Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Diesel - przeplywomierz powietrza

jacek278 - 2007-07-27, 19:32
Temat postu: przeplywomierz powietrza
powitac wszystkich .juz kiedys opisywalem swoj problem na forum.teraz bo bylem z moim vento na kompie[1.9 Tdi rocznik 94]i wyszlo ze mam awarie przeplywomoerza.nowy jest roche drogi i szukam uzywanego.mam taki na oku ale gosc ktory moi go sprzeda niezalozy mi go mowi.trzeba zmienaic jakies paametry w aucie jak sie zalozy taki przeplywomierz?bo samo przelozenie to bajka.prosze o rade i odrazu dziekuje.
tomala2301 - 2007-07-27, 20:12

samo sprawdzenie na kompie i wynik że to przepływomierz to nic nie daje sprawdź okablowanie może nie ma styku , sprawdź czy są dobrze podokręcane przewody powietrzne od turbiny i od chłodniczki powietrza , filtr powietrza jaki stan , a dopiero można się zastanawiać nad przepłwomierzem. Pozdrawiam
Maximus37 - 2007-07-28, 16:30

Pierwsze słyszę żeby zmieniać jakieś parametry. O dość dawna pracuje przy diagnostyce i nigdy czegos takiego nie robiłem. Wiesz dokładnie jaki błąd był?
Przepływomierz masowy powietrza przerwa/zwarcie do masy czy może do plusa albo odchyłka regulacji?

mogę popatrzyć ile kosztuje oryginał albo jaka podróba jeśli chcesz?

jacek278 - 2007-07-28, 16:42
Temat postu: przeplyomierz
dzisiaj naprawilem vento:) ,pojechalem do gosci co maja uzywane czesci i mieli przeplywomierz na stanie orginalny.zalozylem na miejsc ,spawdzilem potem i autospowrotem jedize jak nalezy.to zeby ustawiac parametry jakies to mi powiedzieli u mechanika bo pewnie chcieli z laika zedrzec jeszcze kase.dzieki za pomoc .i oby juz jej nietrzeba bylo;).szrokiej drogi dla wszystkich ventkarzy:)