|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Pompa wtryskowa regeneracja czy wymiana na uzywaną
krzysiekjg - 2014-03-02, 18:40 Temat postu: Pompa wtryskowa regeneracja czy wymiana na uzywaną Witam,mam pytanie cieknie mi z pompy wtryskowej ( diagnosta stwierdził to na przeglądzie i nie chciał podbić przeglądu) w 1.9 TDI 94r. czy oddać do regeneracji czy kupować używkę i zakładać w ciemno ,jeśli regeneracja to gdzie najlepiej oddać blisko Jeleniej Góry i jaki jest koszt regeneracji jeśli ktoś się orientuje.
tom cio - 2014-03-02, 22:00
Jak silnik chodzi ok tylko cieknie to oddaj do uszczelnienia tylko, zależnie od warszatu od 100zł w górę za uszczelnienie biorą.
krzysiekjg - 2014-03-03, 08:01
Na 4 i 5 biegu w zakresie obrotów 1500 - 2000 szarpie silnikiem ale powyżej 2000 mija i pracuje ok,może na to mieć wpływ cieknąca pompa.
tom cio - 2014-03-03, 08:54
Odłącz kostkę od prędkościomierza przy skrzyni (tak z tyłu na 3 piny) i się przejedź, powinien przestać szarpać, wtedy do zrobienia jest jeszcze nastawnik pompy, a uszczelnienie raczej nie ma wiele do tego, bo mi też kiedyś pompa leciała i chodził ok. Najlepiej oddaj pompę do jakiegoś dobrego szpeca i on ją sprawdzi i uszczelni.
iro0 - 2015-05-18, 10:14
U mnie był podobny problem i o mały włos nie kupiłem nowej części, ale w ostatniej chwili znajomy mi polecił Turbo Centrum, gdzie regenerują pompy. I tam kilka tysięcy zamieniło się w 150 zł. Także warto było popytać. .
|
|