|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Inne auta forumowiczów - BonJovi czyli Red&Black MkIII by Siw3k
Siw3k - 2014-06-01, 22:22 Temat postu: BonJovi czyli Red&Black MkIII by Siw3k Krótciutko o nabyciu pojazdu to nastąpiła zamiana samochodów z peugeota 406 na właśnie owego golfa z którego jestem mega zadowolony zamiana była rok temu w kwietniu a teraz troszke o golfie
Dane:
Silnik - 1.8 benzyna
Moc - było 75km jest 90km
Kolor - LP3G
Rok - 1996
Zawieszenie: sportowe amory TA Technics -60/-40
Wnętrze: jak widać (do ogarnięcia :wstyd: )
:arrow: 3 drzwi
Wyposażenie:
klima
wspomaganie kierownicy
2x jaśki
elektryczna regulacja świateł
regulacja podświetlenia zegarów
regulacja wysokości foteli
jakieś obrysówki
gładka klapa
centralny z pilota
lampy HELLA a'la MKIV przód tył white red
tłumik polisport
grill no name
alu 16" AEZ 7.5"
Plany:
ori średnia dokładka z usa (vento) jest
ori szeroka dokładka jest
dokładka z yachtinga jest
lampy in pro po przeróbce jest
wymiana wydechu na remsa/GTI/vr jest
ori gałka ze skórki jest
Smoked lamp jest
BRA jest
Blacha jest naprawdę mało jest
Gwint jest
Dystanse 5mm i 10mm jest
ORI Kierunki i blendy FER jest
ORI Halogeny HELLA + przeróbka jest
Gumowe dywaniki PETEX-a jest
Ogarnięcię dyskoteki we wnętrzu czyli czerwonych wstawek w połowie
Obrecze kół z czerwonych na czarne jest
Rozpórka przednia wiechers jest
Lusterka manualne + czarne rączki jest
Rozpórka tylna
Tarcze na tył z GT jest
Lotka na klapę jest
Wymiana klapy jest
Odświeżenie malowania bębnów i zacisków w czerwieni jest
Wymiana foteli
Wymiana boczków
Podświetlenie zegarów bo brak palą się tylko godz i km jest
sprzęt do bagaja jest
Podświetlenie pokręteł nawiewu
Zerwanie czarnej folii z tylnych lamp, kierunków bocznych i blend w zderzaku / naklejenie spowrotem na halo i boczne kierunki jest
Zderzaki us / jest tylny w połowie
Pomalowanie w kolor klapki wlewu jest
Może drugi schowek za air bag
:rit T 16 7,5J i 9J jest
Może ciemne szybki tył
Dalej coś się wymyśli
Kilka fotek fotek jak wyglądał tragicznie i woskowo na początku i jak wygląda aktualnie prawie no i nie będę się rozpisywał co było robione bo było tego dużo
i w miarę aktualny wygląd
także to by bylo na tyle wydech końcowy jest już inny bo wpadł co prawda zamiennik od vr-ki zrobiony na przelocie ale daje rade
vwjanekvento - 2014-06-01, 22:37
Widze ze go odratowales, i usunales elementy stylu wiejskiego A golfik teraz calkiem niezle wyglada
Siw3k - 2014-07-12, 10:49
mały aktual bo nic się pisało no więc wpadły listwy maskujące na progi używki ale w dobrym stanie
potem kupiłem preparat do opon do testów i efekt ciekawy "mokra opona"
wyleciał remus i puszka nad tylną belką a wpadł przelot i końcowy dwu rurka co prawda zamiennik od vr-ki ale daje rade
jeszcze jak był nie spasowany
tak chodzi ale filmik kiepskiej jakości i nie oddaje tego co jest w realu ale daje rade
https://www.youtube.com/watch?v=_nJTjYns2bk
a z nowości najświeższych to zrobione postoje w końcu z kierunków w lampionach i wpakowany xenon 6000K plus ustawienie świateł do tego wpadły heble na przód wentylowane kompletne i osłony tarcz na tył z aso
Hitchhiker - 2014-07-12, 12:26
Co tu dużo mówić... Dobra robota
Siw3k - 2014-07-24, 15:59
walczyłem ostatnio z heblami czyli przekładka na przodzie do tego wymiana osłony na przegubie zew teraz jeszcze zmiana bębnów na tarcze i bedzie git
przed
po
i przymiarka dystansu na przód 10mm przy założonym kole obcierało o rant więc albo sport odboje albo węższa opona, i wydaje mi się że powinien być dystans z kołnierzem
tom cio - 2014-07-24, 18:33
Bez kołnierzy też będzie ok, sporo dystansów jest bez. Teraz hamulcownia 256mm?
