|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - Szyba
Endriuvento1.8 - 2014-02-12, 23:04 Temat postu: Szyba Witam , chciał bym się dowiedzieć czy szyba czołowa w Vento a w Golf III jest ta sama?
muchomorek165 - 2014-02-12, 23:09
Taka sama, jak kupujesz szybę to sprawdż mocowanie do lusterka wstecznego bo wychodziły pewnie z dwie wersje, przynajmniej mnie pytali jakie mam, jak szybę wymieniałem.
speedy333 - 2014-02-12, 23:45
muchomorek165, mówisz o tym że szyba może być z pasem przeciwsłonecznym albo bez niego Bo na spocie w Zamościu czarnysauber zauważył że u niego lusterko jest tak jakby "prosto" a u mnie i u hrubka "w dół", tylko że on miał właśnie taką szybę z przyciemnianym pasem...
Już tutaj zapytam, ile może kosztować naprawa dwóch pajączków na szybie Bo mam 2 odpryski i trzeba by to jakoś może wypełnić, zregenerować, załatać... Żeby się na dowód nikt nie łasił Bo nie wiem jak jest z ceną, jak będzie więcej niż 100zł to wolę nową szybę kupić
muchomorek165 - 2014-02-12, 23:49
U mnie po 50zł za każdy więc 100zł wychodzi
Nie wiem czy z pasem ale lusterka podobno mają różne mocowania.
speedy333 - 2014-02-13, 00:00
muchomorek165 napisał/a: | U mnie po 50zł za każdy więc 100zł wychodzi | Hmmm... Więc regeneracja szyby jak narazie "out"... Jak się porozchodzi albo ktoś się przywali to się wtedy pomyśli... 100zł to ja napisałem w sensie że max mogę tyle dać... Odpryski dosłownie 2mm średnicy każdy i 50zł za to czeszą... Co za ludzie...
muchomorek165 - 2014-02-13, 00:03
Niebiescy dowód rejestracyjny zabieraja, wymieniasz szybę jedziesz na dodatkowy przegląd płacisz 20 zł, odbierasz dowód rejestracyjny w wydziale komunikacji. Wsio
czarnysauber - 2014-02-13, 00:40
speedy333 napisał/a: | Bo na spocie w Zamościu czarnysauber zauważył że u niego lusterko jest tak jakby "prosto" a u mnie i u hrubka "w dół", tylko że on miał właśnie taką szybę z przyciemnianym pasem... |
To prawda ,ale muszę dodać że wcześniej miałem bez paska i lusterko było to samo chyba różnica jest taka że zaczepy są na różnej wysokości ale od czego zależy to nie wiem
bradley - 2014-02-14, 08:14
Byla chyba zmiana lusterka od roczniak 96.
Ostatnio musialem wymieniac szybe i pasowala z pasem z golfa III bez problemu.
Rafik - 2014-02-19, 08:43
ja tez wymienialem szybe od razu na taką z paskiem mocowanie różni sie tym ze w starym typie szyby jest lusterko wklejane a w tych nowszych jest "wkrecane" wkładasz lusterko w mocowanie i przekrecasz . ja zamowilem szybe i doszla z tym nowszym mocowaniem jest bardziej na dole szyby ale wystarczylo znalezc na szrocie lusterko za dycholca akurat trafilem na takie montowane w polo i seatach i gitara :p a czy golf czy vento nie ma róźnicy .
|
|