|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozosta³e - Os³ona g³o¶ników...
spyro - 2006-04-19, 10:41 Temat postu: Os³ona g³o¶ników... Mo¿e macie jaki¶ pomys³ jak os³oniæ tylnie g³o¶niki?
Kurcze co ³±duje co¶ do baga¿nika to zachaczam o g³o¶niki i bojê siê, ¿e w koñcu siê rozwal±... Mo¿e Wy u siebie w Ventce co¶ zamontowali¶cie co je os³ania...
BANDERAS_RR - 2006-04-19, 23:14
mam ten sam problem juz myslalem jak by to zabudowac
marmarmarek - 2006-04-20, 00:04
tez mam na wierzchu... ale jesli mialbym czyms obudowac, to bylaby to jakas sztywniejsza siatka-dosc ladwo sie dognie do ksztaltu cewki glosnika i latwo sie zamontuje. w jakims sklepie z akcesoriami muzycznymi mozna raczej dostac siatke "z metra" do obudowy glosnikow estradowych( jak ktos sie bawi w samorobki na scene)-dosc mocna jest, sztywna i zarazem latwo dociac i dogiac w miejscu w ktorym sie chce. pozdrawiam
MAPET - 2006-04-20, 12:46
tylko zabudowanie miaj sie z celem bo bagaznik to jest jakby skrzynka glosnika.. tak jak subwoofer .. jak zabudujecie bedzie gorszy dzwiek ..
marmarmarek - 2006-04-20, 21:13
ale siatka nie spowoduje pogorszenia sie dzwieku-gorzej jakby bylo to jakies szczelne obudowanie
spyro - 2006-04-20, 22:04
Czyli nie ma za bardzo wyj¶cia z tej sytuacji, trzeba bêdzie uwa¿aæ wk³adaj±c co¶ do baga¿nika :-(
marmarmarek - 2006-04-20, 23:08
wed³ug mnie siatke mo¿na smia³o wstawic( nie pochlania ona fal dzwiekowych, bo jest z metalu, czyli nie powinno byc straty jako¶ci brzmienia)
kovval - 2006-04-20, 23:14
hehe no ja sie raczej zastanawiam jak tu zabudowac glosniczki.....ale od gory jakas plachta, czy czyms zeby je zamaskowac, tzn zeby nie byo....tak jakby ich nie bylo i zeby nie kusily roznych mend
BANDERAS_RR - 2006-04-22, 00:08
no ja chyba zrobie zabudowe bo mam na plecach dwa duze basiory a nie chcialbym zeby kiebys wpadl mi tam klucz do kol
marecki2R - 2006-04-23, 22:53
Spyro Spój¿ na fotki które ci przes³a³em w zwi±zku z tym przyciemnianiem szyb tam na jednej masz tyln± pó³ke , zobacz glosniki prawie wogole nie wystaj± w baga¿niku .
Pó³kê wykona³em z p³yty PDF 6 mm , oklei³em piank± któr± k³adzie siê pod panele pod³ogowe i zakupi³em w krawieckim materia³ który pasowa³ by, pod kolor wnêtrza w przybli¿eniu.
Zmuszony by³em takim zabiegiem gdy¿ w¿uci³em na ty³ g³osniki wiêksze ni¿ otwory w pólce tylnej fi 20 cm
spyro - 2006-04-24, 22:23
Dobry pomys³, muszê w wolnej chwili te¿ zrobiæ co¶ takiego...
marecki2R - 2006-04-25, 02:25
I co jest jeszcze fajne to dodatkowa przestrzeñ po miêdzy górn± pó³k± a doln± - dzia³a jak subwofer
BANDERAS_RR - 2006-04-25, 02:27
kombinacja ciekawa trzeba przyznac
marecki2R - 2006-04-25, 02:33
I co najwa¿niewjsze ca³kiem nie droga
spyro - 2006-04-25, 11:45
muszê w wakacje pokombinowaæ...
BANDERAS_RR - 2006-04-25, 23:06
ale u mnie musialbym cos wiecej pokombinowac bo mam rolete na tylnej szybie
spyro - 2006-04-26, 10:54
no to ju¿ wiêcej roboty... I nie przeszkadza Ci ta roleta na tylniej szybie? Chocia¿ w sumie pisa³e¶, ¿e masznawyk nie patrzenia przez tylni± szybê z BUSów
marecki2R - 2006-04-27, 13:31
Mo¿na zrobiæ wyciêcie na rolete ale to ju¿ troszke wiêcej roboty :roll:
BANDERAS_RR - 2006-04-28, 22:10
nie dla mnie to tylnia szyba mogla by nie istniec jakos ciezko mi sie wiginac w tamnta strone predzej juz przez drzwi spogladam dziwolag ale juz tak mam
spyro - 2006-04-29, 16:43
Ano s± nawyki, których nie da sie przezwyciê¿yæ jak z kolei mam taki problem z trzymaniem kierownicy i ga³ki skrzyni biegów, zawsze kierownice trzymam na dole a nie na 13.45 jak byæ powinno i ci±gle trzymam rêkê na d¼wigni biegów a te¿ siê nie powinno...