Siw3k - 2014-07-24, 20:58
tom cio napisał/a: | Bez kołnierzy też będzie ok, sporo dystansów jest bez. Teraz hamulcownia 256mm? |
wcześniej była 256 i tak jest teraz z tym że na drugich zwrotnicach "nowego typu" i na tarczy wentylowanej, bo te heble starego typu to masakra
vwjanekvento - 2014-07-24, 21:47
A jak maja się dystanse bez kołnierzy do alu z otworem centrującym ponad 57? Jak ma się pierscien centrujący trzymać?
tom cio - 2014-07-25, 08:43
Nie ma go po prostu, koło z dystansem bez centrowania trzyma się na siłach tarcia pomiędzy piastą a dystansem i dystansem a felgą.
Siw3k - 2014-07-26, 10:05
no więc wczoraj po walczyłem z tylnymi heblami do 12 w nocy, zwaliłem bębny i założyłem tarcze z drugiej belki jako dawcy dziś tylko odpowietrzę i zobaczymy jak to będzie :-D
przed
po
Siw3k - 2014-07-27, 17:05
jakiś czas temu wpadła naklejeczka na szybkę
no i modzimy dalej czarne wnętrze, plastiki niestety malowane i zbrakło farby jest czarna lampka, kieszenie materiałowe niestety brak obudowy lampek :kwasny: ale będą za jakiś czas, czarna lampka i teraz szukam czarnych rączek w rozsądnych pieniądzach nie śpieszy mi się z wnętrzem ale powoli i do celu :hyhy:
Siw3k - 2014-08-18, 23:03
kolekcji czarnego wnętrza ciąg dalszy + kierunki boczne fer będą oklejone folią bo za jasne są
taka sytuacja :-D 9J+dystans 5mm nieco niżej skręcony gwint i czasem coś szurnie znak, że twarde odboje trzeba kupić
brudno troche ale co tam
Aktualnie
pawlik1993 - 2014-08-24, 09:52
Elegansia trojeczka
pzdr
Siw3k - 2014-10-23, 17:18
golfik na sell
Siw3k - 2015-01-30, 13:09
długo mnie tu nie było więc nikt golfa nie chce to i został by dalej grzebać
golf jest w pakiecie terenowym czyli seria zawiecha
gwint został rozebrany przeczyszczony i za konserwowany i wymieniłem elastyczne przewody hamulcowe na tył bo stare już zaczęły pękać
miałem problemy z odpalaniem winny był alternator jak go rozebrałem to sie posypał ze środka ale wyhaczyłem identyczny jak mój alternator świeżo po regeneracji za dobre pieniążki i śmiga jak burza
dokładka yachtinga zmieniła właściciela była potrzebna mi kasa na szybko troche mi szkoda jej by była mega
były problemy z elektryką bo radio rozładowywało aku zdjęta decha i mega makaron z kabli ale usterka usunięta
in pro zostały sprzedane w zamian wpadły projki + xenon 4300K i został wywalony z powodu zbyt cześtych kontroli niebieskich i zabierania dowodu
zebrałem się też by w końcu kupić włącznik na full opcje i wpadł od T4 i halogeny ożyły
aktualnie bawię się polerką felg zbudowałem sobie maszyne do polerki i zdaje egzamin
