Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Nasze Ventki - Vento by MariuszW

MariuszW - 2013-12-10, 21:39
Temat postu: Vento by MariuszW
Troche z opoznieniem,ale kiedys trzeba.Tak wiec:
kupno:31.10.2012
rok 1997
lakier lC9z czarna perla
silnik 1,9 TDi 90km
wspomaganie kierownicy
elektryczne szyby x4
elektryczne podgrzewane lusterka
ABS
alarm
zamykanie z pilota,domykanie szyb z pilota
wejscie pod komputer
regulacja kierownicy
tempomat
clinatronic
przod lampy soczewkowe clear
grill bez znaczka
hokej VR6
poduszka powietrzna(nie dziala,bo zmienilem kierownice;p)
podgrzewane spryskiwacze
zderzak przedni na gladko
halogeny clear USA
lampy tylne Hella czarno czerwone
nowe zawieszenie gwintowane MTS
alufelgi Borbet BS 16/9j ,2xet15,2xet25,opony 215/40
zamontowany caly wydech sportowy,podwojna koncowka
przyciemniane szyby
chromowane obramowki tablic rejestracyjnych
przebieg 245000

Srodek:
chromowane:kratki nawiewu,nakladka na meszek ochronny,galka zmiany biegow
skorzane podgrzewane fotele,czarne
oswietlenie dla pasazerow z tylu
niebiesko-czerwone podswietlenie zegarow, oraz panelu climatronic
ledowe oswietlenie schowka
niebieskie podswietlenie wnetrza prszy otwieraniu drzwi
Audio:Subwoofer JBL bandpass Dual 12" 1800w,,wzmacniacz Hifonics Zeus Z3 ZXI 750W
2 glosniki przod Vtronic
4 w drzwiach,Magnat,Pioneer
2 tylna polka Magnat,wszystkie okolo 200-250 W
radio Canva Cn6311 z wyswietlaczem Dvd

Planuje:
nowe progi
lusterka z seata arosy lub lupo(takie same jak w golfie 4,te mniejsze)
zmiana lamp tylnych na clear-red
zderzak tylny na gladko
obszycie boczkow drzwi skora
czarna podsufitke
kupno nakladek na pedaly,nadkladki na reczny,podlokietnika,blendy na tylna szybe,rozporki na kielichy
polerowanie rantow
zmiana zegarow na indiglo

To moje drugie Vento,wczesniej mialem niebieskiego 1,9 td 1992.To robie dla siebie,mam w glowie gotowy projekt;)Jesli nie stanie sie nic nieprzewidzianego bedzie to moje auto na lata.Ogolnie o forum dowiedzialem sie od szeryfapaslek,gdy kupowalem od niego fotele,bo i tak mowie,czemu tu nie dolaczyc.Na razie jestem za granica,i nie mam zbyt wielu zdjec,niektore nieaktualne,np te z alufelgami Borbet,ale innymi,tez 16tkami,ale z czasem postaram sie nadrobic zaleglosci.Pozdrawiam;)

http://www.fotosik.pl/pok...04374d6689.html
http://www.fotosik.pl/pok...22f1219c7b.html
http://www.fotosik.pl/pok...410564f63b.html
http://www.fotosik.pl/pok...44c4afafcb.html
http://www.fotosik.pl/pok...7521d81a83.html
http://www.fotosik.pl/pok...12fc3c66be.html
http://www.fotosik.pl/pok...ad70e45446.html

wojtas83 - 2013-12-10, 21:52

Więc będę pierwszy :) Ladne vento posiadasz i wyposarzenie też dobre.
Moja sugestia to nie wymieniaj tylnych lamp bo z żadnymi jego dupka lepiej wyglądać nie będzie :D lepiej zrób z przodu smoked jeśli podobają Ci się te lampy które posiadasz, a jak planujesz ich zmainę to na jakieś bi lub ori helenki. I pozbądź się tych kierunków clerów. To taka moja sugestia oczywiście ;)

MariuszW - 2013-12-10, 21:55

Tzn bardziej jestem zwolennikiem clearow,lubie te dymione elementy,ale jednak tamte maja dla mnie taki swoj urok;)uwazam ze tyl wcale na tym nie straci;)
vwjanekvento - 2013-12-10, 22:02

