Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Inne auta forumowiczów - BonJovi czyli Red&Black MkIII by Siw3k

Siw3k - 2014-06-01, 22:22
Temat postu: BonJovi czyli Red&Black MkIII by Siw3k
Krótciutko o nabyciu pojazdu to nastąpiła zamiana samochodów z peugeota 406 na właśnie owego golfa z którego jestem mega zadowolony :D zamiana była rok temu w kwietniu a teraz troszke o golfie

Dane:
:right: Silnik - 1.8 benzyna
:right: Moc - było 75km jest 90km
:right: Kolor - LP3G
:right: Rok - 1996
:right: Zawieszenie: sportowe amory TA Technics -60/-40
:right: Wnętrze: jak widać :lol: (do ogarnięcia :wstyd: )
:right: :arrow: 3 drzwi

Wyposażenie:
:right: klima
:right: wspomaganie kierownicy
:right: 2x jaśki
:right: elektryczna regulacja świateł
:right: regulacja podświetlenia zegarów
:right: regulacja wysokości foteli
:right: jakieś obrysówki
:right: gładka klapa
:right: centralny z pilota
:right: lampy HELLA a'la MKIV przód tył white red
:right: tłumik polisport
:right: grill no name
:right: alu 16" AEZ 7.5"

Plany:
:right: ori średnia dokładka z usa (vento) jest
:right: ori szeroka dokładka jest
:right: dokładka z yachtinga jest
:right: lampy in pro po przeróbce jest
:right: wymiana wydechu na remsa/GTI/vr jest
:right: ori gałka ze skórki jest
:right: Smoked lamp jest
:right: BRA jest
:right: Blacha jest naprawdę mało jest
:right: Gwint jest
:right: Dystanse 5mm i 10mm jest
:right: ORI Kierunki i blendy FER jest
:right: ORI Halogeny HELLA + przeróbka jest
:right: Gumowe dywaniki PETEX-a jest
:right: Ogarnięcię dyskoteki we wnętrzu czyli czerwonych wstawek w połowie
:right: Obrecze kół z czerwonych na czarne jest
:right: Rozpórka przednia wiechers jest
:right: Lusterka manualne + czarne rączki jest
:right: Rozpórka tylna
:right: Tarcze na tył z GT jest
:right: Lotka na klapę jest
:right: Wymiana klapy jest
:right: Odświeżenie malowania bębnów i zacisków w czerwieni jest
:right: Wymiana foteli
:right: Wymiana boczków
:right: Podświetlenie zegarów bo brak palą się tylko godz i km jest
:right: sprzęt do bagaja jest
:right: Podświetlenie pokręteł nawiewu
:right: Zerwanie czarnej folii z tylnych lamp, kierunków bocznych i blend w zderzaku / naklejenie spowrotem na halo i boczne kierunki jest
:right: Zderzaki us / jest tylny w połowie
:right: Pomalowanie w kolor klapki wlewu jest
:right: Może drugi schowek za air bag
:rit T 16 7,5J i 9J jest
:right: Może ciemne szybki tył

Dalej coś się wymyśli :lol:

Kilka fotek fotek jak wyglądał tragicznie i woskowo na początku i jak wygląda aktualnie prawie :D no i nie będę się rozpisywał co było robione bo było tego dużo

i w miarę aktualny wygląd

także to by bylo na tyle wydech końcowy jest już inny bo wpadł co prawda zamiennik od vr-ki zrobiony na przelocie ale daje rade :D

vwjanekvento - 2014-06-01, 22:37

Widze ze go odratowales, i usunales elementy stylu wiejskiego :oklaski: A golfik teraz calkiem niezle wyglada ;)
Siw3k - 2014-07-12, 10:49

mały aktual bo nic się pisało no więc wpadły listwy maskujące na progi używki ale w dobrym stanie

potem kupiłem preparat do opon do testów i efekt ciekawy "mokra opona"

wyleciał remus i puszka nad tylną belką a wpadł przelot i końcowy dwu rurka co prawda zamiennik od vr-ki ale daje rade

jeszcze jak był nie spasowany

tak chodzi ale filmik kiepskiej jakości i nie oddaje tego co jest w realu ale daje rade

https://www.youtube.com/watch?v=_nJTjYns2bk

a z nowości najświeższych to zrobione postoje w końcu z kierunków w lampionach i wpakowany xenon 6000K plus ustawienie świateł :faja: do tego wpadły heble na przód wentylowane kompletne i osłony tarcz na tył z aso

