|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - Ułamane wejście nagrzewnicy...
szefuniopaslek - 2013-10-28, 22:25 Temat postu: Ułamane wejście nagrzewnicy... Ostatnio ułamał mi się kawałek plastiku w nagrzewnicy i cały płyn mi wyciekł...
W tym miejscu, mniej więcej w połowie...
Jakoś udało się załapać i włożyć wąż ale raczej długo to nie wytrzyma...
Jakieś pomysły aby to dobrze naprawić? Czy tylko wymiana nagrzewnicy?
Za bardzo nie chce tego wymieniać ponieważ wiem z czym to się liczy..
W uj roboty i jeszcze więcej nerwów... Jak kiedyś wymieniałem to rozwaliłem sobie rękę no i musiałem przerwać robotę. Więc nie uśmiecha mi się tego znowu robić...
muchomorek165 - 2013-10-28, 22:33
jedyny pomysł jaki mi przychodzi oprócz wymiany całej nagrzewnicy to znależć kawałek rurki plastikowej na to i wkleić na poxiline lub podobny wynalazek A wąż naciągniesz na grubszą rurkę.
Paweł J. - 2013-10-29, 06:32
Skoro uwalone w połowie to oryginalny (szeroki) zacisk może mieć problemy. Jak ten kawałek co został jest bez pęknięć to możesz dać zwykły wąski zacisk, powinien mieć na czym się zacisnąć.
Hormon - 2013-10-29, 07:53
Zrobi ciśnienie w układzie i znowu płyn pójdzie do środka.
szefuniopaslek - 2013-10-29, 19:50
Paweł J. napisał/a: | zwykły wąski zacisk, powinien mieć na czym się zacisnąć. |
Tak właśnie zrobiłem, jakoś się zaczepiło ale na jak długo? Jak Hormon pisze, zrobi się ciśnienie i puści :/
Na dłuższą metę wątpię żeby to wytrzymało....
Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł
muchomorek165, nie jestem pewien co do twojego rozwiązania :/ jakoś do mnie nie przemawia
sebastian - 2013-10-29, 19:57
A jakby zastosować jakąś redukcję w postaci cieńszego węża, który po dopasowaniu odpowiedniego wciśniesz w otwór po starym, uprzednio jeszcze go klejąc na zewnątrz?
Hormon - 2013-10-29, 19:59
Ostatnio walczyłem z płynem chłodzącym u brata w bmw e39, na początku robiliśmy druciarnie, sam tak chciał, wiec tak robiłem, bujał sie z tym miesiąc, przez ten czas wlał 25 litrów płynu do auta. Wczoraj w końcu wymieniliśmy co potrzeba, kosztowało go to 180zł, ale doliczyć jeszcze ten płyn i czas jaki zmarnowaliśmy, to aż mi sie coś dzieje.
Lepiej było od razu zrobić konkretnie i było by po problemie.
tom cio - 2013-10-29, 21:33
Możesz wewnątrz króćca nagwintować, wkręcić mniejszą rurkę na odpowiedni klej i na to założyć wąż. W zeszłym roku robiłem to u kolegi i do dziś żadnych probblemów.
szefuniopaslek - 2013-10-29, 21:49
tom cio, oooo ciekawy pomysł nic nie wycieka? Jaki klej używałeś?
tom cio - 2013-11-03, 18:42
Ja wkleiłem to na klej do szyb, może nie jest specjalnie do tego przeznaczony ale trzyma
muchomorek165 - 2013-11-03, 22:51
Cytat: | Ja wkleiłem to na klej do szyb |
Klej do szyb nadaje się prawie do wszystkiego
tom cio - 2013-11-04, 08:07
muchomorek165, święta prawda, kilka lat temu jak w piździki się bawiłem (w sumie to cały czas się bawię ale to już nie to co kiedyś) to pod głowicą nawet wytrzymywał
|
|