Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Benzyna - sam niewiem -filtr??

pampam - 2007-06-29, 09:55
Temat postu: sam niewiem -filtr??
skoro filtr paliwa znajduje sie niedaleko baku-to pewnik, a pompa paliwa chyba w baku bo powiem ze nawet niewiem to co to jest:znajduje sie pod filtrem powietrza ida do niego dwa przezroczyste przewody paliwowe(tzn.wchodzi jeden od baku wychodzi drugi gdzeis do ukladu wtryskowego) wiadomo dolot wylot a wyglada wlasnie jak jakis filtr no bo jest w ksztalcie walca w czarnej obudowie

nadmienie ze ten przewod ktory wychodzi idze "od strony auta od tylu silnika" i wchodzi do ukladu(tak jak by ssanie??) a sa oczywiscie dwa czarne przewody ktore ida prosto z baku do ukladu wiadomo dolot i przelew.......wiec drodzy maniacy vent co to jest????????????

juz niedlugo dorobie sie aparatu cyfrowego to moje sprawy na forum beda poparte zdjeciami.
1.8 ABS monotronic,94- rok z holandii??

spyro - 2007-06-29, 10:02

Najlepiej będzie zrobić fotki, bo rzeczywi¶cie z opisu wynika że niezły kosmos :-) A na poważnie to u mnie tego nie ma.
przemolas4 - 2007-06-29, 10:39

pompe paliwa masz na pewno w baku .
.....
czytalem , ale nie do konca wiem gdzie to jest umiejscowione ?? ??
faktyczie zdiecvia by duzo pomogly stary .

jaca - 2007-06-29, 10:42

W moim to jest ale to nie jest filtr
Zapomniałem jak to się nazywa ale co¶ stylu skraplacza, parownika

przemolas4 - 2007-06-29, 10:46

a to przy prawym nadkolu jest ?? ????
bo jesli tak to tewz mam taka puszke hehehehe

spyro - 2007-06-29, 11:37

To i ja to mam :-) Chyba trzeba będzie wleĽć pod auto i zrobić fotki :-)
pampam - 2007-06-29, 12:46

sa i zdjecia ................tak to przy prawym nadkolu..

[ Dodano: 2007-06-29, 12:49 ]
wiecie o co chodzi bo kiedys napisalem post o uciekajacym paliwie........i teraz przegladam caly uklad i wlasnie sie na to natknalem..........

a to na pierwszym planie przewod ktory tam idzie......i powrot na silnik poprzez jakis czujnik..a propos co to za czujnik??

to wlasnie to

Morfeusz142 - 2007-06-29, 13:35

Filtr paliwa w vento umieszczony jest pod podłog± bagażnika przy prawym tylnym kole. Taki srebrny walec w plastikowym uchwycie. A to co widać na zdjęciach to pochłaniacz oparów paliwa moi drodzy Panowie.
Pozdrawiam.

jaca - 2007-06-29, 13:49

Cytat:
Zapomniałem jak to się nazywa ale co¶ stylu skraplacza, parownika

No to byłem blisko nazwy prawidłowej hehe

Stopa - 2007-06-30, 00:29

Tu chciałem napisać, co to jest, ale teraz spojrzałem wyżej :zawstydzony: . I kto¶ mnie uprzedził :dół:
P.S: no to dodam, że to jest tak zwany elektrozawór.