|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Przekaźnik podgrzewania świec żarowych... gdzie jest?
laska404 - 2007-07-15, 23:59 Temat postu: Przekaźnik podgrzewania świec żarowych... gdzie jest? Cześć!
Jak w temacie, czy ktoś mógłby zrobić zdj. i pokazać gdzie się znajduje i co ma za zadanie?
Z góry dzięki za odp.
pozdr
rav - 2007-07-17, 02:59
Mam vento 1.9TD '94. U mnie ten przekaźnik znajduje się w prawym dolnym rogu tablicy przekaźników. Jest to bodajże najbardziej wystający ze wszystkich. Numerek na nim jest 142. W środku oprócz przekaźnika ma jeszcze układ elektroniczny, który w zależności od temperatury silnika (gdy jest zimny) załącza przed rozruchem przekaźnik i zamyka obwód podgrzewania świec żarowych. Jak włączysz zapłon i zgaśnie kontrolka świec żarowych, to poczekaj jeszcze chwilę, przystaw rękę do przekaźnika i poczujesz jak "pyknie", to będziesz miał pewność. Zdjęcia nie mogę teraz zrobić, Pozdro
grubby_m - 2009-12-28, 21:51
pyknąć to cie ktoś moze bo tam jest tylko elektronika
bez żadnych styków i cewki ktora daje charakterystyczny dzwięk, Polecam dobrego elektryka dzięki któremu oszczędzisz ciut kasy, aaa RAV czy twoje 1,9TD tez takie troszke zamulone?? bo mi to wolno lata
miki9a - 2009-12-28, 22:06
laska404 napisał/a: | Jak w temacie, czy ktoś mógłby zrobić zdj. i pokazać gdzie się znajduje |
o ile się nie mylę to w skrzynce z bezpiecznikami znajduje się w pozycji 12 w prawym dolnym rogu
FWD350 - 2009-12-29, 00:48
grubby_m, ty uwazaj ja ja cie pyknie to bedziesz pykniety do konca zycia
rav, ci dokładnie wszystko opisał.wchodzi i wychodz z n iego grószy przewód elektryczny ktury idzie do bezpiecznika swiec a potem do samych swiec
FWD350 - 2009-12-29, 00:50
grubby_m, ty uwazaj ja ja cie pyknie to bedziesz pykniety do konca zycia
rav, ci dokładnie wszystko opisał.wchodzi i wychodz z n iego grószy przewód elektryczny ktury idzie do bezpiecznika swiec a potem do samych swiec
grubby_m, to jest td to ma 75 km to raczej to pozadnie jechac nie bedzie
|
|