zakupiłem zdecydownie lepszą pastę od autosolu i naprawde jest o niebo lepsza
po jej użyciu
do wiosny jeszcze daleko więc będzie jeszcze lepiej
Siw3k - 2015-02-27, 18:50
mały aktual
nowe wentyle i testowałem paint remover lakier z rotoru błyskawicznie schodzil po mimo 4 warstw
zabrałem się za hbm-y i bańki poszły out dużo lepiej wyglądają no i prze polerowałem je
z racji tego że projki sprzedałem a inne lampy mi nie podchodzą to wpadną jedyne słuszne lampiony in pro po modzone jak stare i więcej już nie zmienie lamp
fota z placu boju bo troche sie wstrzymało z felami ale przez ostatnie 2 dni wkoncu je skonczyłem no i przygotowałem wewnetrznie pod naciagi
wpadła też lotka ze stopem z USA
no i doszły oponki 2 szt zbędne pójdą na sell
Heavy - 2015-02-28, 00:10
ale ładna trójeczka ciekawy aktual ogólnie autko w fajnym stanie i oby tak dalej
majkel00230 - 2015-02-28, 18:48
a maszyna do polerki z czego zrobiona ?:D
Siw3k - 2015-03-03, 15:17
majkel00230, maszynka była robiona z tego co się znalazło w garażu ale będzie przerabiana i zaczne działać żeby kasa z tego była
majkel00230 - 2015-03-03, 15:49
domyślam się że z tego co pod ręką ;p ale ciekawi mnie z czego ;p
Siw3k - 2015-03-04, 20:21
dzisiaj nie co po działałem z lampami po leżakowaniu w pudle więc drugie obudowy od h1 pomalowane środki na czarno odbłyśniki lamp in pro po malowane co prawda zdjęć nie ma bo schło ale soczewki czyli przesłony i stelaż soczewek po malowane na czarno i wyszły mega czarne teraz trzeba do kupić szkło i montuje je
janez07 - 2015-03-04, 20:55
Powiedz mi ile dałeś za tego "autosol" ?
Siw3k - 2015-03-08, 13:34
wpadły fanty okazyjnie
Siw3k - 2015-03-10, 16:53
coś działam ruda w 95% usunięta teraz wyciąć szybę i resztę ogarnąć a no i zaspawać miejsce na wycieraczkę :-P
Siw3k - 2015-03-15, 17:03
:arrow: progres klapy
szyba wycięta ruda zwalczona wycieraczka zaspawana na gładko antykorozyjny jest potem reszta będzie :-P
Siw3k - 2015-03-30, 18:42
polerka fel pod klienta wyszła całkiem spoko
kowal323 - 2015-03-30, 20:19
Elegancko ; ) Dobrze działasz.
Siw3k - 2015-04-11, 17:24
działamy gwinta zakładamy :hyhy:
no i koło po malowane dzięki Graudenz Garage w białą perłę zostało prze polerować ranty po malowaniu i zakładam oponki w poniedziałek
Bladeero - 2015-04-11, 22:31
A pamiętam Twoją ofertę tej golfiny..
No koło fajne
Siw3k - 2015-04-12, 08:11
Bladeero, czyli bo nie kojarze daj na PW
Bladeero - 2015-04-12, 10:16
Wystawiałeś ją na tablice jakoś pół roku temu? Jeśli nie to pomyliłem,sorry.
Bo pamiętam,że identyczna była i pod Toruniem,nawet pisałem w jej sprawie coś tam..
