metalowe. I dlatego pytam bo musze sobie same żarniki kupić 4300k najlepiej tak jak mówiłem z metalowym kołnierzem
Mateush - 2013-12-14, 15:18
apropo przez hidy poleciał dowodzik i musiałem robić przegląd. wkurzyłem się wywaliłem chińskie soczewki włożyłem soczewki HELLA E55 Bi-Halogen + Osram Night Breaker Unlimited i brakuje tylko przekaźników które zawitają jeszcze w tym roku
TT600 - 2014-01-20, 18:37
Z czystej ciekawości zrobiłem prosty test. Jednocześnie pozdrawiam wszystkich szpeców, którzy twierdzą, że przy soczewce nie musi być gładkiego szkła, a ryflowane w niczym nie przeszkadza i jest super mega blask jupitera Przymierzałem jeszcze klosze z polerowanym oczkiem, które kiedyś wyrzeźbiłem, ale efekt jest tak ujowy, że nawet nie robiłem foty - ku mojemu zdziwieniu gorzej niż przy zwykłym kloszu, po prostu źle wypolerowane.
Tak świeci goła soczewka na żarniku 4300K:
A tak świeci z ryflowanym szkłem:
W obu przypadkach soczewka ustawiona w tym samym miejscu!! Co prawda foty robione telefonem, ale i tak wszystko widać jak na dłoni - w drugim przypadku linia odcięcia w sumie nie istnieje, no i świecimy wszędzie, ale nie tam gdzie potrzeba najbardziej. Tyle w temacie, niech niektórzy wezmą to do siebie
vwjanekvento - 2014-01-20, 18:47
Roznica jest spora, na 1 foto jak na moje oko jest ok
TT600 - 2014-01-20, 19:31
Janek, skromnie napiszę, że jest idealnie Widać jak ciemna jest ściana powyżej linii odcięcia na pierwszym foto - w takiej sytuacji nie ma opcji, żeby raziło kogoś z naprzeciwka no i wtedy widać na dużo większą odległość.
Mateush - 2014-01-20, 19:47
TT600, powiedz mi teraz czy patrząc na światło własnymi oczami nie aparatem jest ono takie wpadające w niebieskie lub fioletowe? czy można się wyznać na pierwszy rzut oka że to HID?
czarnysauber - 2014-01-20, 19:51
Różnicę widać gołym jeszcze jedno zdjęcie bym widzial obok - zwykłej lampy bez soczewki. To wtedy byłaby różnica
TT600 - 2014-01-20, 21:20
czarnysauber, jest taka opcja, jeśli chcecie to zrobię wam konkret porównanie wszystkiego co mam z fotami na stałych ustawieniach aparatu
Mateush, przy tej barwie widać jedynie poświatę błękitną porównywalną np. z pseudo niebieskimi żarówkami z Tesco Generalnie ciężko jednoznacznie stwierdzić, że to zenon.
Mateush - 2014-01-21, 16:34
W takim razie ryzykuję stracenie dowodu poraz drugi. Lecą do mnie żarniki 4300k z metalowym kołnierzu.
Przemek - 2014-01-21, 20:15
TT600, a w jaki sposób masz zamontowaną soczewkę bo spotkałem się z montażem na gorący klej i trytki (żenada) . Wtedy taka soczewka lata jak sz... i wtedy robi się cyrk.
Mateush - 2014-01-21, 20:21
Przemek, najlepiej jest kupić soczewkowe lampy bo jest przedewszystkim legalnie a nie jakaś żeźba i przynajmniej dowód nie poleci. A jak hidy wrzucisz to zawsze przy gliniażu możesz pościemniać ze nie wiedziałeś itd i wymienić żarówki na miejscu przy psach. A jak lampy będą jak oni to mówią "samoróbki" to możesz liczyć się z holowaniem na Twoj koszt. pzdr
vwjanekvento - 2014-01-21, 21:15
Pytanie z innej beczki, ma ktoś jakas porade jak zrobić bi-xenon? Namierzylem już 2 soczewy z audi chodzi mi o podlaczenie tego itp
TT600 - 2014-01-21, 22:54
Przemek, soczewkę mam na klej, hmm... coś jak poxipol, a od przodu czymś bardziej elastycznym, jakby klej do szyb? Nie wiem, generalnie trzyma się to bardzo dobrze. Te lampy co mam zrobił kiedyś Aeternus Planuję jeszcze je trochę przerobić, żeby nie było widać rzeźby itp., jak coś zrobię to pochwalę się już u siebie w temacie.