BANDERAS_RR - 2006-04-29, 21:03
no to ten nawyk to mamy podobny ale ja mam jeszcze inny bo jedna trzymam na kirownicy a druga trzymam na kolanie swoim zeby nie bylo!
spyro - 2006-05-02, 12:44
No ja jeszcze czasami w jednej rêce mam kierownice a wdrugiej papieroska, jednak ten na³óg jest niebepieczny:-(
marmarmarek - 2006-05-02, 13:08
napewno szybsze rozwiazanie niz montowanie glosnikow w dziury i jeszcze dorabianie jakis oslon od srodka bagaznika...
Gavel - 2006-05-02, 13:10
Ja zwykle po mie¶cie je¿d¿e tak: lewy ³okieæ podparty na drzwiach i palcami trzymam kierownice, a prawa reka na d¼wigni biegów. Dopiero jak na trase d³u¿sz± wje¿d¿am (wiêksza prêdko¶æ i biegów tak czêsto zmieniaæ nie trzeba) to 2 rêce na kierownicy l±duj±
[ Dodano: 2 Maj 2006, 13:13 ]
Na szczê¶cie problem papieroska mnie nie dotyczy
marmarmarek - 2006-05-03, 18:11
ja zawsze lewa reka na dole kierownicy, a prawa na galce od biegow
spyro - 2006-05-04, 10:08
no to widzê, ¿e nie jestem osamotniony w szpanerskiej je¼dzie bez trzymanki
marmarmarek - 2006-05-04, 16:01
jakis taki nawyk-nie wiadomo skad sie wzial ... -bo w elce sie tak nie jezdzilo - ale jest jeden wyjatek Spyro-mam galke metalowa, nizsza od oryginalnej i jak rano wejde w auto, to jest tak zimna, ze nieprzyjemnie tam reke trzymac hihi
spyro - 2006-05-04, 17:05
Mam dok³adnie tak samo, aluminiow± ga³eczkê, ni¿sz± od standardowej, tak± szuk³±em baaaaardzo d³ugo (jest na fotkach na mojej stronie w Klubie), i szczególnie w zimê doskwiera³a mi na maxa, bo nie lubiê je¼dziæ w rêkawiczkach...
BANDERAS_RR - 2006-05-12, 11:52
no nawyk z papieroskiem jest wstretny ja tez palilem ale juz od 4 lat nie mam tago problemu a juz palenie w samochodzie to nie toleruje.pozdrawiam
Gavel - 2006-05-12, 11:57
BANDERAS_RR napisa³/a: | a juz palenie w samochodzie to nie toleruje |
Mam dok³adnie to samo - a w szczególno¶ci w moim samochodzie. Kiedy¶ wujas troche podciêty siedzia³ na tylnim siedzeniu i zapali³ sobie w moim aucie. Nie widzia³em tego momentu ale jak tylko dym poczy³em to tak siê na niego wydar³em, takimi bluzgami rzuca³em ¿e ca³y tydzieñ mnie przeprasza³...
marmarmarek - 2006-05-12, 13:03
no u mnie w samochodzie sie raczej pali (ale do czasu, gdy towarzystwo jest w miare trzezwe i trafia do popielniczek )
BANDERAS_RR - 2006-05-12, 13:28
jak by ci ktos wypalil dziurke w siedzeniu to tez bys inaczej na to patrzyl
spyro - 2006-05-12, 14:33
A ja niestety kopce w aucie i pozwalam innym paliæ, tyle, ¿e nie trawiê strz±sanie popio³u za okno jak to wiêkszosc robi, bo chce oszczêdzaæ popielniczkê (nie wiem po co), jak kto¶ jest z ty³u, to mu otwieram popio³kê tylni± i niech jara, byle do popielniczki... Sam palê jak smok, wiêc nie hamuje innych palaczy, ale mo¿e jak kiedy¶ wreszcie ¿ucê ten ¶mierdz±cu na³óg to zaczn± ganiaæ pozosta³ych...
marmarmarek - 2006-05-12, 18:39
niestety mam juz pare dziurek... ale juz po poprzednim wlascicielu... czasami mi tez zdaza sie popalac-dlatego nie ganie...
