Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Pozostałe - Pytanie dotyczące internetu AERO

hotdriver - 2014-05-28, 13:01
Temat postu: Pytanie dotyczące internetu AERO
Panowie i Panie powiedzcie mi czy u Was jeśli posiadacie darmowy internet Aero2 co jakieś pól godziny Was rozłącza i każe wpisać ten śmieszny kod odblokowujący?? bo to zaczyna już mnie irytować dość mocno na początku jak siedziałem tak z cały dzień na necie to raz dziennie takie coś wyskakiwało a gdzieś tak od maja dziennie to chyba 10 jak nie lepiej razy rozłącza. Macie może jakieś sugestie na ten temat??
Hormon - 2014-05-28, 14:43

Kod pojawia się co godzinę. Na pewno nie częściej. Puki co nie da sie tego obejść.

Poczytaj na forum jdtech.pl

hotdriver - 2014-05-28, 16:20

dzieki hormon :poklon: nawet nie wiedzialem myslalem ze tylko u mnie sie cos pokickało jeszcze raz dzieki
Hitchhiker - 2014-05-29, 07:28

Wprowadzili to jakis czas temu obligatoryjnie u wszystkich, ale nie wiadomo czy zostanie bo UKE sprawdzy czy mogli i czy nie narusza to umowy.
hotdriver - 2014-06-01, 15:47

heheh raczej narusza warunki umowy bo mial byc darmowy nie ograniczony internet a w tej chwili jest ograniczony ;)
Hormon - 2014-06-01, 18:56

hotdriver napisał/a:
heheh raczej narusza warunki umowy bo mial byc darmowy nie ograniczony internet a w tej chwili jest ograniczony ;)

Mylisz się, w regulaminie jasno pisze iż sesja ma trwać nie dłużej jak 60 min, technologia poszła do przodu, łączę samo się restartowało, dlatego wprowadzili kapcie. Problem w tym że Aero ma tylko 60tys adresów IP, a wydali kart ponad 500tys.

Oczywiście przeginają, takie jest moje zdanie. UKE daje im przyzwolenie i nie widzą w tym problemu.

Głownie AERO chodzi o to aby zmniejszyć liczbę użytkowników. Oby im sie to nie udało.