|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - problem z odpalaniem
Heavy - 2014-05-23, 12:28 Temat postu: problem z odpalaniem Witam. Generalnie jest problem z odpalaniem i nie wiem po jakiej stronie leży wina tego wszystkiego, jak poruszam przekaźnikiem 30 i ustawie pod kątem to jakoś odpali.
no dobra odpali na chwile ale zgaśnie, czasem odpali na jakieś 2 minuty. mieszanka za bogata wali benzyną, spaliny zimne, jeśli się dotknie pedału gazu to od razu gaśnie, rozrząd i zapłon są ok, kable siwece kopułka i palec też ok kurde już nie wiem gdzie szukać przyczyny. dodam ze jak odpali to chodzi nie równo, wydaje z siebie dziwne dźwięki, silnikiem po komorze trzepie w cholere, jak zgaśnie i i zostaje na pozycji zapłonu to potencjometr na przepustnicy cyka, kurde już nie wiem co z tym zrobić, odcinka jak go odebrałem od elektryka była przy 5 tyś więc na pewno tryb awaryjny
hotdriver - 2014-05-23, 12:53
Zobacz przekaznik w srodku bo mowisz jak go ruszasz to dziala to jest oznaka zimnych lutow rozbierz go i zobacz zapewne mowisz o przekazniku nr 12?
Heavy - 2014-05-23, 13:05
jak pisałem, przekaźnik nr 30 z kumplem go sprawdzałem podpinałem bez obudowy i normalnie cykał po przekręceniu na zapłon
hotdriver - 2014-05-23, 13:16
Nie chodzi o numer jaki wybity jest na przekazniku tylko numer gniazda w jaki wsadzony jest przekaznik, a to ze cyka nie znaczy czy dziala odpowiednio wyciagnij go rozbierz i zobacz czy w okolo pinow przekaznika nie ma pekniec musisz sie dokladnie przyjzec beda takie delikatne kreski jak wlos to sa wlasnie zimne luty wystarczy poprawic luty
|
|