|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Hyde Park - Kupno samochodu
sebastian - 2014-02-24, 20:03 Temat postu: Kupno samochodu Mam do Was prośbę! Brat chce kupić samochód. Cena tak do 5000-6000 zł w Dieslu, żeby chociaż klimę miał. Myślał nad jakąś Megane, Laguna, ale nie koniecznie, może być też jakiś VV, najlepiej kombi, bo dwójka dzieci... W sobotę wybieramy się w okolice Wrocławia coś tam obejrzeć. I do was prośba - czy jest coś w waszych okolicach takiego, w miarę jakoś zadbanego, godnego polecenia? mam tu na myśli woj. dolnośląskie, lubuskie, wielkopolskie i zachodniopomorskie
muchomorek165 - 2014-02-25, 07:40
Brat ma Renault Laguna I 2.2D i odradzam głupi rozrzqd 1400zl napinacz alternatora 600zl. Głupoty też kosztują majątek do tego auta. Laguna II 1.9DCI to od razu jak masz ciężka nogę kup kilka przegubow Taniej wyjdzie golf 3 kombi
szefuniopaslek - 2014-02-25, 12:39
Może volvo? Brat kupił Volvo s40 w dieslu, fajnie się jeździ, wygodny, małe spalanie (ok. 5l) No i wyglądem nie najbrzydsze. Kupił ponad rok temu i do tej pory jak na razie nic nie robił poza wymianą oleju, filtrów itd. oraz klocków reszta sprawna, jeździ jak trzeba kupił za chyba 5tyś. z kombi pewnie tak samo
sebastian - 2014-02-25, 18:41
W sumie diesel nie jest AŻ takim priorytetem, ale miło by było, jakby był. A ktoś z was z okolicy nie natknął się na jakieś ciekawe ogłoszenie? Jak ktoś coś trafi, nawet przeglądając allegro np., niech rzuci mi tu linkiem, to popatrzymy. No ale oczywiście nie z Warszawy czy z Krakowa - tak jak pisałem w pierwszym poście - Z, F, P, D.
zula - 2014-03-02, 13:35
sebastian, poszukaj opla vectry b.miałem taką w kombi ponad rok 2.0 dti a kupiłem za niecałę 6tys i dośc dobrze jechała,w sumie sie nie psuło a cześci były tanie.jednak trzeba pamiętać że to opel i lubi się z rdzą na nadkolach
tom cio - 2014-03-02, 22:12
I pamiętaj odłożyć 600zł na sterownik pompy bo awaryjne są.
|
|