Jak dla mnie za dużo chromu ;) Moje sugestie:
Soczewki zostaw ale je rozklej i pomaluj srodki w czarny mat
cleary w zderzaku wywal i daj ciemne depo
ramki tablic daj w czarny mat
kratki ze srodka wywal i daj ori
tylne lampy zostaw bo one jako jedyne pasuja
lusterka tez mi się wydaje ze pauja tylko te co sa ori
Ja bym tak zrobil i bylaby malina ;)
Ale to tylko moje zdanie i tyle ;)

MariuszW - 2013-12-10, 22:04

z checia przeczytam kazda sugestie oczywiscie,fajnie sie poznaje gusta innych,tym bardziej jak sie zna takie auto na wylot:P
vwjanekvento - 2013-12-10, 22:09

W moim podpisie widać czarne soczewki i komplet depo jak to u mnie wyglada ;)
MariuszW - 2013-12-10, 22:13

Tak,tylko moim zdaniem to nie sprawdza sie w czarnych autach,po prostu jest jednolite z reszta.Co innego,jesli auto ma inny lakier,szczegolnie jakis jasny.
;)

tom cio - 2013-12-10, 22:50

Zawsze marzyłem o czarnym vencie z wypasem w tedeiku więc to od razu mi się podoba, jak koledzy piszą teraz przeszła już moda na cleary i wszyscy idą w smoked, ale jako jeden z nielicznych się wyróżniasz z tłumu tych czarnuchów :D Co do tylnych lamp to ja bym tu widział całe czerwone i jak już szyby przyciemniasz to przyciemnij też przednie boczne. A tak to miodek :P
MariuszW - 2013-12-10, 22:54

Przednie boczne mozna?z checia,ale co na to policja?wiem tylko,ze musza przepuszczac 75% swiatla,ale skoro tak,to wgl bedzie jakos wygladalo,ze sa przyciemnione?
tom cio - 2013-12-11, 06:32

Ponoć piecowo jak się przyciemnia szyby to jest ciemno i odpowiednia przepuszczalność, tylko koszt to już w kilkuset złotych się liczy.
MariuszW - 2013-12-11, 17:43

To chyba to sobie odpuszcze:D
MariuszW - 2013-12-11, 19:39

jakis czas temu:P

http://www.fotosik.pl/pok...b61215df9f.html

vwjanekvento - 2013-12-11, 20:00

Nawet ladnie wygląda na tym foto :diabełek:
muchomorek165 - 2013-12-11, 21:08

Cytat:
Nawet ladnie wygląda na tym foto :diabełek:

chyba drogie foto :D

MariuszW - 2013-12-11, 21:14

Nie takie drogie;)za to tylko stowka.Za to teraz przeszedlem samego siebie,dostalem fotke z niemiec,104/50tce,240 euro do zaplaty i zakaz miesieczny prowadzenia samochodu na terenie Niemiec,ale moge zdecydowac od kiedy chce,by obowiazywalo:P
tom cio - 2013-12-11, 23:31

O.o to z niemieców też już przysyłają?!
MariuszW - 2013-12-12, 10:21

No niestety;/
MariuszW - 2013-12-13, 17:27

No i dzis podczas powrotu 100 km przed granica doslownie pierwszy techniczny problem,odkad go mam,a mianowicie zaczela sie swiecic kontrolka akumulatora(nie intensywnie,bardzo slabo),od razu zadzwonlem do mechanika i powiedzial ze alternator na wykonczeniu,takze weekend bez jazdy,bo nie chce ryzykowac:D
muchomorek165 - 2013-12-13, 17:34

Cytat:
o i dzis podczas powrotu 100 km przed granica doslownie pierwszy techniczny problem,odkad go mam,a mianowicie zaczela sie swiecic kontrolka akumulatora(nie intensywnie,bardzo slabo)

Regulator i szczotki do wymiany.

Paweł J. - 2013-12-13, 17:37

Jak poluzujesz regulator na śrubach ma on milimetr może dwa luzu, poluzuj, doduś do środka alternatora i skręć, powinno to pomóc na jakiś czas jeśli to szczotki.
muchomorek165 - 2013-12-13, 17:41

Cytat:
doduś

duduś :diabełek:

MariuszW - 2013-12-13, 17:48

No jutro bede lukal co i jak;)a jak nie,to nie bede sie w bawil jakies renegeracje czy cos,po prostu kupie nowy,i problem na dlugi czas sie rozwiaze;p
muchomorek165 - 2013-12-13, 17:53

