Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Hyde Park - potrzebuje pomocy przy vw canddy

krzys9262 - 2014-01-18, 03:16
Temat postu: potrzebuje pomocy przy vw canddy
Witajcie.Mam problem z elektryką w canddy a mianowicie jest to samochód z 2000 roku z silnikiem 1,9 SDI i problem polega na tym ze:
1.nie ma zasilania na zawór w pompie paliwa :( podłączony na krótko pali i działa normalnie :(
2.nie działają wycieraczki :(
3.brak siateł stopu ,ale jeden swieci sie cały czas po zapaleniu swiateł mijania :(
4.nie moge połaczyc sie koputerem zz ECU :(
spotkał sie ktos kiedyś z takim czymś? :( mi już ręce opadają ,prosze pomóżcie :mur:

muchomorek165 - 2014-01-18, 09:53

Sprawdż wszystkie bezpieczniki pod maską i w środku i zobacz czy masy wszystkie dobrze dokręcone. To na początek. Odłącz akumulator i po 1h podłącz ponownie. Pierwsze co mi przyszło do głowy.

Pozdrawiam

tom cio - 2014-01-18, 10:27

Skrzynia manual, czy automat? Ostatnio wujek miał podobne problemy przy przekładce z automatta na manual.
krzys9262 - 2014-01-20, 01:54

skrzynia manualna. :( a i zaczeła działać tylna wycieraczka oraz spryskiwacze szyb :D wycieraczki przednie nadal nie :( prąd do kostki silnika wycieraczek dochodzi na pierwszym pinie jest cały czas na drugim pojawia siie po przełączeniu manetki na 1 bieg wycieraczek na 3pinie nie ma wcale na 4jest po przełaczeniu na 2bieg wycieraczek. :(