|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Wymiana amorów tył problem
LayoS - 2013-12-08, 14:06 Temat postu: Wymiana amorów tył problem Witam wymieniłem amorki tył i sprężyny no i niestety jak jadę mam dziwny odgłos jak jest jakiś uskok z tyłu do tego lewa strona siedzi o jakieś 2 cm niżej czego przed wymiana ni było czego to może być przyczyna amorka Kupiłem dobrej firmy bo Biksztejn czy jakoś tak bardzo chwiali sobie je w sklepie może gniazdo wybite ale czemu taki dziwny dźwięk dochodzi;/ Jakieś pomysły
Paweł J. - 2013-12-08, 14:16
Te "biksztejny" moga być
Jak nie sprężyny felerne to może guma na górze amortyzatora, ta pomiędzy sprężyną a budą, jeśli wyrobiona to i bok siądzie niżej i będzie się odzywać.
pablomed - 2013-12-08, 21:30
podnieś osłonę nad amorkiem zonacz czy trzpień nie wyszedł wysoko do auta, wówczas gumy, ale prędzej talerzyk lub taka blokada - stalowy pierścień w rowku na trzpieniu amorka z podfrezowaną podkładką, wystarczyło że odwrotnie tą podkładkę dałeś i tak będzie.
LayoS - 2013-12-11, 11:41
rozebrałem wsio i złożyłem na nowo jest all dobrze dodam ze to się dzieje jak ktoś siedzi na tyłach mam zamiar przerobić trochę amorki podnieść ten talerz co trzyma sprężynę o 2cm co da efekt podniesienie auta o 4cm i zobaczymy czy dalej będzie ten dźwięk bo pewnie kolo sie obciera albo coś
Paweł J. - 2013-12-11, 15:54
LayoS napisał/a: | dobrze dodam ze to się dzieje jak ktoś siedzi na tyłach |
Może nie masz ori tłumika i jest lekko inaczej wyprofilowane kolanko nad belką, i jak ktos siada na tył, belka się skręca i tłumik o nią wali
LayoS napisał/a: | mam zamiar przerobić trochę amorki podnieść ten talerz co trzyma sprężynę o 2cm co da efekt podniesienie auta o 4cm |
Mam tak u siebie od 6-7 lat i sobie chwalę, tylko u mnie jest 4 cm, coś pięknego na nasze drogi i pełen samochód, ale niestety, jeśli masz padnięte sprężyny to tylko półśrodek, auto sie podniesie ale jak je załadujesz to także mocno siądzie.
LayoS - 2013-12-11, 22:43
Nie no mam nowe sprężynki wzmacniane więc będzie gites to muszę tylko dorwać takie tulejki i będzie gites.. do huczenia raczej to nie on ale postaram sie to jakoś sprawdzić
|
|