Cytat:
po prostu kupie nowy

Nowy czy uzywany? Bo uzywany możesz kupic jeszcze gorszy :P

MariuszW - 2013-12-13, 19:29

nowy w sensie nowy:d
MariuszW - 2013-12-15, 14:44

Wczoraj zamontowalem obramowke chromowana na tablice rejestracyjna z tylu,A po przyjezdzie czekal na mnie kupiec na alufelgi,i poszly,nawet nie negocjowal ceny,takze najblizszy czas bede sie zastanawial,jakie kupic na dluugi czas;)Dzisiejsze ze dwa zdj;

http://www.fotosik.pl/pok...b20dac9bd7.html
http://www.fotosik.pl/pok...94a3e8f4a3.html

tom cio - 2013-12-15, 15:42

Lampy ok ale dla mnie chromowane ramki to już trochę przesada, no i wydech spasuj lepiej bo teraz słabo wygląda.
MariuszW - 2014-01-29, 22:52

No i mysle ze ze wszystkich moich planow niestety nici.Mam ten samochod glownie dzieki BRATU,ktory ciagle go ze mna modyfikowal i cieszyl sie kazda zmiana.Lecz 3 tygodnie temu umarl;( Wiec mysle sobie,dla kogo ja mam teraz robic reszte tych rzeczy,dla siebie?Nikt nie bedzie patrzyl,pomagal,jaral sie tak samo jak ja..takze nie wykluczam ze w niedalekiej przyszlosci bede je chcial sprzedac..nie moge patrzec na niego.Z forum takze koncze korzystac.Milo bylo Was wszystkich poznac,trwajcie w pasji;)
muchomorek165 - 2014-01-29, 23:05

Współczuję :(

Może warto kontynuować to co razem zaczeliście ? Skoro obydwaj się tym jaraliście.

Czy z Vento czy bez zawsze możesz tu zaglądać i pisać.

Forum to nie tylko auta ale przede wszystkim ludzie.

kowal323 - 2014-01-30, 00:12

Również szczere wyrazy współczucia..

Cytat:
Wiec mysle sobie,dla kogo ja mam teraz robic reszte tych rzeczy,dla siebie?Nikt nie bedzie patrzyl,pomagal,jaral sie tak samo jak ja

Widzisz, co Tobie wydaje się nie wiadome, dla nas jest codziennością. Zakładam, że co najmniej połowa tutaj z forum, dłubie, wprowadza mody itd. głównie tylko dla siebie i tylko dla Swojej satysfakcji.. Nie zrozum mnie źle, brat na pewno chciałby abyś kontynuował to co sami zapoczątkowaliście, byś przychodził na cmentarz opowiadając co dziś zmajstrowałeś przy samochodzie. Nie mam zamiaru Cię do niczego zmuszać, w pełni rozumiem przez co teraz przechodzisz, na samą myśl łzy same lecą, ale może warto na razie się ze wszystkim wstrzymać a z czasem gdy już się pogodzisz ze wszystkim pomyśleć co dalej. Trzymaj się ciepło.

Hitchhiker - 2014-01-30, 07:40

Wyraz współczucia.

Osobiście uważam, że za wcześnie aby o tym myśleć. Odłóż projekt na bok na jakiś czas i za kilka miesięcy sam zobaczysz czy chcesz kontynuować to co zaczęliście czy skończyć przygodę z autem. 3maj się

MariuszW - 2014-04-05, 18:47

Cos tam jednak poszlo w ostatnich dniach.lampy,polerowanie felg..moze cos jeszcze z niego bedzie;)

http://www.fotoszok.pl/show.php/1995359_1.jpg.html

http://www.fotoszok.pl/show.php/1995360_2.jpg.html

http://www.fotoszok.pl/show.php/1995361_3.jpg.html

http://www.fotoszok.pl/show.php/1995362_4.jpg.html

Nastepne rzeczy w kolejce to poszerzanie blotnikow tylnych oraz zrobienie gladkiego zderzaka z tylu,przy okazji sprobuje cos zrobic z wydechem,by mial taki przyjemny basowy dzwiek;)Wrzuce fotki po zrobieniu;)

