|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - problem z kierunkowskazami
bart_jawelin - 2014-03-10, 19:26 Temat postu: problem z kierunkowskazami Witam.
Mam problem z lewą stroną kierunków.
Żarówki nie są przepalone, dla pewności zamieniłem na nowe i też nie działa lewa strona przód i na błotniku. Tył chodzi, aczkolwiek bardzo szybko. Prawa strona bez zarzutu.
Co to jest?
Mateush - 2014-03-10, 19:38
bart_jawelin, sprawdź całe gniazdo żarówki przedniej i wiązkę czy Ci jakiś skrzat nie poprzegryzał kabli Być może zaśniedziałe styki albo nie zwiera plus do żarówki albo sprawdz miernikiem czy wogóle jest tam prąd włącz awaryjne i sprawdzaj. Ewentualnie moze coś ci nie bangla w przełączniku ale tego raczej nie obstawiam. Jeżęli pomogłem kliknij pomógł
Hitchhiker - 2014-03-10, 19:44
Ostatnio miałem ten sam problem z przednimi kierunkami i okazało sie, że gniazda zaśniedziały i przegniły. Wymiana pomogła. Gniazda znajdziesz na każdym większym ASO (ja za dwa z żarówkami dałem dychę).
vwjanekvento - 2014-03-10, 19:48
Albo po prostu dostala się woda i dupa zimna, miałem tak ostatnio wyczyszczenie pomoglo
szefuniopaslek - 2014-03-10, 19:51
To że mruga szybciej to znaczy że niby żarówka jest przepalona.
Ostatnio coś mi nie łączyło w oprawce żarówki po lekkim puknięciu zaczęło dopiero działać. wymieniłem tą oprawkę bo miałem w domu i po problemie
Sprawdź czy prąd dochodzi, tak jak Mateush, pisze.
hotdriver - 2014-03-10, 20:11
ja miałem tak że gniazdo w to co wkłada sie żarówke zaśniedziało i też przestało działac nawet włożenie nowej zżarówki nie pomogło
Hitchhiker - 2014-03-10, 21:04
szefuniopaslek napisał/a: | To że mruga szybciej to znaczy że niby żarówka jest przepalona.
| Dokładnie to oznacza, że obwód prądu jest przerwany Czyli pierwsze podejrzenie na zarówkę a dalej gniazda i kable.
bart_jawelin - 2014-03-13, 10:31
Zaśniedziały styki. Dziwi mnie tylko, że akurat w tym samym czasie z przodu i na błotniku. Dzięki Panowie za porady.
navas049 - 2014-06-11, 18:59
Piszę tutaj żeby nie zakładać kolejnego tematu. W moim ventylku podczas jazdy przestały działać i kierunkowskazy i awaryjne. Nie zapalają się również kontrolki na desce. I bezpiecznik i przekaźnik sprawdziłem i są dobre. Gdzie dalej szukać?
navas049 - 2014-06-11, 20:22
Problem rozwiązany. Podjechałem do mechanika i Ventyl tak sie wystraszył, że zaczęło działać
|
|