Hitchhiker - 2014-07-12, 12:26

Co tu dużo mówić... Dobra robota :oklaski:
Siw3k - 2014-07-24, 15:59

walczyłem ostatnio z heblami czyli przekładka na przodzie do tego wymiana osłony na przegubie zew teraz jeszcze zmiana bębnów na tarcze i bedzie git :lol:

przed

po

i przymiarka dystansu na przód 10mm przy założonym kole obcierało o rant więc albo sport odboje albo węższa opona, i wydaje mi się że powinien być dystans z kołnierzem

tom cio - 2014-07-24, 18:33

Bez kołnierzy też będzie ok, sporo dystansów jest bez. Teraz hamulcownia 256mm?
Siw3k - 2014-07-24, 20:58

tom cio napisał/a:
Bez kołnierzy też będzie ok, sporo dystansów jest bez. Teraz hamulcownia 256mm?

wcześniej była 256 i tak jest teraz z tym że na drugich zwrotnicach "nowego typu" i na tarczy wentylowanej, bo te heble starego typu to masakra :mur:

vwjanekvento - 2014-07-24, 21:47

A jak maja się dystanse bez kołnierzy do alu z otworem centrującym ponad 57? Jak ma się pierscien centrujący trzymać? ;)
tom cio - 2014-07-25, 08:43

Nie ma go po prostu, koło z dystansem bez centrowania trzyma się na siłach tarcia pomiędzy piastą a dystansem i dystansem a felgą. ;)
Siw3k - 2014-07-26, 10:05

no więc wczoraj po walczyłem z tylnymi heblami do 12 w nocy, zwaliłem bębny i założyłem tarcze :mrgreen: z drugiej belki jako dawcy :] dziś tylko odpowietrzę i zobaczymy jak to będzie :-D

przed

po

Siw3k - 2014-07-27, 17:05

jakiś czas temu wpadła naklejeczka na szybkę

no i modzimy dalej :] czarne wnętrze, plastiki niestety malowane i zbrakło farby :lol: jest czarna lampka, kieszenie materiałowe niestety brak obudowy lampek :kwasny: ale będą za jakiś czas, czarna lampka i teraz szukam czarnych rączek w rozsądnych pieniądzach nie śpieszy mi się z wnętrzem ale powoli i do celu :hyhy:

Siw3k - 2014-08-18, 23:03

kolekcji czarnego wnętrza ciąg dalszy :lol: + kierunki boczne fer będą oklejone folią bo za jasne są :lol:

taka sytuacja :-D 9J+dystans 5mm nieco niżej skręcony gwint i czasem coś szurnie znak, że twarde odboje trzeba kupić

brudno troche ale co tam :lol:

Aktualnie :right:

pawlik1993 - 2014-08-24, 09:52

Elegansia trojeczka ;)
pzdr :P

Siw3k - 2014-10-23, 17:18

golfik na sell
Siw3k - 2015-01-30, 13:09

długo mnie tu nie było więc nikt golfa nie chce to i został by dalej grzebać :D

golf jest w pakiecie terenowym czyli seria zawiecha

gwint został rozebrany przeczyszczony i za konserwowany i wymieniłem elastyczne przewody hamulcowe na tył bo stare już zaczęły pękać

miałem problemy z odpalaniem winny był alternator jak go rozebrałem to sie posypał ze środka :lol: ale wyhaczyłem identyczny jak mój alternator świeżo po regeneracji za dobre pieniążki i śmiga jak burza :mrgreen:

dokładka yachtinga zmieniła właściciela była potrzebna mi kasa na szybko troche mi szkoda jej by była mega :(

były problemy z elektryką bo radio rozładowywało aku zdjęta decha i mega makaron z kabli ale usterka usunięta

in pro zostały sprzedane w zamian wpadły projki + xenon 4300K i został wywalony z powodu zbyt cześtych kontroli niebieskich i zabierania dowodu

zebrałem się też by w końcu kupić włącznik na full opcje i wpadł od T4 i halogeny ożyły

aktualnie bawię się polerką felg zbudowałem sobie maszyne do polerki i zdaje egzamin

zakupiłem zdecydownie lepszą pastę od autosolu i naprawde jest o niebo lepsza

po jej użyciu

do wiosny jeszcze daleko więc będzie jeszcze lepiej :faja:

