Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Pozostałe - Robić czy dać sobie spokój?

enamel - 2014-02-18, 13:43
Temat postu: Robić czy dać sobie spokój?
Koledzy może mi doradzicie czy inwestować w moje Vento. Byłem u blacharza i robocizna z malowaniem to 2 tys. (progi, błotniki, drzwi i dach). Do tego dojda ceny części (2 reperaturki i dwa progi,ale te nie są takie drogie. Poza tym jest do uszczelnienia pompa( koszt u pompiarza to 360 zł). Reszta to drobne pierdoły do zrobienia. Zastanawiam się czy robić czy rozejrzeć się za czymś innym.
kowal323 - 2014-02-18, 14:38

Dlugo masz juz auto? Za 2500 - 3000 mozna trafic ventke w dobrym stanie ale opisac ladnie to kazdy potrafi, nigdy nie wiesz na co trafisz przy kupnie. Z reguly odradzam jesli masz swojego dosyc dlugo bo wiesz na czym jezdzisz, wsadzisz te 3 kafle i bedziesz wiedzial co masz. Ja bym sie nie zastanawial jesli mechanicznie nie wymaga wiele wkladu i nie zawodzi :)
speedy333 - 2014-02-18, 16:20

enamel, ja mam taką samą sytuację, cały dookoła... Drzwi, progi, błotniki, klapa, dach no i malowanie całego żeby się nie odróżniało. Ze 2 - 3 tys pójdzie ale wtedy nie zaskoczy mnie nie wiadomo czym bo wiem co ile wytrzyma. Ale też się waham, trochę już wsadziłem a i tak mi tego nikt nie odda więc nie opłaca mi się sprzedawać, możliwe że będzie miał dożywocie jak będzie wszystko zrobione, zostanie jako 2 autko, dla kobity na przykład :D Bo kupić drugi, droższy na przykład to też nie wiadomo co kiedy wyjdzie więc i tak trzeba będzie wyłożyć kasę na niego... a tak wiesz co masz i czym jeździsz :]

Coś mi się wydaje że w okolicach wakacji pójdzie calutki do regeneracji :D Ja chyba będę swojego zostawiał więc dołącz do mego grona :D

VW_Kriss_PZL - 2014-02-18, 17:37

Sprzedać czy dopieścić i zostawić to chyba odwieczny dylemat :D Przechodzę przez to samo ;) chciałbym kupić coś wygodniejszego, nowszego lepiej wyposażonego itp. ale mam jakiś sentyment do mojego venciaka :) Ciężko byłoby mi go teraz sprzedać, tym bardziej że dobrze mi służy i NIGDY mnie nie zawiódł.
Radex - 2014-02-18, 17:49

Dlatego ja podchodzę do tematu tak: walczę na bieżąco z rdzą i jak już będzie cały w ciapki, to pomaluję ;-) A że jeździ, to traktuję jak auto do codziennego użytku, bez gleby, ksenonów i innych bajerów. Po prostu dobry środek transportu z za...stym bagażnikiem :D
vwjanekvento - 2014-02-18, 17:51

Ja wsadziłem w swojego kupe kasy i jeździ bezawaryjnie można powiedzieć ;) czasami jakas *^%#$*&$ walnie jak ostatnio czujnik temp ;) czasami tez mysle ze moglem mieć cos nowszego ale pamiętajcie ze nowsze autka to i problemy z elektryka, noi części nie sa az takie tanie jak do naszych ventek ;) Jak bym napisał ile poszlo w moje vento to by co niektórzy zawalu dostali, ale mam wszystko porobione i będzie jezdzil jeszcze kupe czasu ;)
speedy333 - 2014-02-18, 18:44

vwjanekvento napisał/a:
Jak bym napisał ile poszlo w moje vento to by co niektórzy zawalu dostali
Ile poszło w Twoje Vento ?? :diabełek:

Co do nowszych i bardziej wypasionych aut to smutna prawda, części droższe i nawet potrafią się częściej psuć podczas gdy nasze stare, dobre wozidła wiernie ciągną do przodu :D

hotdriver - 2014-02-18, 19:13

ja w swoja juz 6 kola wpakowalem a najgorsze jest to ze wogóle nic nie widac choc powoli doprowadzam do stanu:)
wojtas83 - 2014-02-18, 19:51

Popieram przedmówców. Te samochody porostu maja dusze i ciężko się ich pozbyć. Mój ma dożywotkę po części przez sumkę którą w niego wsadziłem i będę dalej wsadzał, choć już kilkukrotnie przewyższyła jego wartość. Po prostu lubię vento i nasza społeczność na forum :D A jak się już spotkamy na zlocie to dopiero wtedy są długie rozmowy :pijacy:
Tomaszex - 2014-02-18, 20:17

cięzka sprawa, sam ostatnio nad tym rozmyslałem, tylko ze u mnie trochę mnie roboty :)

To trzeba dobrze się zastanowić, ewentualnie w miedzyczasie mozesz poprzegladac ogłoszenia żeby zorientować się w cenach