Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - elektryczne lusterka

KolaLBN - 2014-07-05, 08:09
Temat postu: elektryczne lusterka
czy to prawda ze niektore wersje mialy lustrka elektryczne podgrzewane a niektore tylko elektryczne?jak sprawdzic czy sie ma podgrzewane?mam wersje GL.czy to zalezy od wersji?
sebastian - 2014-07-05, 16:28

Jeśli masz lusterka sterowane elektrycznie, to masz i też podgrzewane. A jak sprawdzić? Włącz podgrzewanie szyby, to po chwili lusterka powinny być ciepłe (o ile bezpiecznik cały). Ewentualnie sprawdzić też możesz wyciągając wkład lusterka, czy wychodzą od niego dwa przewody. Bo może być tak też, że ktoś założył zwykłe wkłady lusterek, bo nie chciało mu się szukać podgrzewanych.
tom cio - 2014-07-05, 16:47

sebastian, Jesteś pewien? Ja mam elektrycznie sterowane i podgrzewanych raczej nie mam bo do lustra idzie 5 kabli. A lustra mam na 100% oryginalne.
sebastian - 2014-07-05, 17:08

Pamiętam, że była tu na forum kiedyś jakaś dyskusja w takim temacie właśnie i było wyjaśnione, że mając elektrycznie sterowane ma się też podgrzewane. i chyba nawet też w książce napisane było. Z resztą kilka vent, golfów czy passatów b4 co oglądałem, miały sterowane lustra i one również grzały jak sprawdzałem (no chyba, że dziwnym przypadkiem trafiłem na te co miały i to i to). No ale niemiecka myśl techniczna, jak sami wiecie, bywa nieograniczona, i być może jedni montowali jedno i drugie, a drudzy tylko jedno...
hotdriver - 2014-07-05, 18:44

jak jest 5 kabli to jest i podgrzewanie a jak nie grzeja to znaczy ze mata przepalona i do wymiany lub lustro bylo wymieniane
pablomed - 2014-07-08, 14:09

tom cio, ktoś może mieć lusterka elektryczne założone samodzielnie i dorobił tylko kable do grzałek a do regulacji nie. Farbrycznie zawsze jest razem grzanie i regulacja albo nic innej opcji brak
tom cio - 2014-07-08, 15:15

pablomed, dzięki za wyjaśnienie. czyli mam te grzanie a nawet nie wiedziałem ;) KolaLBN, jeśli możesz przyznaj punkcik koledzepablomed, bo ty jako autor tematu możesz.