BANDERAS_RR - 2006-05-12, 22:17
ja palilem i to sporo nawet dwie paczki mocnych na dzien i do tego jeszcze pare skretow z zajebiscie mocnego tytoniu ale jak fajki zaczely drozec to rzucilem w jeden dzien i nie pale do dzis a w samochodzie tez palilem i kiedys to nawet wypalilem sobie dziure w koszuli no i siedzenie tez mialo kilka wpalen a wlasnie przez otwieranie okna i ztrzepywanie popiolu za okno to juz byl debilizm
spyro - 2006-05-14, 11:00
Ja na szczê¶cie jeszcze nie wypali³em ¿adnej dziury w aucie... W ciuchach to niestety nie raz mi siê ju¿ zda¿y³o...
marmarmarek - 2006-05-14, 12:53
taaa0 a pozniej sie mama pyta: co to za dziury ? - po oczywiscie nie wie, ze synus popala... ale wiecie co - od dzisiaj nie pale... mam takiego KACa (Kurew.... Abrakadabra Czaszki) ze jak mysle o piwie albo papierosie to mnie -ekhm
spyro - 2006-05-14, 13:24
ja zawsze mam akca g³ównie przez fajki, bo pij±c alko palê masakryczznie du¿o i budz±c siê rano mam klasycznego trampka w gêbie:-)
Ale i tak pierwsze co robie po przebudzeniu to fajeczka.
Pewnie jak fajki bêda po 10 z³ za paczkê to te¿ przestane palic...
Gavel - 2006-05-14, 23:34
marmarmarek napisa³/a: | taaa0 a pozniej sie mama pyta: co to za dziury ? - po oczywiscie nie wie, ze synus popala... ale wiecie co - od dzisiaj nie pale... mam takiego KACa (Kurew.... Abrakadabra Czaszki) ze jak mysle o piwie albo papierosie to mnie -ekhm |
Ciekawe czy mama wie jak na forum wej¶æ i poczytaæ co synek pisze
Ja na ka¿dym kacu mówie ¿e od dzisiaj nie pije ale wieczór i tak piwkiem siê konczy - to tak samo jak z nauk± - codziennie sobie powtarzam, ¿e od jutra siê ucze
[ Dodano: 14 Maj 2006, 23:36 ]
kiedy¶ s³ysza³em te¿ inny skrót zamiast KACa :arrow: SDP
(Syndrom Dnia Poprzedniego)
marmarmarek - 2006-05-15, 00:49
ehhh-Gavel-musze Ci przyznac racje... wlasnie wrocilem z grila (daleko ie mialem, bno u mnie na ogrodzie)- i jakos mnie ten kac minal i jest jak bylo . aha-i naszczescie mamusi nie wie pozdrawiam!
spyro - 2006-05-15, 12:16
Ah te mamy... Na szczê¶cie ju¿ nie mam tego problemu, a na kacu te¿ staram siê nie wsiadaæ do auta bo w sumie alkohol nadal jest we krwi...
Waldek - 2006-05-16, 20:30
Ja te¿ palê to paskudztwo (ach te próby rzucania.....). I podobnie jak Spyro (zreszt± chyba wszyscy palacze tak maj±) niesamowicie du¿o przy alkoholu. Wstyd siê przyznaæ ale mój "rekord" to 2 paki w ci±gu wieczora. Impreza by³a do¶æ ostra a o ilo¶ci wypalonych fajek zorientowa³em siê nastêpnego dnia po pustych paczkach w kurtce :/ ¯e nie wspomnê o zajeb.... kacu po fajkach w³a¶nie.
Niemniej jednak w aucie nie palê i nie pozwalam innym paliæ. Tak± mam zasadê. Je¶li wypadamy ze znajomymi gdzie¶ w plener, to po prostu co jaki¶ czas jest postój na papierosa. Ale nigdy w ¶rodku!!!
spyro - 2006-05-16, 22:12
Mnie moja piêkna goni ¿ebym w aucie nie kopci³ szczególnie przy niej bo siê w¶cieka ¿e cuchnie i dusi j± smród fajek...
I rzeczywiscie jak wsiadam rano do autka to zapach nie jest taki jak byæ powinien, czuæ fajki... Ale niestety ja nie umiem siê powstrzymaæ przed paleniem w aucie. Pamietam jak dzi¶, mia³em Ventkê ko³o roku i odbiera³em w³a¶nie od blacharza, zrobione wszystko tak jak chcia³em, super, wsiadamy z Piêkn± do autka i starsznie nam siê jaraæ chcia³o. Stanowczo zabroni³em, parê dni póxniej jechali¶my gdzie¶ dalej i w po³owie trasy stwierdzi³em, ¿e palimy ale nie strz±samy do poio³ki a doje¿d¿ajac na miejsce ju¿ popio³ka by³± rozdziewiczona:-) Teraz mam gor5zej bo piêkna ju¿ nie pali (czasami na imprezach) wiêc mnie gania razem z moj± Matul± ¿ebym nie pali³... I najgorsze, ¿e maj± racjê...
marecki2R - 2006-05-17, 22:05
Kierowa³ke trzymam Obiema rêcami ju¿ tak siê przyzwyczai³em a do biegów siêgam kiedy trzeba Z paleniem nigdy nie mia³em problemu i w moim aucie równie¿ siê nie pali ,,,, jaki¶ taki smutny jestem hehe co nie
spyro - 2006-05-17, 22:42
No ale w³a¶nie tak powinno siê je¼dziæ... Napewno masz szybszy czas reakcji na zagro¿enie ni¿ ja...
|
|