vwjanekvento, żadna filozofia - z soczewki wychodzi jeden dodatkowy przewód od elektromagnesu przysłony, który podłączasz np. we wtyczkę na pin od świateł drogowych. Oczywiście musi być soczewka bi-halogenowa lub bi-xenonowa z takową właśnie ruchomą przegrodą.
vwjanekvento - 2014-01-21, 22:57
No wlasnie znalazłem 2 soczewy bi-xenon z maskownicami także bylby lux, jakbys mogl porob zdjęcia wnętrza lampek jak to jest zrobione, ustawione i podlaczone, jak będziesz swoje przerabial
pawel66600 - 2014-01-21, 23:01
vwjanekvento napisał/a: | Pytanie z innej beczki, ma ktoś jakas porade jak zrobić bi-xenon? |
oj Janek Janek google się kłania
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=290118
http://forum.vwgolf.pl/vi...p?f=14&t=340281
vwjanekvento - 2014-01-21, 23:09
Dzieki pawell66600 choć nie powiem trochę się naszukalem
a przy okazji znalazłem inna
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=340281
pawel66600 - 2014-01-21, 23:15
Przecież Ci ją wysłałem oj czytamy całe posty
vwjanekvento - 2014-01-22, 15:45
No faktycznie
Przemek - 2014-01-22, 18:07
TT600, powiem ci tak widziałem lampy zrobione przez "fachowca" z naszego forum i była tragedia trytki klej na gorąco . Ja robiąc pierwsze swoje lampy z soczewką zrobiłem montaż na śrubki 4 oraz gumki jak w oryginalnym xenonie w mk4.
Mateush - 2014-01-22, 22:28
vwjanekvento, jak chcesz to wyślij mi swoje lampy IN-PRO i soczewki ja Ci przerobie i odeślę Sam sobie właśnie soczewkę Bi-Halogen montowałem niedawno to wiem co i jak:)
Mateush - 2014-01-24, 13:02
Pozwolę sobie wrzucić fotki jak swiecą u mnie lampy, przerobione przezemnie na żarnikach 4300k. Soczewka Bi-Halogen BMW 7, Skoda Octavia, Roomster i pochodne.
Jedna soczewka (lewa) żarnik (prawa) Osram night breaker unlimited. Dla Porównania. ABY POWIĘKSZYĆ KLIKNIJ
A teraz Oosobno Lewa.
I Prawa.
Na zdjęciach nie widać większej różnicy pomiędzy "KSENONEM" a Zwykłą żarówką ale w rzeczywistości różnica jest kolosalna.
TT600 - 2014-01-24, 20:14
I co, 4300k najlepszy kolorek, nie?
Mateush - 2014-01-24, 20:48
TT600, no raczej tak
TT600 - 2014-10-13, 23:10
Pozwolę sobie wrzucić fotki do tego tematu. Lampy robiłem na zamówienie od podstaw pod widzi mi się zamawiającego. Miało być na wzór moich poprzednich lamp i tak wyszło. I tak to wygląda:
tom cio - 2014-10-14, 08:55
Dobra robota, wygląda naprawdę porządnie Szkiełko znów z angeli? A soczewka z czego jest? Zestaw od mapeta czy jakiś custom?
