Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Gaśnie po odpaleniu

navas049 - 2014-02-03, 17:19
Temat postu: Gaśnie po odpaleniu
Witam wymieniłem dzisiaj rozrusznik w moim ventylu i wszystko ładnie odpalało, chodził też dobrze. To stwierdziłem że podolewam wszystkie płyny itp. odpalam żeby wyjechać z garażu a tu zdziwienie gdy zgasł zaraz po odpaleniu(w zasadzie odpala i od razu gaśnie). Dodam że kontrolki dziwnie się zachowują tzn. jak kluczyk jest na 1 pozycji to nic sie nie dzieje a na 2 pali się kontrolka tylko od ręcznego ale to tez tak ledwo zauważalnie. Kontrolki palą się normalnie tylko jak przytrzymam kluczyk w pozycji zaraz przed odpaleniem ale to i tak muszę przytrzymać bo jeśli puszczę kluczyk to wraca do 2 pozycji. Maci jakiś pomysł? Może stacyjka?
jojek - 2014-02-03, 20:04

najpredzej padla ci kostka stacyjki
hotdriver - 2014-02-03, 20:26

Kable dobrze podokrecales? aku dobre?masy sprawdzone?
Tomaszex - 2014-02-03, 22:29
Temat postu: Re: Gaśnie po odpaleniu
navas049 napisał/a:
Kontrolki palą się normalnie tylko jak przytrzymam kluczyk w pozycji zaraz przed odpaleniem ale to i tak muszę przytrzymać bo jeśli puszczę kluczyk to wraca do 2 pozycji

Ale to chyba normalne że wraca na 2 pozycję, no chyba że źle zrozumiałem :D

navas049 - 2014-02-04, 12:31

Cytat:
Ale to chyba normalne że wraca na 2 pozycję, no chyba że źle zrozumiałem

Może ja źle napisałem :D No ale jakoś sobie poradziłem, zacząłem od sprawdzania masy a później ze stacyjka powalczyłem i na razie jest dobrze. Wydaje mi się, że to jednak stacyjka wiec dla pewności kupie drugą :D