Siw3k - 2015-04-12, 11:55
A no był był ale nikt nie chciał za tyle co chciałem a warty był tego no ale cóż został w moich rękach i teraz będzie jeszcze lepiej
Bladeero - 2015-04-12, 14:21
To dobrze,działaj,działaj
Siw3k - 2015-04-13, 19:24
opony założone a 165/45 na 7,5J założone obyło się bez strzelania z butli mam zarąbistego wulkanizatora
Siw3k - 2015-04-16, 17:11
wyjazd z bramy na szerokiej dokładce i dalej nie dało rady
ps jak ktoś ma średnią z vento na sell chętnie przygarnę
tom cio - 2015-04-16, 19:36
Mam średnią jak coś pw
Siw3k - 2015-04-17, 17:02
dojazd pod chate
https://www.facebook.com/...video_processed
Siw3k - 2015-05-13, 14:01
do wewnątrz wleci full elektryka szyb i luster czego bardzo mi tego brakowało wyrwane za 70zł cały swap potrzebny
Siw3k - 2015-05-17, 18:20
Siw3k - 2015-05-27, 19:55
Golf Maniak, dzięki co do zimy to tylko do siebie będę robił jako pług he he
no i kolejny frykas kierownica z jahre z czerwona nicią w ori jeszcze skórce za na prawdę dobrą kasę jakość możne nie powala ale widać coś
Siw3k - 2015-06-03, 11:51
boczki pod elektryke do lekkiego czyszczenia, no i szukam taboretów co prawda mam upatrzone ale zobaczymy co wyjdzie z tego
taki wypad po graty po dostaniu cyny że taborety są na szrotexie
no i są w końcu nie są idalne ale się ogarnie u tapicera wpadnie w pół skóre , także teraz 2 komplety boczków mam
Siw3k - 2015-06-16, 18:14
taborety wyprane teraz tapicer i jednak recaro będzie w materiale bo jak skóra to tylko prawdziwa, no cóż jest za duży koszt dla mnie także łatam boczek :-D
Siw3k - 2015-06-22, 13:35
znalezione w necie z wczorajszego zlotu aut zabytkowych :-P a także na Cars & Coffee Toruń
no i po działałem z gwintem, i efekty dobre a obawiałem się że nie wjadę tam gdzie bym chciał a tu bumm wszędzie bez problemowo
i takie tam foto
tom cio - 2015-06-22, 13:55
Wg mnie przód wygląda słabo tzn, albo wypchnij te koła albo załóż ciut większą oponę.
Siw3k - 2015-06-22, 14:36
dystanse są tylko śrub brakuje jeszcze jak kupi to wypchne
Siw3k - 2015-07-08, 11:56
Z nowości recaro zostało zrobione znaczy boczek kierowcy jest jak ori dodatkowo drugi boczek bo był wyślizgany + podklejenie nowych gąbek, teraz zostaje wpakować elektryke i wkładać stołki ale to dopiero po 14-tym jeszcze konkretne ponowne pranie foteli i będzie mega
Przemek - 2015-07-08, 13:37
Już nie sprzedajesz golfa ?
Siw3k - 2015-08-04, 13:05
mały UP
w gofiku się po robiło trochę zmian przymiarki 18" 8J
była przymiarka siedzi sie mega wygodnie jak i jedzie aktualnie kompletne recaro siedzi 8-)
doszła do mnie ostatnia część układanki recaro
zdjąłem nakładki progowe co by je pod reperować bo były od progów zwalniających po wgniatane szczególnie miejsca pod lewarek z przodu zostało osunąć ruda i pod malować co nieco ( być może wymiana całych progów )
zszedłem na gwincie z tyłu o 1cm i efekty takie
tylnej feldze jeszcze zapasu zostało z 1cm do belki
po łapaczach wydechu dziury odpowiednio zostały po traktowane dziur na wylot nie było więc podkład epoxy, klej poliuretanowy i na to poszła porządna konserwa fotka z prac
przy okazji sprawdziłem stan gwnitu z przodu i siem odboje sprasowały ha ha
z nowinek wpadł baniak do sprysków 7L
napłynęły rary mexico
nie długo malowanie w kolor klapy + wklejenie szyby i zderzaka potem na golfa
ze zderzakiem zaczynam powoli co kol wiek działać jak zrywam prawie cały lakier bo każda warstwa popękana jest :kwasny: czołowa strona cała będzie zrywana jak widać zderzak miał kilku właścicieli i fachowców ale damy rade ogarnie się dokładecza leży świetnie
no i tył w golfie poszedł o kolejny 1cm w dół wyszło spoko
no to czas na mały up golfik został wyposażony w pełną elektryke czyli szyby i lustra i wszystko działa
no i dupka tak stoi jeszcze pół centa urwałem ale więcej to już bym musiał modzić z belką bo rant wewnętrzny felgi by przycierał o belkę
fota z recaro na pokładzie już nie długo 8-)
Siw3k - 2015-09-25, 16:34
|
|