|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Tarcie blaszek pod klockami o tarcze hamulcowe
Tomaszex - 2014-03-03, 13:16 Temat postu: Tarcie blaszek pod klockami o tarcze hamulcowe Ostatnio załozyłem do venta nowe tarcze i klocki z tyłu. Przy okazji jak mi doradzono założyłem blaszki pod klocki których wczesniej nie miałem.
Dzisiaj zrobiłem jazdę próbna i o to co wyrzadziły blaszki:
Ryse da się wyczuć lekko pod paznokciem, więc rozebrałem to jeszcze raz i podgiałem troszkę nóżki blaszki, jednak wydaje mi się że dalej delikatnie przyciera
Więc zastanawiam sie co by było lepsze, wywalić blaszki, podłozyć podkładki pod jarzmo żeby oddalic ta częśc blaszki od tarczy czy nic nie robic?
tom cio - 2014-03-03, 17:24
Chodzi o te blaszki z klejem, co się między tłoczek a klocek daje?
Tomaszex - 2014-03-03, 17:40
Niee, chodzi o te co sie podkłada pod klocki, tam przychodza dwie na jeden zacisk na góre i na dół
To jest podajże po to żeby klocki sie nie zacinały
tom cio - 2014-03-03, 17:55
To pierwszy raz o takich słyszę, ja zawsze prowadnice klocka pilnikiem, szczotką wyczyszczę i się nic klocki nie zacinają. Ja bym je na twoim miejscu wywalił i dobrze wszystko poczyścił.
Tomaszex - 2014-03-03, 18:13
U mnie właśnie te prowadnice klocka sa dość nierówne i myslałem żeby je troche przyszlifować, tylko niewiem czy wtedy nie bedzie za duzego luzu i czy nie będzie on przeszkadzał
Tomaszex - 2014-03-04, 20:47
Dzisiaj wywaliłem te blaszki, jednak to miejce w jarzmie po którym chodzi klocek dość ładnie wyglada no i jest git jak na razie Dzięki
tom cio - 2014-03-04, 20:53
No i dobrze, że problem rozwiązany oby śmigał
|
|