Siw3k - 2015-02-27, 18:50

mały aktual

nowe wentyle i testowałem paint remover lakier z rotoru błyskawicznie schodzil po mimo 4 warstw :D

zabrałem się za hbm-y i bańki poszły out dużo lepiej wyglądają :mrgreen: no i prze polerowałem je

z racji tego że projki sprzedałem a inne lampy mi nie podchodzą to wpadną jedyne słuszne lampiony in pro po modzone jak stare :] i więcej już nie zmienie lamp

fota z placu boju bo troche sie wstrzymało z felami ale przez ostatnie 2 dni wkoncu je skonczyłem no i przygotowałem wewnetrznie pod naciagi :faja:

wpadła też lotka ze stopem z USA :mrgreen:

no i doszły oponki :mrgreen: 2 szt zbędne pójdą na sell

Heavy - 2015-02-28, 00:10

ale ładna trójeczka :) ciekawy aktual :) ogólnie autko w fajnym stanie i oby tak dalej :)
majkel00230 - 2015-02-28, 18:48

a maszyna do polerki z czego zrobiona ?:D
Siw3k - 2015-03-03, 15:17

majkel00230, maszynka była robiona z tego co się znalazło w garażu ale będzie przerabiana i zaczne działać żeby kasa z tego była :D
majkel00230 - 2015-03-03, 15:49

domyślam się że z tego co pod ręką ;p ale ciekawi mnie z czego ;p
Siw3k - 2015-03-04, 20:21

dzisiaj nie co po działałem z lampami po leżakowaniu w pudle :lol: więc drugie obudowy od h1 pomalowane środki na czarno odbłyśniki lamp in pro po malowane co prawda zdjęć nie ma bo schło ale soczewki czyli przesłony i stelaż soczewek po malowane na czarno i wyszły mega czarne teraz trzeba do kupić szkło i montuje je

janez07 - 2015-03-04, 20:55

Powiedz mi ile dałeś za tego "autosol" ?
Siw3k - 2015-03-08, 13:34

wpadły fanty okazyjnie :D

Siw3k - 2015-03-10, 16:53

coś działam ruda w 95% usunięta teraz wyciąć szybę i resztę ogarnąć a no i zaspawać miejsce na wycieraczkę :-P

Siw3k - 2015-03-15, 17:03

:arrow: progres klapy
szyba wycięta ruda zwalczona wycieraczka zaspawana na gładko antykorozyjny jest potem reszta będzie :-P

Siw3k - 2015-03-30, 18:42

polerka fel pod klienta wyszła całkiem spoko

kowal323 - 2015-03-30, 20:19

Elegancko ; ) Dobrze działasz.
Siw3k - 2015-04-11, 17:24

działamy gwinta zakładamy :hyhy:

no i koło po malowane dzięki Graudenz Garage w białą perłę zostało prze polerować ranty po malowaniu i zakładam oponki w poniedziałek :mrgreen:

Bladeero - 2015-04-11, 22:31

A pamiętam Twoją ofertę tej golfiny.. ;)
No koło fajne :D

Siw3k - 2015-04-12, 08:11

Bladeero, czyli bo nie kojarze daj na PW
Bladeero - 2015-04-12, 10:16

Wystawiałeś ją na tablice jakoś pół roku temu? Jeśli nie to pomyliłem,sorry.
Bo pamiętam,że identyczna była i pod Toruniem,nawet pisałem w jej sprawie coś tam..

Siw3k - 2015-04-12, 11:55

A no był był ale nikt nie chciał za tyle co chciałem a warty był tego no ale cóż został w moich rękach i teraz będzie jeszcze lepiej :faja:
Bladeero - 2015-04-12, 14:21

To dobrze,działaj,działaj :)
Siw3k - 2015-04-13, 19:24

opony założone a 165/45 na 7,5J założone obyło się bez strzelania z butli :mrgreen: mam zarąbistego wulkanizatora :]

Siw3k - 2015-04-16, 17:11

wyjazd z bramy na szerokiej dokładce i dalej nie dało rady :lol:

ps jak ktoś ma średnią z vento na sell chętnie przygarnę

tom cio - 2015-04-16, 19:36

Mam średnią jak coś pw ;)
Siw3k - 2015-04-17, 17:02

dojazd pod chate

https://www.facebook.com/...video_processed

Siw3k - 2015-05-13, 14:01

do wewnątrz wleci full elektryka szyb i luster czego bardzo mi tego brakowało wyrwane za 70zł cały swap potrzebny :] :] :]