Ruda102 - 2014-04-05, 19:32

Wyrazy współczucia :(
Ale rób to auto rób! Jak ja się przemogłam do mojego i działam...
Kolor bombowy, prezencja z tymi lampkami też o niebo lepsza, ale z tym chromem na ramce to żeś panie przegiął, jasne to takie i ni w kij ni w oko, ja to widzę w jakimś lusterku, w sensie w polerce na błysk ;)
A i z przodu dokładkę jakoś zaspawaj.
Pozdrawiam :papa:

pawelvw - 2014-04-06, 14:04

Ruda102, a po co dokładkę z przodu spawac jak ona jest dwu częsciowa
Ruda102 - 2014-04-06, 15:07

Jest dwuczęściowa... ale mnie się to nie widzi, taka szpara to może być między zębami, albo czym innym... ;) Wizualnie po prostu wygląda kiepsko, to tylko moje zdanie ale ja bym tam szurnęła wstawkę i wyglądało by to spójnej.
MariuszW - 2016-01-21, 20:25

Cześć Wam wszystkim,po dosyć długiej przerwie postanowiłem wziąść się za swoje Vento:)Póki co w międzyczasie zrobiłem z tego co planowałem;nowe progi,konserwacja podłogi,zegary indiglo,kupiłem blendę na tylną szybę,rozpórkę kielichów,zamiast polerowania rantów w alufelgach wybrałem ich zmiane,teraz posiadam Keskin kt1 9jx16,całe w polerce z naciągniętymi oponami 205/40/16.Postanowiłem pierw dokończyć auto z zewnątrz,dopiero potem w środku,tak więc od początku roku realizuję jedną rzecz miesięcznie,i zamierzam juz w kwietniu maju mieć auto w całości przygotowane do malowania:)Plan na styczeń to zmiana lusterek na dwa krótkie(lewe-golf 4,prawe-polo,oba elektryczne),luty-modyfikacja przednich błotników,tzn ponowne zrobienie miejsc na kierunkowskazy(zakupiłem ledowe)oraz zwężenie ich o około 1-2 cm,gdyż są zwyczajnie zbyt poszerzone;)Marzec;zderzak przedni-gładzenie listw,no i w kwietniu najtrudniejsza rzecz;zderzak tylny,mianowicie chcę go zrównać z linią progu,tak,by za kołem był na takiej samej wysokości,domyślam się że będę musiał się z tym udać do kogoś kto zajmuje się spawaniem plastików,i mam nadzieję kogoś takiego znaleźć..no i potem juz czas na malowanie calego,lakier będzie taki sam jak był;czarna perła.Zatem czas start,postaram się raz na dwa tyg lub na miesiąc wrzucić kilka zdjęć dot. zmian;)Pozdro :]
Vnkl35 - 2016-01-21, 22:02

No brawo brawo, wrzuc fotki jak to wszystko wygląda :)

W kwietniu koleżka uchwycił Cię na stacji :P a i pytanko, gdzie blendę dostałeś?

vwjanekvento - 2016-01-23, 17:12

Ladnie sie podzialoi plany tez calkiem ok mzoe nie kombinowalbym jedynie ze zderzakami vento ma fajna linie takze nic bym nie zmienial ;)
MariuszW - 2016-01-30, 13:39

Zdjęcia progów zrobionych oraz zakupionych lusterek,Vento już na warsztacie,do końca przyszłego tyg powinny być już zamontowane;)

Ponadto najświeższe zakupy,ale będą dopiero montowane po laierowaniu auta,tak,by było już ono na gotowe;)

MariuszW - 2016-01-30, 13:44

A pierwotny plan zakłada powrót do tego stanu,niestety,pewna sarna nie chciała,by trwał on długo :D

Maro1116 - 2016-01-31, 10:51

Na temat sarn też mam duże doświadczenie :D Na szczęście na moim vencie raz się zdarzyło i bez większych szkód:) Powodzenia w modach
MariuszW - 2016-02-03, 20:34

Na drodze stanął pewien problem,mianowicie okazało się że obie maty w przednich siedzeniach skórzanych są prawdopodobnie spalone..ma ktoś z Was doświadczenie na ten temat?jak moge je wymienić?Na allegro widziałem ich dużo,nadadzą się? :(
MariuszW - 2016-02-03, 21:04

Vnkl35 napisał/a:
No brawo brawo, wrzuc fotki jak to wszystko wygląda :)

[url=http://www.fotoszok....81.jpeg]Obrazek[/URL]

W kwietniu koleżka uchwycił Cię na stacji :P a i pytanko, gdzie blendę dostałeś?

ej,nie doczytałem tego,dopiero teraz patrze ze to zdj mojego:D o ktorą blendę dokładnie chodzi?:)