Mateush - 2014-10-14, 15:57
TT600, teraz syp gdzie dałeś postojówkę? Od czego gładkie klosze? i ile koszt takiego lampiona. Pozdro
vwjanekvento - 2014-10-14, 16:52
Te klosze i tak nie powalają przez ta ryflowana obwodke
kowal323 - 2014-10-14, 17:59
vwjanekvento napisał/a: | Te klosze i tak nie powalają przez ta ryflowana obwodke |
Jak dla mnie lepiej z tym wyglądają, nie są takie puste
hotdriver - 2014-10-14, 19:04
jak dla mnie klosze kosmos o wiele lepsze niz same gladkie trzymam i podzielam opinie kowal323, wiadomo rzecz gustu, ale same lampy widac wlozona prace
ps.pokaz jak tyl wyglada
TT600 - 2014-10-16, 18:12
Soczewki Mini H1, osłony dedykowane do soczewki dopasowane przeze mnie, klosze Depo Angel, postojówki brak na życzenie zamawiającego. Lampy kompletne ze wszystkimi gratami moimi wyszły na gotowo 550 zeta. Jeśli chodzi o klosz, bez tej obwódki wyglądałoby to tragicznie
Tył lampy:
pawlik1993 - 2014-10-16, 19:13
klosze dokupi same??
Heavy - 2014-10-16, 19:46
TT600, ja dostałem soczewki od roomstera, tylko nie wiem co mam dalej dokupić, mógłbyś mi podpowiedzieć, bądź ktoś kto dobrze ogarnia temat
tom cio - 2014-10-16, 20:33
Heavy, dalej to rozbieraj lampiony i ładuj soczewy, możesz ewentualnie kupić jakieś osłony na soczewki jeżeli dajesz czysty klosz, jak ryfel to nie muszisz, i tak nie widać czy jest osłona czy nie ma.
Heavy - 2014-10-16, 21:14
tom cio, będzie ryfel z oczkiem, a można na to wsadzić np. bi ksenon czy coś? czy jak to sie ma?
hotdriver - 2014-10-16, 22:19
TT600, a jak regulacja wysokosci bangla normalnie??
TT600 - 2014-10-16, 23:15
hotdriver, no raczej. Zarówno ręczna jak i elektryczna śmiga.
Heavy, miałem kiedyś w Vencie soczewki z Fabii/Roomstera bihalogenowe, wsadzony był xenon H7, przysłona ustawiona pod xenon (linia odcięcia) i z perspektywy czasu i przerobionych lamp mogę powiedzieć, że było to niewypałem, szczególnie z polerowanym oczkiem/ryflowanym kloszem, z resztą foty są na poprzedniej stronie. Świeciło nie do końca tam gdzie miało świecić i z daleka było widać, że to rzeźba na xenonie jedzie Ale nie ukrywam, że na tamtych lampach front był zarąbisty, zwłaszcza takie dwa duże kółka na kloszu
http://img834.imageshack.us/img834/9246/yrfa.jpg
Heavy - 2014-10-17, 07:57
No wygląda to potężnie jak jest oczko poza tym ja nocą nie jezdze wiec w sumie moge tak sobie zrobic
vwjanekvento - 2014-10-17, 15:49
Moze ktos by jakas porade zrobil żeby była tutaj na forum
Heavy - 2014-10-17, 22:57
jak będę robił swoje to zrobię zdjęcia i poradę ale to w sumie sam jeszcze się muszę poradzić co by lipy nie zrobić
Mateush - 2014-10-18, 07:29
Według mnie to polerowanie orginalnego szkła nie ma sensu ponieważ bardzo Ciężko jest zrobić z ryflowanego szkła oczko o przeźroczystości zbliżonej do gładkiego klosza i niestety nie bedzie to tak efektywne jakby się oczekiwało. Pozatym Miśki mają się do czego przyczepić i mogą zabrać dowód od ręki.
Heavy - 2014-10-18, 10:39
no ja na bank nie będe sam polerował oczka, dam to do firmy co sie specjalizuje w polerowaniu szkła
Mateush - 2014-10-18, 11:26
a znaki homologacji, z H4 na H7 czy inne?
Heavy - 2014-10-19, 00:30
no raczej będą takie jak są na szkle wybite hehe po co mam czarować jak to będzie auto na łikendy
|
|