Siw3k - 2015-05-17, 18:20

Siw3k - 2015-05-27, 19:55

Golf Maniak, dzięki :mrgreen: co do zimy to tylko do siebie będę robił jako pług he he

no i kolejny frykas kierownica z jahre z czerwona nicią w ori jeszcze skórce za na prawdę dobrą kasę jakość możne nie powala ale widać coś

Siw3k - 2015-06-03, 11:51

boczki pod elektryke do lekkiego czyszczenia, no i szukam taboretów co prawda mam upatrzone ale zobaczymy co wyjdzie z tego

taki wypad po graty po dostaniu cyny że taborety są na szrotexie :mrgreen:

no i są w końcu nie są idalne ale się ogarnie u tapicera wpadnie w pół skóre :] , także teraz 2 komplety boczków mam :lol:

Siw3k - 2015-06-16, 18:14

taborety wyprane teraz tapicer i jednak recaro będzie w materiale bo jak skóra to tylko prawdziwa, no cóż jest za duży koszt dla mnie także łatam boczek :-D

Siw3k - 2015-06-22, 13:35

znalezione w necie z wczorajszego zlotu aut zabytkowych :-P a także na Cars & Coffee Toruń

no i po działałem z gwintem, i efekty dobre a obawiałem się że nie wjadę tam gdzie bym chciał a tu bumm wszędzie bez problemowo :lol:

i takie tam foto

tom cio - 2015-06-22, 13:55

Wg mnie przód wygląda słabo tzn, albo wypchnij te koła albo załóż ciut większą oponę.
Siw3k - 2015-06-22, 14:36

dystanse są tylko śrub brakuje jeszcze jak kupi to wypchne
Siw3k - 2015-07-08, 11:56

Z nowości recaro zostało zrobione znaczy boczek kierowcy jest jak ori :] dodatkowo drugi boczek bo był wyślizgany + podklejenie nowych gąbek, teraz zostaje wpakować elektryke i wkładać stołki ale to dopiero po 14-tym :] jeszcze konkretne ponowne pranie foteli i będzie mega :mrgreen:

Przemek - 2015-07-08, 13:37

Już nie sprzedajesz golfa ?
Siw3k - 2015-08-04, 13:05

mały UP

w gofiku się po robiło trochę zmian przymiarki 18" 8J

była przymiarka :] siedzi sie mega wygodnie jak i jedzie :] aktualnie kompletne recaro siedzi 8-)

doszła do mnie ostatnia część układanki recaro :]

zdjąłem nakładki progowe co by je pod reperować bo były od progów zwalniających po wgniatane szczególnie miejsca pod lewarek z przodu zostało osunąć ruda i pod malować co nieco ( być może wymiana całych progów )

zszedłem na gwincie z tyłu o 1cm i efekty takie :lol:

tylnej feldze jeszcze zapasu zostało z 1cm do belki

po łapaczach wydechu dziury odpowiednio zostały po traktowane dziur na wylot nie było więc podkład epoxy, klej poliuretanowy i na to poszła porządna konserwa fotka z prac

przy okazji sprawdziłem stan gwnitu z przodu i siem odboje sprasowały ha ha :lol:

z nowinek wpadł baniak do sprysków 7L :]

napłynęły rary mexico :lol:

nie długo malowanie w kolor klapy + wklejenie szyby i zderzaka potem na golfa :]

ze zderzakiem zaczynam powoli co kol wiek działać jak zrywam prawie cały lakier bo każda warstwa popękana jest :kwasny: czołowa strona cała będzie zrywana jak widać zderzak miał kilku właścicieli i fachowców :lol: ale damy rade ogarnie się dokładecza leży świetnie

no i tył w golfie poszedł o kolejny 1cm w dół wyszło spoko

no to czas na mały up golfik został wyposażony w pełną elektryke czyli szyby i lustra i wszystko działa :]

no i dupka tak stoi jeszcze pół centa urwałem ale więcej to już bym musiał modzić z belką bo rant wewnętrzny felgi by przycierał o belkę :lol:

fota z recaro na pokładzie już nie długo 8-)

Siw3k - 2015-09-25, 16:34