Vnkl35 - 2016-02-09, 00:26

Kilka postów wyżej pisałeś że kupiłeś blendę na tylną szybę :) o nią pytam, gdzie kupiłeś :D
MariuszW - 2016-02-11, 21:05

Vnkl35 napisał/a:
Kilka postów wyżej pisałeś że kupiłeś blendę na tylną szybę :) o nią pytam, gdzie kupiłeś :D

Kupiłem ją na allegro,ale z tego co widzę nie sprzedają już tam tego.Ale znalazłem w necie:http://www.spojler.pl/produkt/5766/volkswagen-vento-1992-1998-vento---blenda---daszek-tylnej-szyby-tuning ;)

MariuszW - 2016-04-10, 14:03

Od początku roku tak jak mówiłem działam ostro,i już za dwa tygodnie auto idzie do malowania mam nadzieję;)W tym miesiącu zmieniłem podświetlenie przycisków na niebiesko:

Skończone zostały błotniki,wcześniej miałem zbyt poszerzone z przodu,przystosowane do 9jet15,co wydawało mi się zbyt szeroko,teraz mam zrobione pod 9j et25,tutaj zdj w trakcje pracy:

Oddałem alufelgi do odświeżenia:

Wcześniej,w marcu,zgodnie z planami odebrałem przedni zderzak z zaspawanymi listwami oraz tylny ,zniżony o około 5 cm na równo z progami oraz z zaspawanymi listwami oraz otworem na hak i na mocowanie do holowania:

W międzyczasie kupiłem maskę oraz opony Hankook 205/45/16 na jedną oś,gdyż posiadam jedną parę.W tym miesiącu auto najprawdopodobniej dostarczę do lakiernika,a po tym ciąg dalszy
-robiony bedzie od podstaw nowy układ wydechowy,
-przyciemnienie lamp tylnych,
-potrzebne będą dystanse na tył,
-lampy przednie,
-nowe szyby boczne przednie,gdyż te mają ślady użytkowania,muszę wymienic mechanizmy opuszczania z przodu,
-powalczę z zapieczonymi nakrętkami na gwincie z tyłu,gdyż chcę dać go trochę w dół,i mam nadzieję go ruszyc;]
-dokończenie modelowania trójkątów lusterek,i to chyba będzie najtrudniejsze;/
Plany jak ma wyglądać ostatecznie są proste:tutaj zdjęcie z przerobionym obniżonym juz zderzakiem z tyłu;

a tutaj z przodu:

I tak jak kiedyś wspomniałem,stopniowo inne rzeczy;obszycie boczków skają,zmiana wskazówek na podświetlane,podrasowanie trochę audio;para głośników+wzmaczniacz 4-kanałowy+kondensator,i pewnie cos się jeszcze znajdzie;)Gdy pomalują wrzucę następne zdjęcia,pozdro (sorki za rozpisanie się,ale wolę raz a konkretnie,bo rzadko wrzucam tutaj posty,z braku czasu;)

MariuszW - 2016-08-24, 16:56

Auto pomalowane,już jeździ,zostało jeszcze kilka detali,takich jak dokupienie śrubek imitacyjnych do alufelg na jedną stronę,bo zgubiłem,założenie dekielków,kupno dystansów,zamontowanie znaczka na klapę.Lusterka krótkie golf 4/lupo też ogarnięte;)

A tutaj w trakcie woskowania pastą Collinite 476s

Boczki już obszyte,auto z zewnątrz z grubsza ogarnięte,teraz pora na silnik :D

tom cio - 2016-08-24, 21:47

Fajnie go ogarnąłeś, do zobaczenia niedługo ;) Śrubki do keskinów gdzieś mam, przypomnij się przed zlotem to wezmę Ci je.
tom cio - 2016-08-24, 21:47

Fajnie go ogarnąłeś, do zobaczenia niedługo ;) Śrubki do keskinów gdzieś mam, przypomnij się przed zlotem to wezmę Ci je.
rudy - 2016-08-24, 23:29

Lusterka z mk4 cabrio czy z Lupo masz założone ?
MariuszW - 2016-08-24, 23:38

rudy napisał/a:
Lusterka z mk4 cabrio czy z Lupo masz założone ?

Miks:)lewe od polo,prawe od golfa 4,trojkaty od golfa cabrio 3,5

MariuszW - 2016-08-24, 23:43

W sumie sam juz nie wiem czy od lupo czy od polo,nie pamietam,bo w pewnym momencie mialem na stanie z 6 roznych lusterek.ale i polo i lupo mialy te same krotkie
Gesiu_15 - 2016-08-25, 22:25

zostaje clear front ? :(
MariuszW - 2016-08-26, 10:54

Gesiu_15 napisał/a:
zostaje clear front ? :(

Owszem,dla mnie to jest najlepsza mozliwa kombinacja,nie planuję zmian ;)

cobramas - 2016-08-29, 19:06

no ładny :] podoba mi się :oklaski:
theority - 2016-08-29, 20:15

a taki ładny... niemiecki :D
MariuszW - 2016-12-28, 23:28

Dawno nic nie dodawałem,więc przydałoby się ;Od sierpnia trochę przy nim podziałałem,z pamięci szybko to:rozrząd,wymiana przednich mechanizmów szyb ,wymiana tulei tylnej belki na poliuretanowe,zaślepiony EGR,wymiana szczęk hamulcowych,dziś np musiałem uszczelnić dwie przednie felgi,bo przy rancie bardzo powoli schodziło powietrze,tak,że po 3-4 dniach szło z 2,2 na 1,5 bar.W najbliższym czasie chcę odstawić auto aby zlokalizowali mi co mi stuka z tylu,właśnie obstawiałem te tuleje,ale po wymianie nadal takie stuki na nierównościach,sam juz nie wiem co to może być.Kilka zdjęć z dziś,czarny kolor ma to do siebie że o tej porze roku da radę go utrzymać w czystości maks dwa dni;]

theority - 2016-12-28, 23:33

MariuszW, taki ładny... oddaj mi go :D
MariuszW napisał/a:
sam juz nie wiem co to może być

A może amory się skończyły? :D

vwjanekvento - 2016-12-28, 23:36

Nie myslales zeby rozkleic te lampki i prysnac na czarno? :diabełek:
MariuszW - 2016-12-29, 00:00

Amory nie, byłem ostatnio na przeglądzie i wszystkie 4 są w stanie dobrym, bardziej obstawiałbym jakieś ich gumy czy odboje, serio, nie mam pojęcia :) a co do lamp to nie, te mają u mnie dożywocie, bardziej zastanawiam się nad tylnymi,w sensie czy nie okleić czarnej ich części folią, by były jeszcze bardziej czarne :D
vwjanekvento - 2016-12-29, 00:32

Zobacz czy masz dokrecone od gory amorki przy telerzyku ;)
jankes3d - 2016-12-31, 15:41

też miałem podobnie ze stukami w okolicy górnych mocowań amorków. Jak podniosłem na lewarku i podniosłem i opuściłem koło kilka chwil był spokój. Po wymianie amorków ustało.
MariuszW - 2017-05-23, 21:42

mała aktualizacja;)
Od ostatniego wpisu porobiłem parę rzeczy,np wymieniłem gwint na nowy,dzięki temu te hałasy z tyłu ustały,teraz przód jest o około 2cm wyżej,i od razu jeździ się o wiele pewniej;). Nowe tarcze i klocki firmy TRW,przeguby zewnętrzne.Ponadto najważniejsze to udało mi się w końcu zchipować silnik ;

Z efektu jestem bardzo zadowolony,można powiedzieć że to całkiem inne auto;)
Dziś odebrałem go z warsztatu, wymieniali mi przednią szybę, powodu podawał nie będę,bo wstyd :D , a na dniach zostaną wymienione końcówki drążków,górne mocowania amorków przednich oraz zrobiona geometria przednich kół. Ponadto Keskiny odzyskają swój połysk,dojdą dekle do nich,dokończę malowanie plastików wewnątrz na czarno orraz zacisków. Raczej zdążę ze wszystkim przed zlotem :)

cobramas - 2017-05-24, 10:11

MariuszW napisał/a:
wymieniali mi przednią szybę, powodu podawał nie będę,bo wstyd :D

co wycieraczki się zmieniało? :D

MariuszW - 2017-05-27, 23:23

cobramas napisał/a:
MariuszW napisał/a:
wymieniali mi przednią szybę, powodu podawał nie będę,bo wstyd :D

co wycieraczki się zmieniało? :D

Niekoniecznie ;] dziewczyna trzasnęła mi drzwiami,wkurzyłem się i chciałem z pięści uderzyć w deskę rozdzielczą.Nie trafiłem xD